SAMSUN (İHA) – Samsun’da istinat duvarının çöktüğü sokak trafiğe kapatılırken, uçurum ile yol ortasında kalan bir araba ise halatla çekilerek kurtarıldı.
Olay, İlkadım ilçesi Cedit Mahallesi Uygur Türkleri Sokak üzerinde saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, dün geceden itibaren yağışların tesirli olduğu Samsun’da 2 mesken ortasında kalan istinat duvarı çöktü. Yolun bir kısmı da kayan toprakla uçuruma giderken, park halindeki bir araba yol ile uçurum ortasında kaldı. Olay yerine AFAD, itfaiye ve polis grupları sevk edilirken, araba halatla çekilerek uçuruma düşmekten son anda kurtarıldı.
Otomobilin kurtarılmasının akabinde ziyan gören elektrik telleri ve öbür irtibatlar emniyete alınırken, yol da insan ve araç geçişişine kapatıldı. Yetkililer, gerekli incelemeleri tamamladıktan sonra yolun akıbetinin belirli olacağını bildirdi.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 178. yılı Samsun’da kutlandı
Samsun Tapu Kadastro 10. Bölge Müdürü Yılmaz Uzun, "Yılda 20 milyon civarında süreç hacmi, yaklaşık 30 milyon kişinin direkt yada dolaylı işinin düştüğü bir devlet kurumu olarak 178 yıldır hizmet vermenin haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.
Samsun’da, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 178. yıldönümü hasebiyle Atatürk Anıtı’nda merasim düzenlendi. Anıta çelenk sunumu ile başlayan merasim, hürmet duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Merasimde konuşma yapan Samsun Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Yılmaz Uzun, "Bugün köklerimizden aldığımız güçle geleceğe gerçek bakıyoruz. Gelecek için vizyonla hareket etmek, yalnızca kurumumuzun değil, tıpkı vakitte toplumun ve dünyanın geleceği için de bir sorumluluktur. Bu nedenle yalnızca bugün değil, birebir vakitte yarını da düşünerek sürdürebilirlik, yenilikçilik ve toplumsal sorumluluk unsurlarına bağlı kalarak seyahatimize devam ediyoruz. İki asıra yakın bir vakitten bu yana mülkiyetin teminatı, esaslı bir geleneğe sahip ’Teknolojide Öncü Kurum’ olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz merkez ve taşra teşkilatımızda; 23 bölge müdürlüğümüz, 973 tapu müdürlüğümüz, 81 kadastro müdürlüğümüz ile ülkemizin tüm vilayet ve ilçelerinde yılda 20 milyon civarında süreç hacmi, yaklaşık 30 milyon, kişinin direkt yada dolaylı muhatap olduğu, ’Vatandaşımızın mülkünü inançlı bir biçimde emanet ettiği bir devlet Kurumu olarak’ 178 yıldır halkımıza hizmet vermenin haklı gurunu yaşamaktadır. Genel Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilen Tapu Takas Sistemi, Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi, E -Haciz, E-İpotek, Merkezi Kayıt Sistemi (MERSIS); Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS), Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSIS), Doğal Afet Sigortalar Kurumu (DASK) ve Noterler Birliği Entegrasyonu üzere uygulamalar ile bir kamu kurumu olarak teknoloji çağının getirdiği tüm yenilikleri, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk, sunmaya da devam edeceğiz WebTapu Projesi, 3B Kent Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlıklarının Oluşturulması Projesi ile üst üste 2 yıl İlham Veren Kamu İdaresi Proje Ödülü’ne layık görülen Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz teknolojik gelişmelerde en önlerde yer alan Devlet Kurumu olmaya devam edecektir. Bugün, kuruluşunun 178. Yıldönümünü kutladığımız Tapu ve Kadastro Teşkilatımızın gelişimine ve büyümesine büyük katkıda bulunan tüm çalışma arkadaşlarımıza ve halkımıza şükranlarımızı sunuyorum. ’Tapu Üzere Sağlam’ kelamına mazhar olan teşkilatımızın 178. kuruluş yıldönümü kutlu olsun" dedi.
Düzenlenen merasim toplu halde fotoğraf çekiminin akabinde sona erdi.