İstanbul’da fay hattına yakın ilçelerdeki eski daireler boş kaldı

Karabük Postası tarafından
10 Nisan, 2023 11:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

İstanbul’da fay hattına yakın olan ilçelerdeki eski binalardan kaçış başladı. Deprem endişesiyle hem kiralık hem de satılık eski binalar 2 aydır boşta bekliyor. Eski daireleri kiraya vermekte zorlanan ev sahiplerinin fiyatları geriye çekmesi de buna çare olmadı. Bakırköy’de hemen hemen her sokakta eski binalarda oturan bölge sakinlerinin evlerini boşaltması dikkat çekti. Dairelere asılan ‘kiralık' ve 'satılık’ ilanlarında artış görüldü.

İstanbul'da fay hattına yakınlığıyla bilinen sahil şeridindeki ilçelerdeki eski binalar boş kaldı. Özellikle Bakırköy, Zeytinburnu gibi sahil şeridindeki ilçelerde eski binalar elde kaldı. Bölge sakinleri 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler sonrası evlerini boşalttı. Eski dairelere ‘kiralık' ve 'satılık' ilanları asılmaya başlandı Ortalama 30-40 senelik dairelerini kiraya vermekte zorlanan ev sahiplerinin fiyatları geriye çekmesi de buna çare olmadı. Bakırköy'de hemen hemen her sokakta eski binalarda oturan bölge sakinlerinin evlerini boşaltması da dikkat çekti. Öte yandan Bakırköy ve Zeytinburnu'nda eski binalara asılan kiralık ve satılık ilanlarında da artış görüldü.   Kira fiyatları ortalama yüzde 10'a kadar geri çekilmesine rağmen eski binalara talep yok Bakırköy ve çevresindeki emlakçılar, 6 Şubat depremleri sonrası vatandaşların İstanbul'da olası senaryolar karşısında endişe duyduğunu söyledi. Fiyatların ortalama yüzde 10'a kadar geri çekilmesine rağmen sahil şeridinde yer alan eski binalara talep düştü. Fay hattına yakın bölgeler daha riskli Fatih'in yanı sıra Zeytinburnu, Bakırköy, Florya, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Silivri uzmanlara göre fay hattına yakın olması dolayısıyla daha riskli görülüyor.   "Fiyatlar deprem öncesine göre yüzde 10 azaldı" Emlakçı Oğuzhan Okuklu, Bakırköy'de yeni binaların kira fiyatlarının yüksek olduğunu söyleyerek, "Eski binaların bir kısmı boşaldı. Eski binalar şu anda tercih edilmiyor. Fiyatlar iki ay öncesine göre yüzde 10 azaldı. Eski binaları kiraya vermekte çok zorlanıyoruz. Örneğin 10 bin lira olan kira fiyatları bin lira geriledi diyebiliriz" dedi.   "İki aydır bekleyen evlerimiz var" 6 Şubat'ta yaşanan depremlerle birlikte eski binalara olan talebin düştüğünün altını çizen Okuklu, "İki aydır bekleyen evlerimiz var. İstanbul'da olası bir deprem sebebiyle insanlar panik halinde. Kahramanmaraş depremlerinden sonra İstanbul'da eski binalardan çıkanlar da oldu. Bakırköy genelinde hemen hemen tüm sokaklarda eski binalardan çıkanlar oldu. İstanbul'da sahil şeridi daha fazla risk altında olduğu için imkanları olanlar eski binalardan çıktı. İstanbul Avrupa Yakası'nda Sirkeci'den Silivri'ye kadar olan sahil şeridinin daha riskli olduğunu söylüyorlar" ifadelerini kullandı. (İHA)

Kayak severler Eğribel’de buluştu; Eski yol kayak pisti oldu

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Şubat, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Giresun’u Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleriyle Sivas vilayetine bağlayan 2 bin 200 metre rakımlı Eğribel Geçidi’ne yapılan tünel sayesinde, kış aylarında kullanılmayan eski yol kayak pistine dönüştü.
Tünelin açılmasıyla birlikte, Eğribel Geçidi’nin kullanılmayan bölgesi, kayak sporuyla ilgilenenlerin ilgisini çekmeye başladı. Eğribel-Şebinkarahisar güzergahında tepeye tırmanan Haluk Erdoğan, Yusuf Hasırcı, Serdar Yıldız, Serkan Öztürk, Orhan Aydemir ve Samet Hasırcı, kayak gruplarını kuşanarak karla kaplı eski yolda kilometrelerce kayak yaparak keyifli anlar yaşadı.
Kayak sporu için elverişli coğrafik yapısı ve Eğribel’in eski yolunun doğal pist oluşturduğuna dikkat çeken Yusuf Hasırcı, "Şebinkarahisar’da yaşıyorum ve tabiat sporlarını seviyorum. Eğribel’de tünel açılınca, kullanılmayan eski yol güzergahında Ordu ve Giresunlu macerasever arkadaşlarımızla birlikte kayak yapmak istedik. Hayli keyifli anlar yaşadık. Vakit zaman diğer vilayetlerden kayak yapan arkadaşlarımızı da davet ettik. Onlarla birlikte kayak yaptık. Eğribel’in eski yolu, yaklaşık 7 kilometre uzunluğunda doğal bir kayak pisti oluşturuyor. Tahminen de Türkiye’nin en uzun kayak pisti diyebiliriz. Ulaşıma kapalı olan yolun doğal pist oluşturması ve inançlı olması, bizi buraya çekti. Gelecek yıllarda buranın gerçek bir kayak pisti olarak değerlendirilmesini umuyoruz. Ayrıyeten, Eylül ayından Nisan ayı ortalarına kadar kayak yapmaya uygun bir mevsime sahip" dedi.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.