Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

İzindeyken Camiyi Kapatan İmama Soruşturma

Safranbolu Yayın: 30.09.2016 14:29
Yazar:
İzindeyken Camiyi Kapatan İmama Soruşturma

Müftü Bektaş: “Hiçbir Camimiz İbadete Kapalı Tutulmaz”

Safranbolu ilçesinde, caminin kapısına, “Yıllık iznimi kullandığım için cami ibadete kapalıdır” notu asan imam hakkında soruşturma başlatıldı.
Safranbolu’da incelemelerde bulunan Karabük Valisi Mehmet Aktaş, gezisi sırasında tarihi caminin kapısında yazan ‘Yıllık iznimi kullandığım için cami ibate kapalıdır” yazısını görünce tepki gösterdi.
Vali Aktaş, önceki gün Kaymakam Murat Bulacak ve Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile birlikte Kurtköy’de bulunan TOKİ konutları ve geçen Pazartesi günü yanan 150 yıllık tarihi konakta incelemelerde bulundu. Ardından Safranbolu Belediyesi tarafından restore edilen Muallimler Birliği binasını inceleyen Vali Aktaş, binanın yanındaki Kalealtı bölgesindeki gezisi sırasında Eski Cami’nin kapısında asılı olan, ‘Yıllık iznimi kullandığım için cami ibadete kapalıdır’ yazısını gördü. Bu yazı karşısında sinirlenen ve korumalarına yazıyı kaldırtan Vali Aktaş, “Böyle bir şey olabilir mi, Allah’ın evi kapalı tutulur mu? Arayın müftüyü imam gelinceye kadar namazları kendisi kıldırsın. Bizzat takipçisi olacağım” dedi.
Vali’nin talimatı ile İlçe Müftüsü Hasan Güneş camiye gelerek ibadete açtı.
“TAHKİKAT BAŞLATILDI”
Karabük Müftüsü Halil Bektaş, Safranbolu İlçe Müftülüğüne tahkikat başlatılması için talimat verdiklerini söyleyerek, “Hiçbir camimiz ibadete kapalı tutulmaz. Yıllık izne ayrılan cami imam Cemil Başak’ın yerine mutlaka ilçe müftülüğü tarafından görevlendirme yapılır. Burada bir aksaklık olduğu ortaya çıkıyor. Hiçbir cami görevlimiz, “Ben izine gittiğim için camiyi kapatıyorum” deme hakkına sahip değil. Bu nedenle izne çıkan imamın yerine görevlendirme yapıldı mı, yapılmadı mı? Yapıldıysa cami hangi vakitlerde neden kapalıydı bunun araştırılmasını ve aksaklığın nereden kaynaklandığını, nasıl bir olumsuzluk çıktığının araştırılması için İlçe müftülüğümüze tahkikat başlatılması için talimat verdik. Çıkan sonuca göre de aksaklık kim tarafından yapıldıysa gerekli soruşturma başlatılacak” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Gündem Yayın: 03.05.2024 10:49
İhlas Haber Ajansı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 69,80, aylık yüzde 3,18 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Tüketici Fiyat Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, TÜFE’deki değişim 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,80 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,64 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 51,20 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 103,86 ile eğitim oldu. Ana harcama grupları itibarıyla 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde 1,03 ile sağlık oldu. Buna karşılık, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 9,56 ile alkollü içecekler ve tütün oldu.

Endekste kapsanan 143 temel başlıktan (Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması-COICOP 5’li Düzey) 2024 yılı Nisan ayı itibarıyla, 13 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 7 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 123 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.

Özel kapsamlı TÜFE göstergesi (B) yıllık yüzde 72,72, aylık yüzde 3,24 oldu

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’deki değişim, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,24, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,58, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,72 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 64,57 olarak gerçekleşti.

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 55,66 arttı, aylık yüzde 3,60 arttı

2024 yılı Nisan ayında Yİ-ÜFE bir önceki aya göre yüzde 3,60 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,61 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55,66 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 45,83 artış gösterdi.

Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde yıllık yüzde 60,03 arttı

Sanayinin dört sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 74,68 artış, imalatta yüzde 60,03 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 4,79 artış ve su temininde yüzde 66,71 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 54,88 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 65,83 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 66,35 artış, enerjide yüzde 29,84 artış ve sermaye mallarında yüzde 66,33 artış olarak gerçekleşti.

Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde aylık yüzde 3,26 arttı

Sanayinin dört sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 4,51 artış, imalatta yüzde 3,26 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 7,30 artış ve su temininde yüzde 1,93 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 2,95 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 3,63 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 4,77 artış, enerjide yüzde 5,08 artış ve sermaye mallarında yüzde 1,98 artış olarak gerçekleşti.