blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2024 10:50 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İzmir sularında can pazarı: 47 göçmen kurtarıldı

 İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında Yunanistan unsurları tarafından geri itilen ve motor arızası nedeniyle sürüklenen lastik bot ve can salı içerisinde bulunan 20'si çocuk 47 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 6 Mayıs saat 04.20’de, Dikili açıklarında içerisinde düzensiz göçmenlerin olduğu lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklendiği ve yardım talebinde bulunulduğu bilgisinin alınması üzerine harekete geçti. Lastik bot içerisinde bulunan 12'si çocuk 30 düzensiz göçmen, görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu (TCSG-905) tarafından kurtarıldı. Ekipler aynı gün saat 21.32'de yine Dikili açıklarında can salı içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine yeniden çalışma başlattı. Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itildiği belirlenen can salı içerisindeki 8'i çocuk 17 düzensiz göçmen, görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu (TCSG-907) tarafından kurtarıldı. Karaya çıkartılan göçmenler, sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
03 Ekim, 2025 13:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Orman Emvali Üretiminde Öncelik Kalite

Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Karabük ili sınırlarında yürütülen ormancılık faaliyetlerini yerinde inceledi. Öncelikle geçtiğimiz ay Karabük’te meydana gelen orman yangınında  görev sırasında kaza geçiren  orman işçisi  Abdullah Kamil Çetin’i evinde ziyaret eden Bölge Müdürü Keskin, Çetin'e  geçmiş olsun dileklerini iletti.

Karabük ormanlarında yürütülen üretim, bakım ve gençleştirme çalışmalarını değerlendiren Keskin, Ulus İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yeni tesis edilen Kumluca Orman Emval Deposunu gezerek yapılan üretim faaliyetlerini yerinde gördü.  Ayrıca Ardıç İşletme Şefliği’nde devam eden bakım çalışmalarında görevli muhafaza memurları ve üretim işçileriyle bir araya geldi. Burada iş güvenliği, kaliteli orman emvali üretimi ve standardizasyonun önemi üzerine tecrübelerini paylaştı.

Ulus İşletme Müdürlüğü’nde işletme şefleriyle de toplantı yapan  Keskin, yapılan çalışmaları sunum eşliğinde dinledi. Toplantının ardından yaptığı konuşmada, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında iş güvenliğinin önemine değinerek şunları söyledi:

“Her şeyden önce can güvenliği gelmektedir. Bunun için sık sık personelimizi ve üretim işçilerimizi bilgilendiriyoruz. Orman varlığımız bütün milletimizin ortak malıdır. Bu milli servetimizi korumak, çoğaltmak ve değerlendirmek bizim görevimiz.”

Keskin ayrıca, standardizasyona verdikleri önemin altını çizerek, TS 1214, TS 1350 ve TS 2378’de belirtilen ölçülerde üretim ve istifleme yapıldığını, bunun da Karabük ve bölge ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirterek,  “2002’de %10 olan sınıflı orman emvali oranımızı 2025’te %21’e çıkardık. Karabük ormanlarında yürüttüğümüz her çalışmada kalite ve standardizasyondan asla taviz vermiyoruz.” dedi.

 Keskin’e inceleme ve denetimlerinde İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Eyup Ünaldı ile Ulus İşletme Müdürü Tuğba Ekiz Kader eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin