Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Nisan, 2016 14:39 tarihinde yayınlandı
0

İzciler Çanakkale Yolunda

Genç Eksen Derneği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında 45 izci Çanakkale’ye uğurlandı.
Türkiye izcilik Federasyonu tarafından organize edilen ’Dedeciğim Ben Geldim’ temalı milli bilinç kampına katılmak üzere düzenlenen uğurlama programı Safranbolu Kent Meydanında Safranbolu Belediye Bakanı Sayın Dr. Necdet Aksoy’un katılımlarıyla yapıldı.
İstiklal marşının okunmasıyla başlayan programda Kuran Kerim tilaveti okundu. Genç Eksen Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Yunis Özgün Çanakkale’nin kınalı kuzuların gül bahçesine atılır gibi şahadete atıldığı yer olduğunu, Malazgirt’te kapısı açılan bu toprakların tapusunun alınmasının haykırışı olduğunu söyledi.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise izcilere hitaben, “ Yolunuz açık olsun. Sağ salim gidip dönmek nasip olsun inşallah. Bildiğiniz gibi Ayeti Kerime ile sabittir. Şehitlere ölüler demeyiniz. Çünkü onlar Allah katında nimetlendirilmektedir. Gideceğiniz yerde Allah tarafından nimetlendirilen çok sayıda şehidimiz, dedeleriniz mevcuttur. Hepsine bizlerden selam götürün. Memleketimizin, milletimizin bundan sonra Çanakkale gibi başka bir savaşa sahne olmaması için dualarımızı götürün” dedi.
Toplu fotoğraf çekimin ardından yapılan dua ve tekbirlerle 45 izci ve lider dedelerinin izinden Çanakkale’ye uğurlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda otomobil direge carpti 3 yarali 1XZKzseQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da otomobil direğe çarptı: 3 yaralı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde otomobilin direğe çarpması neticesinde meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.

Kaza, İnebolu ilçesi Kuzluk köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Muzaffer B. yönetimindeki 81 BV 377 plakalı Kia marka otomobil virajı alamayarak elektrik diğerine çarptı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Emine B. ve Fatma B. yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Araçta bulunan vatandaşların bayram tatili için köye geldikleri öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin