Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ekim, 2023 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

İşsizlikte tersine durum: Artık anonsla işçi aranıyor

En son açıklanan resmi rakamlara göre işsizlik oranının yüzde 9,2 olduğu Türkiye’de bu ilçede belediye, fabrikalar için anonsla işçi arıyor.
Samsun’un Kavak ilçesinde gelişen Organize Sanayi Bölgesi(OSB) ile birlikte fabrikalar çalıştıracak işçi arıyor. Kavak Belediyesi ise belediyeden yaptığı anonslar işçi aramaya devam ediyor. Başkan İbrahim Sarıcaoğlu, "Anons ediyoruz fakat eleman bulamıyoruz” dedi.
"Türkiye’de işsizlik sorununu çözen ilçe" olma özelliğiyle dikkat çeken Kavak Belediyesi ilçedeki fabrikalarda çalıştıracak işçi bulamıyor. Belediyeden yapılan "İlçemizde faaliyet gösteren çeşitli iş kollarında çalıştırılmak üzere elemana ihtiyaç vardır" anonsları karşılık bulmuyor. Fabrikaların eleman bulamayınca başka ilçelerden Kavak’a eleman taşıdıklarını belirten Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “Birkaç gündür hem organizedeki fabrikalarımıza hem de yeni bir firma açıldı. Oradan da çok ciddi bir talep var. Anons ediyoruz fakat eleman bulamıyoruz. Gurbetteki hemşirelerimize seslenmek istiyorum. Kavak’a geri gelsinler. İş konusunda bir sıkıntı yok. Fabrikalar ilçemizde çalıştıracak eleman bulamayınca diğer ilçelerden servisle eleman taşınıyor” diye konuştu.

"25-30 arası yeni fabrika yapılması ile ilgili talepleri aldık"
Kavak’ta son 10 yıl içerisinde OSB’lerde ciddi şekilde fabrikaların arttığını ifade eden Başkan Sarıcaoğlu, "Bu artma neticesinde istihdam bizim öncelikle çözmemiz gereken bir problem olarak düşündüğümüz için vatandaşlarımıza iş bulma konusunda yardımcı oluyoruz. Tabii, ilk başlarda bu konuda ciddi bir problem vardı ama şuanda işçi bulamam konusunda problemler var. Nüfusumuz ciddi şekilde arttı. Gurbetteki vatandaşlarımız öncelikle Bursa’da, Gebze’de, İstanbul’da, Tekirdağ’da, Türkiye’nin farklı yerlerindeki Kavaklı vatandaşlarımız istihdamdan dolayı ayrıldıkları için şimdi artık geri dönüş başladı. Dolayısıyla bizden bundan son derece memnunuz. Şu anda Organize Sanayi Bölgemizde faaliyette bulunan aktif 40 fabrikamız var. 25-30 arası da yeni fabrika yapılması ile ilgili talepleri aldık ve değerlendirdik. 2. etap doldu ve 3. etap ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz daha da genişlemektir. Zaman zaman OSB’lerde veya başka yerlerde çalıştırmak üzere anonsla işçi arandığı doğrudur. Maalesef çok fazla bir talep yok. Yakın ilçelerimizden istihdam sağlamak için çalışmalarımızı yürüteceğiz. Organize Sanayi Bölgesini besleyecek küçük sanayi sitemiz olması gerekiyordu. Küçük sanayi yapımı ile alakalı çalışmalarımız başladı. İhale sonuçlandı. İlk etapta 50, daha sonra ise 250 olmak üzere dükkanların 1 yıl içerisinde Kavaklı vatandaşlarımıza kazandırılması ile alakalı çalışmalarımız başlıyor" şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Eylül, 2025 17:10 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

KARABÜK ÖZÇELİK-İŞ’TE 10. GENEL KURUL HEYECANI

Özçelik-İş Sendikası  Karabük Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu, geniş katılımla yapıldı. Genel Başkan Yunus Değirmenci ve protokol üyelerinin de yer aldığı genel kurulda, sendikanın başarıları ve yeni hedefleri vurgulandı.

Karabük 100. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanlığı 10. Olağan Genel Kurulu 21 Eylül Pazar günü düzenlendi. Sendikanın Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Genel Merkez Yöneticileri, Şube Başkanları, Kardemir Genel Müdürü Dursun Ali Yaşacan, Karabük Vali Yrd. Mustafa Şahin, Karabük Milletvekilleri Cem Şahin, D. Ali Keskinkılıç ve Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt ile diğer siyasi parti temsilcileri ile bazı kurum müdürleri ve çok sayıda sendika delegeleri ve üyeleri katıldı.

Sendikanın 10. Olağan Genel Kurulu’nda, “Hepimiz Filistinliyiz” yazılı atkılarla dikkat çekilirken, şiirler ve görüntülerle Filistin’e yapılan zulümlerin insanlık suçu olduğu vurgulandı.

YILMAZ: “İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADIK”

Özçelik İş Sendikası’nın başarılı Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz’ın tek liste ve tek aday olarak girdiği kongre de, sendika üyelerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, son dört yılda işyeri ziyaretleriyle işçilerin yanında olduklarını belirtti. Yılmaz, Kardemir’de 1989’dan sonraki en yüksek ücret artışını sağlayarak Türkiye sözleşmesine imza attıklarını ifade etti.

Yılmaz: “Bugün emeklerimizin meyvelerini toplama günü olduğunu belirten Yılmaz, bundan dört yıl önce artık yalnız değilsiniz sloganıyla çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda düzenli iş yeri ziyaretlerimizle emekçi kardeşlerimizi hiç yalnız bırakmadık. Acılarını paylaştık, sevgilerine ortak olduk. Dün 4 işyerinde iken, bugün 13 işyerinde etkili bir sendika olduk. Kardemir 17. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde 1989’dan sonraki en yüksek ücret artışını sağladık. İlk 6 ay için yüzde 54,38 oranında bir ücret zammı alarak adeta bir Türkiye Sözleşmesi imzaladık.” diyerek, Kardemir işçilerinin sosyal hakları, emeklilik ve emekli olan işçilerin çocuklarının işe alımlarının dört yıllık sürede gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

YUNUS DEĞİRMENCİ: “TARİHİ REKORA İMZA ATTIK”

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Kardemir sözleşmesiyle tarihi bir başarıya ulaştıklarını söyledi. Yeni şube binası için çalışmaların başladığını duyurdu.

Değirmenci, konuşmasına Karabük 10. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını temenni ederek, bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak başladı. Değirmenci: “Dünyanın dört bir yanında uluslararası sendikal yapı içerisinde Özçelik İş adını duyurmaya tüm gücümüzle çalışarak devam ediyoruz. Türkiye Sözleşmesi adını verdiğimiz Kardemir Sözleşmesi’yle büyük bir başarı yakaladık. Genel merkezimizin ve şubelerimizin binaları ve misafirhanelerini gelecek 10 yıla hazır hale getirdik. İşte şimdi de Karabük’ün şube binası için kolları sıvadık. Yeni binanın yapımı için alt yapı hazırlıklarını tamamladık. İnşallah en kısa zamanda orayı kullanışlı alanlarıyla sizlere hediye edeceğiz. Türkiye Sözleşmesi ile tarihi bir rekora imza attık. Böylece sadece üyelerimize değil, Karabüklülerimize de gönül katkımızı sağladık. Bu vesile ile Şube Başkanımız Kenan Yılmaz ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Karabük Özçelik İş Karabük’ün bir evladıdır. Yeri her zaman bir başkadır. Karabük’te üyemiz olmayan emekçiler bile sendikamıza hayrandır. Güçlü bir sendika üyeleriyle, başkanlarıyla omuz omuza, dağ gibi dik durmaktadır. Sizlere bugünden itibaren daha büyük iş düşmektedir. Sendikamıza katkımızı, hep birlikte ve her zamankinden daha fazla sunmaya devam edeceğiz.” ifadelerinde bulundu.

TEK LİSTEYLE DEVAM

Özçelik-İş Sendikası 10. Olağan Genel Kurulu’nda tek listeyle gidilen seçimde Kenan Yılmaz yeniden başkan seçildi. Genel kurulda sendikanın son dört yıldaki başarıları ve işçilerin haklarına yönelik kazanımlar öne çıkarıldı. Kenan Yılmaz başkanlığında gerçekleşen seçimde Ali Gürcan Barlas Şube Sekreteri, Hidayet Büyükdoğan Şube Mali Sekreteri , İsa Aydın Şube Teşkilatlandırma Sekreteri ve Ali Kaplan Şube Eğitim Sekreteri olarak yönetimde yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin