Karabük Postası tarafından
10 Nisan, 2023 11:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

İstanbul’da fay hattına yakın ilçelerdeki eski daireler boş kaldı

İstanbul’da fay hattına yakın olan ilçelerdeki eski binalardan kaçış başladı. Deprem endişesiyle hem kiralık hem de satılık eski binalar 2 aydır boşta bekliyor. Eski daireleri kiraya vermekte zorlanan ev sahiplerinin fiyatları geriye çekmesi de buna çare olmadı. Bakırköy’de hemen hemen her sokakta eski binalarda oturan bölge sakinlerinin evlerini boşaltması dikkat çekti. Dairelere asılan ‘kiralık' ve 'satılık’ ilanlarında artış görüldü.

İstanbul'da fay hattına yakınlığıyla bilinen sahil şeridindeki ilçelerdeki eski binalar boş kaldı. Özellikle Bakırköy, Zeytinburnu gibi sahil şeridindeki ilçelerde eski binalar elde kaldı. Bölge sakinleri 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler sonrası evlerini boşalttı. Eski dairelere ‘kiralık' ve 'satılık' ilanları asılmaya başlandı Ortalama 30-40 senelik dairelerini kiraya vermekte zorlanan ev sahiplerinin fiyatları geriye çekmesi de buna çare olmadı. Bakırköy'de hemen hemen her sokakta eski binalarda oturan bölge sakinlerinin evlerini boşaltması da dikkat çekti. Öte yandan Bakırköy ve Zeytinburnu'nda eski binalara asılan kiralık ve satılık ilanlarında da artış görüldü.   Kira fiyatları ortalama yüzde 10'a kadar geri çekilmesine rağmen eski binalara talep yok Bakırköy ve çevresindeki emlakçılar, 6 Şubat depremleri sonrası vatandaşların İstanbul'da olası senaryolar karşısında endişe duyduğunu söyledi. Fiyatların ortalama yüzde 10'a kadar geri çekilmesine rağmen sahil şeridinde yer alan eski binalara talep düştü. Fay hattına yakın bölgeler daha riskli Fatih'in yanı sıra Zeytinburnu, Bakırköy, Florya, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Silivri uzmanlara göre fay hattına yakın olması dolayısıyla daha riskli görülüyor.   "Fiyatlar deprem öncesine göre yüzde 10 azaldı" Emlakçı Oğuzhan Okuklu, Bakırköy'de yeni binaların kira fiyatlarının yüksek olduğunu söyleyerek, "Eski binaların bir kısmı boşaldı. Eski binalar şu anda tercih edilmiyor. Fiyatlar iki ay öncesine göre yüzde 10 azaldı. Eski binaları kiraya vermekte çok zorlanıyoruz. Örneğin 10 bin lira olan kira fiyatları bin lira geriledi diyebiliriz" dedi.   "İki aydır bekleyen evlerimiz var" 6 Şubat'ta yaşanan depremlerle birlikte eski binalara olan talebin düştüğünün altını çizen Okuklu, "İki aydır bekleyen evlerimiz var. İstanbul'da olası bir deprem sebebiyle insanlar panik halinde. Kahramanmaraş depremlerinden sonra İstanbul'da eski binalardan çıkanlar da oldu. Bakırköy genelinde hemen hemen tüm sokaklarda eski binalardan çıkanlar oldu. İstanbul'da sahil şeridi daha fazla risk altında olduğu için imkanları olanlar eski binalardan çıktı. İstanbul Avrupa Yakası'nda Sirkeci'den Silivri'ye kadar olan sahil şeridinin daha riskli olduğunu söylüyorlar" ifadelerini kullandı. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da ayı bal kovanlarını parçaladı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir ayı, bal kovanlarını parçaladı.
Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir hafta içerisinde ikinci kere ayılar bal kovanlarına saldırdı. Kış uykusundan uyandıktan sonra sık sık yerleşim yerlerine ve yollara inmeye başlayan ayılar, havaların ısınmasıyla bahçelere çıkartılan kovanlara saldırmaya başladı. Tıpkı hafta içerisinde ikinci sefer arı kovanlarına saldıran ayı, 4 adet arı kovanını parçalayarak arıları telef etti.
Cide ilçesi Bağyurdu Mahallesi’ndeki bahçesine geldiğinde kovanların parçalandığını fark ettiğini söyleyen Süleyman Taçkin, birkaç gün evvel ayının ağabeyine ilişkin 6 kovanı da parçaladığını söz eti. Ayı akınlarından ötürü mağdur olduklarını tabir eden Taçkin, "Ayı kovanların kilidini açamayınca altını kırarak parçalamış. Tüm balları ve yumurtalık çerçevelerini parçalamış. Bundan 4 gün evvel de ağabeyimin meskeninin önüne gelmiş. Onun da 6 kovanını parçalamış. Artık biz bundan ötürü mağduruz. Gece gündüz demeden de beklesek bizi ziyadesiyle rahatsız etmeye başladı. Utanmasa meskenin içine girip ekmek isteyecek. Yetkililerden buna bir deva bulunmasını istiyoruz. Geceleri nöbet tutmanın bir manası da yok. Gündüz de işimize bakamıyoruz. Tüm arıcılar mağdur. Kimse bu mağduriyetimizi gidermiyor. TARSİM de ayı saldırısını sigortalamıyor" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin