Reklam
Reklam
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
20 Kasım, 2023 16:30 tarihinde yayınlandı
0

İttifak Endişesi Sayıyı Azalttı

Her seçim döneminde Aday Adaylığı bolluğu yaşanan AK Parti’de 2024 yılının Mart ayında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde  Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurularının azlığı dikkat çekti.

2024 Yılının Mart ayında yapılacak olan Yerel seçimlerde AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olacakların müracaatları başlarken, her seçim döneminde yaşanan aday adayı bolluğu  bu seçimde yaşanmadı.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde AK Parti’de Karabük Belediye Başkan aday adaylığı için müracaatlar devam ediyor. 22 Kasım tarihinde sona erecek olan aday adaylık süreci öncesi şimdiye kadar resmi olarak Hasan Yıldırım ve Özkan Çetinkaya aday adaylığı başvurularını yapmıştı.

BU DÖNEM DAHA AZ

Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri öncesi AK Parti’de Karabük Belediye Başkan aday adayı sayısının 2019 yılına göre az olduğu gözleniyor. Aday adaylığı başvuru süresinin 22 Kasım günü sora erecek olmasına rağmen şimdiye kadar iki ismin resmi olarak aday adaylığı başvurusu yapması  Karabük kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

İTTİFAK İHTİMALİ BAŞVURU SAYISINI DÜŞÜRDÜ MÜ ?

31 Mart 2024 tarihide yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi kamuoyunda AK Parti ile MHP’nin ittifak yapacağı söylentilerinin de AK Parti’de Belediye Başkan aday adaylığı başvuru sayısının az olmasına neden olduğu tahmin ediliyor. Özellikle 31 Mart seçimlerinde Karabük’te Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin tek aday olup ittifak yapılarak, AK Parti’nin aday göstermeyeceği ihtimalinin olması AK Parti’den Belediye Başkan aday adayı olmayı düşünenleri kararından vazgeçmesine neden olduğu belirtiliyor.

ADAY ADAYI OLACAK DİĞER İSİMLER BAŞVURULARINI YAPACAKLAR

Hasan Yıldırım ve Özkan Çetinkaya’nın AK Parti Karabük Belediye Başkan aday adaylığı başvurularını yapmasından sonra son gün olan 22 Kasım tarihine kadar Tuncay Özcan, Nedim Yılmaz, Muzaffer Atılkan , Muhammet Kamil Işık ve Gürsel Yılmaz  aday adaylığı başvurularını yapacaklar.

SAYLAR SON GÜNÜ BEKLİYOR

AK Parti’den aday adayı olması beklenen Eski İl Başkanı Timurçin Saylar şimdiye kadar aday adaylığı başvurusu konusunda her hangi bir açıklama yapmazken, Saylar’ın ittifak yapılma ihtimalinin bulunması nedeniyle aday adaylı başvurusunu yapmak için son güne kadar beklediği belirtiliyor. (Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
corum fknin super lige yukselmesi sehri ayaga kaldirdi D2U85WpM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum FK’nın Süper Lig’e yükselmesi şehri ayağa kaldırdı

Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup ederek Süper Lig’e yükselen Çorum FK’nın tarihi zaferi kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce taraftarın sokaklara döküldüğü kutlamaların oluşturduğu muhteşem görsel şölen havadan görüntülendi.

Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup eden Çorum FK, Süper Lig’e yükselen son takım oldu. Karşılaşmanın ardından Çorum’da binlerce vatandaş sokaklara ve caddelere akın etti. Taraftarlar konvoylar oluşturup şehir turu attı, kent meydanında, sokak ve caddelerde halaylar çekerek şampiyonluk sevincini yaşadı. Tüm şehri saran bu benzersiz şampiyonluk coşkusu ve cadde ve sokaklardaki yoğunluk, havadan görüntülendi.

Taraftarlar duygularını paylaştı

Şampiyonluk kutlamalarına katılan Sultan Kurman, “Çorumluyum, muhteşemiz. Süper Lig’e çıktığımız için muhteşem duygular hissediyorum. Helal olsun diyorum zafer bizimdir” dedi.

Şehir takımının şampiyonluğunu ve sevinçlerini dile getiren Hatice Doymaz da, “Şu an kutlama için buradayız. Bunu hakediyorduk. Çok bekledik, Şampiyon Çorum” diye konuştu.

Ailesiyle birlikte maç sonrası kutlamalara katılan Ali Ertun Kadinler ise, “Takımımız şampiyon oldu. Çok mutluyuz. Burada hep beraber eğleniyoruz. Süper Lig’e çıkmasını bekliyorduk. Bizim içinde güzel oldu. Herkese teşekkürler” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin