Karabük’te izinde olduğu öğrenilen astsubay, evinde ölü bulundu. Astsubayın silahıyla intihar ettiği öğrenildi.
Olay, 100. Yıl Mahallesi 1004. Sokak’ta meydana geldi. Safranbolu ilçesine bağlı Toprakcuma Jandarma Karakolu’nda görev yapan Astsubay Mesut Ayyıldız (30) evinde ölü bulundu. Eşi memleketinde olduğu sırada izin aldığı öğrenilen Ayyıldız’ın evinde silahıyla başına bir el ateş ederek intihar ettiği öğrenildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Ayyıldız’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Olay Yeri İnceleme ekipleri de olay yerine gelerek inceleme yaptı. Ayyıldız’ın cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Astsubayın Zonguldaklı olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.


İzinli astsubay evinde ölü bulundu
Battı-Çıktı otoparka döndü
Karabük’te şehir içi trafiğin en kritik noktalarından biri olan battı-çıktı geçidinde gelişigüzel park edilen araçlar, ulaşımı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Battı çıktının bazı sürücüler tarafından adeta otopark gibi kullanılması,hem trafik güvenliğini tehlikeye düşürürken hem de akışı ciddi şekilde aksatıyor.
Özellikle günün yoğun saatlerinde battı-çıktı içerisinde yol kenarına bırakılan araçlar nedeniyle güzergahın gidiş bölümünde yolun tek şeride düştüğü görülüyor. Bu durum, geçidi kullanan sürücüler için ciddi sıkıntıya yol açıyor.
Şehir genelinde ücretli ve belediye tarafından işletilen otopark alanlarının boş olmasına rağmen, bazı sürücülerin kısa mesafe yürümemek için araçlarını yol üzerine park etmesi vatandaşların tepkisini çekiyor. Bölge sakinleri, bu durumun hem sorumsuzluk hem de trafik düzenine aykırı bir davranış olduğunu belirterek denetimlerin artırılmasını talep ediyor.
Vatandaşlar, battı-çıktının amacı dışında kullanılmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederken, yetkililerden daha sık kontrol ve caydırıcı önlemler alınmasını bekliyor.

