Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ekim, 2024 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ivo Grbic: “Kazanmak her şeyden önemli”

Çaykur Rizespor’un Hırvat kalecisi Ivo Grbic, 20 yıldır futbolun içerisinde olduğunu belirterek kazanmanın her şeyden önemli olduğunu söyledi.
Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Çaykur Rizespor, 2 Kasım 2024 Cumartesi günü saat 13.30’da Sivasspor ile karşılaşacak. Karşılaşma öncesi hazırlıklarını sürdüren Çaykur Rizespor’da Hırvat file bekçisi Ivo Grbic, açıklamalarda bulundu. 20 yıldır futbolun içerisinde olduğunu dile getiren Grbic, "Kazanınca her şey çok daha iyi oluyor. 20 yıldır futbolun içerisindeyim ve kazanmak her şeyden önemli. Kariyerimin önceki yıllarında büyük kulüplerde oynadım. Bu kulüplerde her zaman kazanmayı bizlere aşıladılar. Kazanarak devam etmek istiyoruz. Elimizden gelen her şeyi vermek istiyoruz. Sahada daha iyisini vermek için çalışıyoruz. Son iki haftada iyi hazırlanarak sahaya güzel sonuçlar yansıttık. Bunu devam ettirmek istiyoruz" dedi.

"İyi savunma performansımı artıyor"
Takım performansının arttığını ve savunmanın güzel bir performans sergilediği karşılaşmalarda kendi performansının da yükseldiğini kaydeden Grbic, "Özellikle iyi savunma yaptığımız maçlarda benim de performansım artıyor. Biz iyi savunma yapmaya, her top için savaşmaya devam ettiğimiz sürece daha iyi sonuçlar gelecektir. Bunu da son iki maçta yaptık. Hocamızın fikirlerini sahaya yansıtmaya çalışan bir takım var. Süper Lig iyi bir lig. Bazen sonuçlar istediğiniz gibi olmuyor. Alanyaspor karşısında iyi bir maç çıkardık ama sonucunda kaybettik. Benim takımda gördüğüm her zaman konsantre bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz ve hocamızın isteklerini sahaya yansıtmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Öğr. Gör. Eroğlu: “Dezenformasyon artık ulusal güvenlik meselesidir”

Karabük Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü’nden Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, dezenformasyonun artık ulusal güvenlik problemi olduğunu söz etti.
Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, dezenformasyonun bir zihin manipülasyonu aracı olduğunu ve çağın en sinsi tehditlerinden biri olduğunu belirtti.
Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, dijital şiddetin bir tipi olarak dezenformasyonun bireyleri, kurumları ve hatta devletleri nasıl etkilediğini ayrıntılı bir formda kıymetlendirdi.
Eroğlu, dezenformasyonun kasıtlı olarak yayılan aldatıcı bilgilerle kamuoyunu yönlendirme maksadı taşıdığını belirterek, bu kavramın günümüzde dijital şiddetin bir çeşidi hâline geldiğini söyledi.
Birbirine söz olarak benzeyen kavramların manalarının farklı olduğunu belirten Eroğlu, "Dezenformasyon, mezenformasyon ve malenformasyon kavramları sıklıkla birbirine karıştırılsa da her birinin farklı manalar taşıdığını söz eden Eroğlu, şöyle konuştu: "Mezenformasyon makus niyet olmadan yapılan yanlış bilgi paylaşımıdır. Malenformasyon ise gerçek bilginin, kamuoyunu yanıltmak gayesiyle fikrinden koparılarak sunulmasıdır" dedi.
Yapılan araştırmalara nazaran palavra haberlerin, yanlışsız içeriklere kıyasla altı kat daha süratli yayıldığını vurgulayan Eroğlu, bunun nedeninin bireylerin bilgiye kolay erişme isteğiyle doğrulama zahmetinden kaçınmaları olduğunu söyledi.
"Dijital medya çalışanları da basın mensubu statüsüne alındı"
Dijitalleşmenin medya üzerindeki tesirlerine de değinen Özçağlar, artık haberlerin büyük oranda dijital ortamda üretildiğini ve yayıldığını, bu durumun ise basın mensuplarına daha fazla sorumluluk yüklediğini belirtti. Kamuoyunda "Dezenformasyon Yasası" olarak bilinen 7418 Sayılı "Basın Kanunu İle Birtakım Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’un da bu süreçte kıymetli bir yasal düzenleme olduğuna dikkat çeken Özçağlar, internet haberciliğinin "süreli yayın" olarak kabul edilmesinin akabinde dijital medya çalışanlarının da basın mensubu statüsüne alındığını söyledi.
Dezenformasyonla çabada bireylerin de sorumluluk üstlenmesi gerektiğini kaydeden Eroğlu, dijital içeriklerin süratle silinebildiğine dikkat çekerek, "Ekran manzarası almak ve Noterler Birliğinin e-Tespit sistemi üzere araçlar, palavra haberlere karşı kanıt oluşturmak açısından büyük ehemmiyet taşıyor." dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.