Reklam
Reklam
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
20 Kasım, 2023 16:30 tarihinde yayınlandı
0

İttifak Endişesi Sayıyı Azalttı

Her seçim döneminde Aday Adaylığı bolluğu yaşanan AK Parti’de 2024 yılının Mart ayında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde  Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurularının azlığı dikkat çekti.

2024 Yılının Mart ayında yapılacak olan Yerel seçimlerde AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olacakların müracaatları başlarken, her seçim döneminde yaşanan aday adayı bolluğu  bu seçimde yaşanmadı.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde AK Parti’de Karabük Belediye Başkan aday adaylığı için müracaatlar devam ediyor. 22 Kasım tarihinde sona erecek olan aday adaylık süreci öncesi şimdiye kadar resmi olarak Hasan Yıldırım ve Özkan Çetinkaya aday adaylığı başvurularını yapmıştı.

BU DÖNEM DAHA AZ

Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri öncesi AK Parti’de Karabük Belediye Başkan aday adayı sayısının 2019 yılına göre az olduğu gözleniyor. Aday adaylığı başvuru süresinin 22 Kasım günü sora erecek olmasına rağmen şimdiye kadar iki ismin resmi olarak aday adaylığı başvurusu yapması  Karabük kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

İTTİFAK İHTİMALİ BAŞVURU SAYISINI DÜŞÜRDÜ MÜ ?

31 Mart 2024 tarihide yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi kamuoyunda AK Parti ile MHP’nin ittifak yapacağı söylentilerinin de AK Parti’de Belediye Başkan aday adaylığı başvuru sayısının az olmasına neden olduğu tahmin ediliyor. Özellikle 31 Mart seçimlerinde Karabük’te Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin tek aday olup ittifak yapılarak, AK Parti’nin aday göstermeyeceği ihtimalinin olması AK Parti’den Belediye Başkan aday adayı olmayı düşünenleri kararından vazgeçmesine neden olduğu belirtiliyor.

ADAY ADAYI OLACAK DİĞER İSİMLER BAŞVURULARINI YAPACAKLAR

Hasan Yıldırım ve Özkan Çetinkaya’nın AK Parti Karabük Belediye Başkan aday adaylığı başvurularını yapmasından sonra son gün olan 22 Kasım tarihine kadar Tuncay Özcan, Nedim Yılmaz, Muzaffer Atılkan , Muhammet Kamil Işık ve Gürsel Yılmaz  aday adaylığı başvurularını yapacaklar.

SAYLAR SON GÜNÜ BEKLİYOR

AK Parti’den aday adayı olması beklenen Eski İl Başkanı Timurçin Saylar şimdiye kadar aday adaylığı başvurusu konusunda her hangi bir açıklama yapmazken, Saylar’ın ittifak yapılma ihtimalinin bulunması nedeniyle aday adaylı başvurusunu yapmak için son güne kadar beklediği belirtiliyor. (Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
xa2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
15 Mayıs, 2026 11:14 tarihinde yayınlandı
0

Vali Çağatay’a Gençlik Haftası ziyareti

15-21 Mayıs Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü heyeti, Vali Oktay Çağatay’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette; gençlerin tarih bilinci, milli ruh ve şuurla yetişmeleri, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere aktif katılımlarının teşvik edilmesi amacıyla yürütülen programlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Heyette, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, Gençlik Hizmetleri Müdürü Hüseyin Bilicioğlu, Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin, Antrenör Serdar Akad, Gençlik Lideri Gülşan Alıç ile genç sporcular ve öğrenciler Beyza Yücesay, Tuğçe Emici ve Yiğit Ömer Yılman yer aldı.

Vali Oktay Çağatay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu vurguladı. Gençlerin sportif, sosyal ve kültürel alanlarda elde ettikleri başarıların gurur verici olduğunu belirten Vali Çağatay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak tüm gençlere başarılar diledi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin