İYİ Parti'den Tutuklu Gazeteciler İçin Açıklama - Karabük Haber Postası
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
24 Ekim, 2023 15:38 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:28
0
0

İYİ Parti’den Tutuklu Gazeteciler İçin Açıklama

İYİ Parti’nin 81 İl Başkanlığı tarafından, tutuklanan gazeteciler Serkan Kafkas, Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak’a destek için ortak basın açıklaması yapıldı. Sığınmacılar ile ilgili yaptıkları haber nedeniyle gazeteciler Serkan Kafkas, Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak’ın tutuklanmasına İYİ Parti tepki gösterdi.

İYİ Parti İl Başkanı Recep Yılmaz, İl Başkanlığında yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında, Cumhuriyetimizin ana unsuru olan Türk milliyetçiliği düşüncesine sahip gazetecilere yönelik yeni bir baskı politikası geçtiğimiz günlerde ifşa olmuştur.

1944’te tabutluklarda, 1980’de Mamak’ta zincirlenmek istenen Türk milliyetçiliği; 2023’te siyasi iktidarın yol açtığı sığınmacı dalgasına karşı Türk milletini bilinçlendirmek isteyen genç gazeteciler üzerinden hedef alınmıştır.

Oysa bu topraklarda gazetecilik, milletin derdini dert edinmek ve bunların çözümü için cesaretle doğruları yazıp konuşabilmektir.

Gözaltına alınan ve tutuklanan genç gazeteciler de işte bu sorumluluğun bir parçasıdır.

Ancak kulak verilecekleri yerde gözaltına alınmış ve tutuklanmış, bunlar yetmemiş gibi genel sağlık hakları görmezden gelinmiştir. Bu kasıtlı ve art niyetli tutum sonucunda, söylemekten utanç duyulması gereken; “Gönderilerinde milliyetçi paylaşımda bulundukları tespit edilmiştir” ifadesi dava dosyasına girmiştir.

Dosyada delil diye yer alan; “Şehitler ölmez, vatan bölünmez!” pankartının fotoğrafı ise sanki bir suç unsuru gibi sunulmuştur.

Buradan kamuoyuna şunu memnuniyetle duyuruyoruz:

Türk milliyetçisi olmak, Türk milletinin geleceği için paylaşımlarda bulunmak; “Şehitler ölmez, vatan bölünmez!” pankartını taşımak asla bir suç olmadığı gibi Türk milletinin her bir ferdinin görev ve sorumluluğundadır.

Sözde çözümü Oslo’da, Habur’da, Kandil’de arayan; posta güvercinleriyle terör örgütü elebaşına mesajlar gönderen iktidar hem sığınmacı gündemini bastırmak hem de sözde Çözüm Süreci garabetinde yaptığı gibi Türk milliyetçiliğini yeniden mahkûm etmeye çalışacaksa buradan duyuruyoruz ki; bu tutumun karşısında dimdik bir İYİ Parti olacaktır.

Bu toprakların mayasıyla yoğrulan, beş bin yıllık mazisiyle insanlık tarihini belirleyen Türk milletinin milliyetçiliğini yapmak da bu ülkenin her bir vatandaşına düşen vazgeçilmez bir haktır.

Belirtmek isteriz ki Ulu Önderimiz olmasından her zaman övündüğümüz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; Ziya Gökalplerden Erol Güngörlere kadar tertemiz Türk münevverlerinin, devlet adamlarının yeşerttiği ve büyüttüğü Türk milliyetçiliği düşüncesini İYİ Parti olarak savunmayı ve korumayı sürdüreceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında, Türk milliyetçiliğinin mahkûm edilmesine geçit vermeyeceğiz.  Aziz milletimize saygılarımızla”  (Yusuf Korkmaz)

VİDEO İZLEMEK İÇİN >>>TIKLAYINIZ<<<

Bizi sosyal medyadan takip edin
dqdqdq 2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
29 Mart, 2026 15:06 tarihinde yayınlandı
0
0

Büyükler için teknoloji ve iletişim eğitimi

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yaşlı bireylere yönelik farkındalık ve beceri geliştirme odaklı anlamlı bir eğitim programı düzenlendi.

Eğitim Birim Sorumlusu Sanem Yıldız tarafından gerçekleştirilen programda, katılımcılara teknoloji kullanımı, akıllı telefon ve uygulamalarda güvenliğin sağlanması ile iletişim becerilerinin güçlendirilmesi konularında kapsamlı bilgiler aktarıldı. Özellikle günlük yaşamda teknolojinin sunduğu kolaylıklar örneklerle anlatılırken, dijital dünyada karşılaşılabilecek risklere karşı alınması gereken önlemler üzerinde duruldu.

Program süresince katılımcılar, hem teknolojiyi daha etkin kullanmayı öğrenme fırsatı buldu hem de aile bireyleri ve sosyal çevreleriyle iletişimlerini güçlendirecek yöntemleri keşfetti. Karşılıklı etkileşimle ilerleyen eğitimde, katılımcıların soruları ve deneyimleri sürece önemli katkı sağladı.

Yetkililer, düzenlenen eğitimle büyüklerin teknolojiye uyum sağlamalarını desteklemeyi ve sosyal iletişim becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti. Programın, katılımcılar açısından verimli ve keyifli bir öğrenme ortamı sunduğu ifade edildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin