Reklam
Reklam

İzciler Çanakkale Yolunda

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Nisan, 2016 14:39 tarihinde yayınlandı
0

Genç Eksen Derneği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında 45 izci Çanakkale’ye uğurlandı.
Türkiye izcilik Federasyonu tarafından organize edilen ’Dedeciğim Ben Geldim’ temalı milli bilinç kampına katılmak üzere düzenlenen uğurlama programı Safranbolu Kent Meydanında Safranbolu Belediye Bakanı Sayın Dr. Necdet Aksoy’un katılımlarıyla yapıldı.
İstiklal marşının okunmasıyla başlayan programda Kuran Kerim tilaveti okundu. Genç Eksen Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Yunis Özgün Çanakkale’nin kınalı kuzuların gül bahçesine atılır gibi şahadete atıldığı yer olduğunu, Malazgirt’te kapısı açılan bu toprakların tapusunun alınmasının haykırışı olduğunu söyledi.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise izcilere hitaben, “ Yolunuz açık olsun. Sağ salim gidip dönmek nasip olsun inşallah. Bildiğiniz gibi Ayeti Kerime ile sabittir. Şehitlere ölüler demeyiniz. Çünkü onlar Allah katında nimetlendirilmektedir. Gideceğiniz yerde Allah tarafından nimetlendirilen çok sayıda şehidimiz, dedeleriniz mevcuttur. Hepsine bizlerden selam götürün. Memleketimizin, milletimizin bundan sonra Çanakkale gibi başka bir savaşa sahne olmaması için dualarımızı götürün” dedi.
Toplu fotoğraf çekimin ardından yapılan dua ve tekbirlerle 45 izci ve lider dedelerinin izinden Çanakkale’ye uğurlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Lastiği patlayan tır, önce su kanalına sonra refüje çarptı: 1 yaralı

lastigi patlayan tir once su kanalina sonra refuje carpti 1 yarali 8kBOZHCi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da lastiği patlayan maden yüklü tırın önce su kanalına ardından da refüje çarpması sonucunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı.

Kaza, Budamış Mahallesi Ankara Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.C. idaresindeki 34 ETP 388 plakalı MAN marka tır, lastiğinin patlaması sebebiyle kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan su kanalına çarptı. Savrulan tır refüjde refüje çarparak durabildi. Kazada tır sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücü, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin