Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi’nin oluşturduğu “Milli İttifak” adayları, Basınla Kahvaltıda bir araya gelerek, seçim çalışmalarını anlattılar.
Toplantıya; Seçim Karargahı Program Sorumlusu ve Saadet Partisinin Karabük Kurucularından Uğur Karabayraktar, Seçim Karargah Başkanı Aziz Gündoğdu Safranbolu Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Özdemir, Milletvekili Adayları Soner Malkoç ve Dursun Kıraç katıldı.
Toplantı ilk olarak Program Sorumlusu Uğur Karabayraktar’ın slayt gösterisi ile bugünkü ekonomik durumu özetlemesi ile başladı. Karabayraktar; “AK Parti döneminde kamuya ait olan kuruluşların büyük bir kısmı özelleştirildi. Cumhuriyet Tarihinde yapılan özelleştirmelerin yüzde 80’i mevcut hükümet döneminde yapılmıştır. Ülkemizin önemli şirketlerinin tamamı 51 milyar dolara satılmıştır. Cari açık ise milli gelirin yüzde altısı dolayındadır ve sadece 2014 yılında verilen cari açık 46 milyar doların üzerindedir, dış ticaret açığı ithalat ihracat arasındaki fark 76 milyar dolar civarındadır. Bunlar TUİK’in resmi rakamlarıdır. 13 yılda döviz kurunda belirsizlik oluşmuştur. Bu iktidar döneminde faize 12 yılda 600 Milyar TL ödeme yapılmıştır. Sadece 2014’de yapılan faiz ödemesi 52 Milyar TL’dir. Kredi kartı borcunu ödeyemeyen 2.6 milyon kişi vardır. İç ve dış borç 12 yılda 620 milyar dolara çıkmıştır. İşsizlik en önemli sorunlardan bir tanesi. Milli gelirin yüzde 4’ünü nüfusumuzun yüzde biri almaktadır. Türkiye ekonomisi yüzde 3-4 gibi büyüme oranlarına mahkum edilmiştir. Biz Saadet Partisi olarak ekonomiyi güçlenerek, kalkınma ve gelir dağılımındaki adaletin tesisi üzerine kuracağız. Aziz milletimizin refahını sağlayacak politikaları hayata geçirmek için mücadele edeceğiz, işsizlik, kalkınma ve dışa bağımlılık problemini sanayileşerek bilgi ve teknoloji üreten bir toplum haline gelerek çözmeye çalışacağız, vergi sömürüsüne son vereceğiz” diyerek,İktidara geldiklerinde ülkeyi nasıl yöneteceklerini anlattı.
Slayttan sonra söz alan Milletvekili Adayları Soner Malkoç ve Dursun Kıraç da yaptıkları seçim çalışmalarını anlatarak, Karabük’ün en ücra köşesine kadar giderek vatandaşların sorunlarını dinlediklerini ve hepsinin de bugünkü mevcut iktidardan dertli olduklarını söylediler.
Yapılan konuşmaların ve açıklamaların ardından toplantı sohbet ortamında devam ederken, Milli İttifak adaylarının seçimlerde bir hayli iddialı oldukları gözlerden kaçmadı.


İttifak Adayları İddialı
Marifetli gençlik annesiyle üretti
“Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik” etkinlikleri ve “Ben Her Yerde Varım” projesi kapsamında Evliya Çelebi Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. “Anne Reçetesi” temasıyla düzenlenen atölye çalışmasında öğrenciler, anneleriyle birlikte mutfağa girerek geleneksel lezzetleri hazırladı.
Etkinlik süresince öğrenciler ve veliler; pasta, börek ve çeşitli tatlılar yaparak hem keyifli vakit geçirdi hem de kültürel değerlerin yaşatılmasına katkı sağladı. Renkli görüntülere sahne olan programda, aile-çocuk iş birliğinin önemi bir kez daha gözler önüne serildi.
Etkinliğe katılan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, atölye çalışmalarını yerinde inceleyerek öğretmenler, öğrenciler ve velilerle sohbet etti. Hazırlanan ürünler hakkında bilgi alan Akbaş, öğrencilerin ve ailelerin uyum içinde ortaya koyduğu çalışmaları takdirle karşıladı.
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş yaptığı değerlendirmede, “Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik işte burada. Gençlerimizin aileleriyle birlikte üretmesi, paylaşması ve geleneksel değerlerimizi yaşatması son derece kıymetlidir. Bu tür etkinlikler, sadece akademik başarıyı değil; aynı zamanda kültürel, sosyal ve duygusal gelişimi de desteklemektedir. Emeği geçen okul yönetimini, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ve milli-manevi değerlerin yeni nesillere aktarılması açısından önemli bir örnek oldu.

