blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

“İşte Birlik, Güçte Birlik: Karabük” projesinin eylem planı lansman toplantısı yapıldı

Karabük’te kamu ve sivil toplum iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan "İşte Birlik, Güçte Birlik: Karabük" projesi çerçevesinde hazırlanan hareket planı, düzenlenen lansman toplantısıyla tanıtıldı.
Karabük 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve eşi Süreyya Yavuz, Karabük Milletvekili Cem Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, Baro Lideri Av. Emrah Köklü, İl Jandarma Kumandanı J. Kd. Alb. İsmail Gökcek, Vilayet Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye liderleri, kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Mustafa Yavuz, projenin temel maksadının kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları ortasında sürdürülebilir ve güçlü bir yönetişim modeli oluşturmak olduğunu vurguladı. Vali Yavuz, 30 Aralık 2024 tarihinde başlatılan sürecin akabinde yaklaşık bir buçuk ay boyunca kamu ve STK temsilcilerinin 11 ana başlık altında ortak çalışma yürüttüğünü belirtti.
Hazırlanan Hareket Planı’nın 11 ana başlık, 46 alt başlık ve 188 faaliyetten oluştuğunu söz eden Yavuz, "Bu plan sırf bir evrak değil; kamu ile sivil toplumun ortak iradesinin eseri ve bir yol haritasıdır. Gayemiz, 2025 yılı boyunca planlanan 21 projeyi hayata geçirerek somut çıktılar elde etmek" dedi.
Vali Yavuz, komşuluk münasebetlerinin zayıfladığına dikkat çekerek, projenin toplumsal dayanışmayı yine inşa etme açısından büyük kıymet taşıdığını belirterek projenin, Karabük’te yaşayan yaklaşık 250 bin vatandaşa dokunmayı hedeflediğini kaydetti.
Toplantının devamında, Karabük Valiliği Sivil Toplumla Bağlantılar Müdürü Fikret Erdoğan tarafından Aksiyon Planı sunumu gerçekleştirildi. Erdoğan, kamu-STK iş birliğinde gelinen evreyi özetleyerek, planlanan faaliyetlerin nasıl hayata geçirileceğine dair bilgi verdi.
Afet idaresi, toplumsal dayanışma, kamu hizmetlerinin aktifliği, bağımlılıkla çaba, kalkınma, bayan ve çocuk hakları, özel ihtiyaçlı bireylerin desteklenmesi, kent kültürü, tanıtım, gençlik ve eğitim üzere alanları kapsayan planın, Karabük’ün gereksinimlerine somut tahliller sunması hedefleniyor.
Toplantının sonunda, belirlenen maksatların kamu kurumları ve STK’lar ortasında kurulacak uyumla kararlılıkla hayata geçirilmesinin ehemmiyeti vurgulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de şarbon hastalığı nedeniyle 6 köye giriş çıkış yasaklandı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde şarbon hastalığı kuşkusuyla 6 köyde hayvan giriş çıkışı yasaklandı.
Edinilen bilgiye nazaran ilçeye bağlı Söğüteli Köyünde 2 büyükbaş vefatının akabinde şarbon kuşkusuyla hayvanlardan alınan numuneler laboratuvara gönderildi.
Şarbon hastalığı kuşkusu üzerine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ilçeye bağlı başta Söğüteli köyü olmak üzere Ekinciler, Arpacık, Yaylalı, Sarıbaba ve Kuşluk köylerini nezaret altına aldı.
Bahse mevzu 6 köyde ikinci bir ilana kadar köylere hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken alınan önlemlere uymayanlar hakkında 5996 sayılı kanunun 36. Unsuru yeterince idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.
Diğer yandan ölen 2 hayvan kireçlenerek adabına uygun olarak derin kuyulara gömüldü.
Kürtün’de geçtiğimiz günlerde de şap hastalığı kuşkusu nedeniyle Kürtün ilçesine bağlı Üst Karadere, Beytarla, Tilkicek, Aktaş ve Sapmaz köylerine hayvan giriş çıkış ve hareketleri kısıtlanmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin