Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Haziran, 2023 11:23 tarihinde yayınlandı
0

İstanbul’da eylem hazırlığındaki DEAŞ’lı terörist yakalandı

İstanbul’da DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda, sansasyonel eylem planı yaptığı belirlenen ‘yalnız it’ olarak adlandırılan A.H. adlı yabancı terörist yakalandı. Bahçelievler’deki bir hücre evinde yakalanan DEAŞ mensubu ile birlikte 2 ruhsatsız tabanca, dolu şarjörler ve bomba yapım aşamasında kullanıldığı değerlendirilen malzemeler ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul’da DEAŞ’la bağlantılı ‘yalnız it’ olarak adlandırılan bir hücre üyesinin sansasyonel eylem planı yaptığına dair istihbarat alan güvenlik ve istihbarat birimleri, teröristi adım adım izledi. Özellikle Suriye’deki örgüt kamplarına gittiği ve belli bir süre sonra Türkiye’ye döndüğü saptanan A.H.’nın eylem potansiyelini değerlendiren İstanbul Terörle Mücadele (TEM) Şubesine bağlı ekipler, çalışmalarda teröristin silahlı, ‘canlı bomba’ türünde intihar saldırısı ve suikast tarzı eylem gerçekleştirme arayışında olduğunu tespit etti.

Piknik tüpü ve bomba yapımında kullanılan malzemeler

Yeri ve kimliği belirlenen hücre üyesi, 18 Haziran’da Bahçelievler düzenlenen operasyonla yakalandı. DEAŞ mensubunun barındığı evde yapılan aramada 2 ruhsatsız tabanca, bu silahlara ait dolu 2 şarjör, piknik tüpü ile birlikte bomba yapım aşamasında kullanıldığı değerlendirilen malzemeler, çok sayıda dijital ve örgütsel materyaller ele geçirildi.

Sorgulanmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şubesine getirilen A.H.‘ye ait olan dijital materyal ve dokümanlar üzerinde yapılan incelemelerde, çok sayıda suç izine rastlandı. Yabancı uyruklu A.H. adlı DEAŞ zanlısının, söz konusu dijitallerinde, örgüt tarafından militanları için özel olarak hazırlanan bomba yapımı ve saldırılara ilişkin eğitim videoları ile dokümanları incelediği, yine geçmiş dönemde Türkiye’de meydana gelen terör saldırıları ile ilgili araştırmalarda bulunduğu anlaşıldı.

84653 aw920754 02 1

Türkiye’deki tüm bağlantılar ve iletişimde olduğu kişiler mercek altında

Polisteki sorgusu önceki gün sona eren ve örgüt içinde ‘yalnız it’ diye nitelendirilen DEAŞ’lı A.H., işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Güvenlik ve istihbarat birimleri, DEAŞ’lı teröristin Türkiye’ye girişinden itibaren kurmuş olabileceği tüm bağlantıları, irtibatlı olduğu kişileri ve eylemin niteliğini çok yönlü olarak araştırıyor. A.H.’nın radikal terör örgütü DEAŞ saflarında hangi kamplarda yer aldığı ve Türkiye’de silahlı, ‘canlı bomba’ türünde intihar saldırısı ve suikast tarzı eylemi kim ya da kimlere yönelik planlamış olabileceği ise en ince ayrıntısına kadar mercek altına alındı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
huzurevinde cikan yangin kontrol altina alindi E3hfheUk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Huzurevinde çıkan yangın kontrol altına alındı

Düzce’de Kızılay Huzurevinde asansörden kaynaklı çıkan yangın kontrol altına alındı. Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, “Çok şükür bir problem yaşanmadı. Yaşlılarımızın tahliyesini yaptık. Bir kısmı ilçe devlet hastanemize bir kısmı ise Karayolları misafirhanesine gönderildi” ifadelerini kullandı.

Yangın, gece saatlerinde Kaynaşlı‘da bulunan Kızılay Akçakoca Huzurevi’nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre asansör akülerinin bulunduğu bölgede belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Dumanların sardığı binayı fark eden personeller durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Düzce Belediyesi’nden 6, Kaynaşlı Belediyesi’nden ise 2 itfaiye aracı kısa süre içerisinde bölgeye sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler 25’i yatalak 54 huzurevi Sakinini bulunduğu yerden çıkararak bina dışına tahliye etti. Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal, Kızılay Batı Karadeniz Afet Depo Müdürü İsmail Hakkı Duru ve ilgili kurum amirleri bölgeye gelerek yangın hakkında bilgiler alırken, tahliye edilen vatandaşlarla da bir araya geldi.

“Çok şükür bir problem yaşanmadı”

Yangın ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, “Bu gece 01.00 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezimize düşen ihbar ile Düzce Belediyesi’nden 6 itfaiye aracı, Kaynaşlı Belediyesi’nden 2 itfaiye aracı yangına müdahale etmiş olup, çok şükür ki yaşlılarımızla ilgili bir problem yaşanmamıştır. Kaynaşlı Kızılay Huzurevinde hali hazırda 59 misafirimiz var. 5’i izinde olup 54 yaşlımız ilçe devlet hastanemiz, karayollarına ait kamu misafirhanesinde bu gece misafir kalacaklardır. Geçmiş olsun diyoruz. İtfaiye ekiplerinin aktardığı kadarıyla yangının çıkış nedeni asansörden kaynaklı olduğunu ifade etmekteler. Yaşlılarımız tahliyesi noktasında emniyetimiz, jandarmamız, Kaynaşlı Belediye personelimiz, sağlık teşkilatımız ve Kızılay personelimiz birlikte yardımcı oldular” dedi.

Tahliye edilen 54 kişiden 25’i Kaynaşlı Devlet Hastanesi’ne gönderilirken kalan yaşlılar ise Karayolları Misafirhanesi gönderildi. Huzur evinde yangın kontrol altına alınırken, dumanın tahliye çalışmalarına başlandı.

Konu ile ilgili ise inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin