karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
25 Ocak, 2016 09:30 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

İtfaiye Ekipleri Çatılarda Kar Temizliği Yaptı

KASTAMONU Yurdun birçok yerinde çatılardan düşen kar ve buz kütleleri nedeniyle can ve mal kayıpları yaşanmaması nedeniyle Bozkurt Belediyesi önlemini alıyor. Yoğun kar yağışı sonrası çatılarda biriken karlar vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. Karların güneşli havalarda erimesiyle oluşan kar kütleleri, vatandaşlar açısından büyük tehlike arz etmesi nedeniyle Bozkurt Belediyesi İtfaiye ekiplerince temizleniyor. Bozkurt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, özellikle insanların yoğun olduğu caddelerde çatılarda oluşan buzlanmalarla ilgili tedbiri elden bırakmazken, vatandaşlardan gelen talepler üzerine de çatılarda biriken kar kütlelerinin temizleme çalışmalarına yoğunlaştırdı. Binalarda oturanların talepleri üzerine merdivenli araçla çatılara ulaşan ekipler, buzları kırarken, kar kütlelerini de kürek yardımı ile güvenli bir şekilde yere düşürüyor. İtfaiye ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle özellikle binaların çatılarında biriken karların yayalara zarar vermemesi için temizleme çalışmaları yaptıkları ifade ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
baru edebiyat fakultesinin adi insan ve toplum bilimleri fakultesi oldu Ckqdvv83
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

BARÜ Edebiyat Fakültesinin adı “İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi” oldu

Bartın Üniversitesi (BARÜ) bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Edebiyat Fakültesi yeniden yapılandırılarak "İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi" oldu.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Yükseköğretimdeki değişim ve dönüşüm sürecine yenilikçi çalışmaları doğrultusunda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) değerlendirmelerinin ardından Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6 Mart 2026 tarihli 11003 sayılı karar ile BARÜ Edebiyat Fakültesinin adı "İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi" olarak değiştirildi. Edebiyat Fakültesi altındaki bölümler yeni adıyla İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edecek.
"Fakültemizin öğrencilerimiz ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum"
BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Yükseköğretimdeki değişim ve dönüşüm sürecine uyum sağlamak amacıyla yenilikçi çalışmaları sürdürdüklerini belirterek "Üniversitemizin insan ve toplum odaklı gelişimine katkı sunacak önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdik. İlerleyen süreçte çağın değişen koşullarına uyum sağlayan yeni akademik programlarla fakültemizin daha güçlü bir yapıya kavuşmasını hedefliyoruz. Bu süreçteki destekleri dolayısıyla YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar başta olmak üzere YÖK üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi olarak yeni adıyla faaliyetlerini sürdürecek fakültemizin üniversitemize, öğrencilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin