Reklam
Reklam
vvvvvvvvvvvvvvv
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
04 Temmuz, 2025 15:39 tarihinde yayınlandı
0

İstihdam Garantili Proje Başladı

KARABÜK – Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), genç işsizliğine çözüm odaklı önemli bir adım atarak “Mesleki Eğitimde Yüksek Teknoloji” projesini hayata geçirdi. Karabük Üniversitesi, İŞKUR Karabük İl Müdürlüğü ve Karabük Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası iş birliğiyle yürütülen proje, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle 2024 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında başlatıldı.

Hedef: Nitelikli Gençler, Garantili İstihdam

Projeyle amaçlanan, 18–34 yaş aralığındaki istihdam edilmemiş gençlerin yüksek teknolojiye dayalı meslek alanlarında eğitim alarak iş gücüne katılımını sağlamak. Program çerçevesinde katılımcılara hem teorik hem de uygulamalı eğitim verilirken, staj ve doğrudan istihdam fırsatları da sunuluyor.

Ücretsiz ve Sertifikalı Eğitimler Başladı

KTSO Dijital Eğitim Merkezi’nde düzenlenen eğitimlerde şu alanlarda kurslar açıldı:

  • Web Tasarımı
  • Uygulamalı Muhasebe ve Yenilikçi Muhasebe Programları
  • Pnömatik Hidrolik Sistemler ve Forklift Operatörlüğü

Eğitimlerin sonunda başarılı olan katılımcılar, proje ortaklarının desteğiyle özel sektörde en az 15 kişiye kadar doğrudan istihdam edilme şansı yakalayacak.

Gençler İçin Büyük Fırsat

Programa katılım tamamen ücretsiz olup, yalnızca istihdam edilmemiş ve 18-34 yaş aralığında olan gençler başvurabiliyor. KTSO yetkilileri, bu fırsatın yalnızca mesleki gelişim değil, aynı zamanda sürdürülebilir istihdam açısından da büyük önem taşıdığını belirtiyor.

Başvuru ve Bilgi

Başvurular Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’na şahsen yapılabiliyor.
Detaylı bilgi almak isteyenler, Tarık Özmen (Dış Ticaret ve Proje Geliştirme Uzmanı) ile iletişime geçebilir:
0370 424 16 30 – Dahili: 7

Kontenjan Sınırlı

Projeye gösterilen yoğun ilgi nedeniyle kontenjanların kısa sürede dolması bekleniyor. KTSO yetkilileri, bu tür projelerle hem Karabük gençliğine hem de bölgesel kalkınmaya katkı sağlamayı hedeflediklerini vurguluyor.

Ulusal ölçekte örnek gösterilebilecek proje, gençlerin çağın gerekliliklerine uygun becerilerle donatılmasını ve iş gücü piyasasına güçlü bir şekilde katılmasını amaçlıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
thorsten fink boyle bir kulubun parcasi oldugum icin cok mutluyum JFEIRTT4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Thorsten Fink: “Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum”

SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Göztepe maçının ardından, sezonu güzel bir galibiyetle bitirdiklerini ve bu kulübün bir parçası olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Trendyol Süper Lig’in son haftasında Samsunspor, sahasında Göztepe’yi 3-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, mücadeleyi değerlendirdi. Kazandıkları için mutlu olduklarını dile getiren Fink, “Bugün çok şey oldu. Sezonu tamamladık. Harika bir sonuç ve çok iyi performansla sezonu tamamladık. Topa sahip olmada ve geçiş oyununda ekili olduğumuzu gösterdik. Herhangi bir iddiamız olmadan oynadık. Gol yemeden maçı tamamlamak da sevindirici. Sezonu artı averajla bitirdik. Takımın sezon genelindeki performansı, iyi başladı, sonrasında düşüşe geçti ve şimdi de harika bir takıma sahip olduğumuzu gösteriyoruz. Bizden ayrılacak hoca ve oyuncular var. Bazı oyuncular ayrılacak, bazıları ayrılmak isteyecek. Transfer dönemi geliyor, oyuncularımıza teklifler gelecek. Ayrılacak oyuncularımıza ve teknik ekibimize şükranlarımızı sunuyorum. İyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum. Ayrılıklar sonrası hangi oyuncuları alacağımıza karar vereceğiz. Gelecek oyuncularla alakalı çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin