Karabük’te oto yedek parça deposunda meydana gelen yangın büyüdü. Dumanlar adeta gökyüzünü kaplarken ekiplerin müdahalesi sürüyor. Yangın nedeniyle yakındaki binalar boşaltıldı.
Edinilen bilgiye göre olay 5000 Evler Semti Bahçelievler Mahallesinde bir oto yedek parça deposunda meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir sebeple depoda çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Madeni yağların yanı sıra oto parçaları, kimyasal maddelerin de yanmasıyla siyah dumanlar adeta gökyüzünü kapladı.
Ekipler hem yangını kontrol altına alma hem de içeride kimsenin olup olmadığını kontrol edebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Karabük ve Safranbolu Belediyelerine ait itfaiye ekipleri olay yerine gelerek söndürme çalışmaları başlattı.
Öte yandan yangının hemen yakınında bulunan binalarda ikamet eden vatandaşlar büyük bir korkuyla evlerinden uzaklaşarak tahliye oldu. Büyüyen yangına müdahale sürerken vatandaşlar da büyük bir korkuyla yangını izledi.


İşyeri Deposunda Çıkan Yangın Paniğe Yol Açtı
Uygulamalı aşı eğitimi ile tarıma destek
Safranbolu Belediyesi, tarımsal üretimi canlandırmak ve üreticilere doğru teknikleri kazandırmak amacıyla “Meyve Ağaçları Aşılama Kursu” düzenledi.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı Yazıköy Uygulama ve Üretim Birimi’nde gerçekleştirilen kursa, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Başkan Yardımcısı Taner Timar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bölgedeki meyve ağaçlarından alınan verimi artırmayı hedefleyen eğitimde, Yazıköy Uygulama ve Üretim Birimi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Pınar Alazoğlu Uslu ve ekibi görev aldı. Katılımcılara kalem ve göz aşısı yöntemleri, hem teorik hem de uygulamalı olarak aktarıldı.
Başkan Elif Köse, yerel üretimi desteklemenin önemine dikkat çekerek, bu tür kurslarla bilinçli tarım uygulamalarını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.
Program boyunca katılımcılar, uzmanlar eşliğinde bizzat uygulama yaparak aşılama tekniklerini yerinde öğrenme imkanı buldu.
