İsrail menşeli temizlik ürünlerine karşı TOGÜ’den alternatif çözüm - Karabük Haber Postası
israil menseli temizlik urunlerine karsi toguden alternatif cozum Rn2Xugy7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

İsrail menşeli temizlik ürünlerine karşı TOGÜ’den alternatif çözüm

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), yerli ve ulusal üretim maksatları doğrultusunda geliştirdiği etraf dostu paklık ve kozmetik eserleriyle boykot edilen İsrail eserlerine güçlü bir alternatif sunuyor.

TOGÜ Kimya Teknolojisi Kısmı, yerli ve ulusal üretim amaçları doğrultusunda paklık ve kozmetik dalına yönelik kıymetli bir adım attı. Üniversitenin kimya kısmı akademisyenleri ve öğrencileri tarafından geliştirilen, tüm testleri muvaffakiyetle tamamlanan 60 farklı eserden 15’inin üretimine başlandı. Etraf dostu ve yenilikçi formüllerle hazırlanan eserler, kalite standartlarına uygunluğu ve yerli üretim avantajıyla dikkat çekiyor. Bilhassa son devirde boykot edilen İsrail menşeli eserlere alternatif olarak geliştirilen bu paklık ve kozmetik eserleri, tüketicilere inançlı ve kaliteli seçenekler sunmayı amaçlıyor.

Üniversite bünyesinde hayata geçirilen bu proje yalnızca yerli üretimi desteklemekle kalmıyor, tıpkı vakitte öğrencilere uygulamalı eğitim fırsatı da sunuyor. Öğrenciler, teorik bilgilerini laboratuvar ortamında pratiğe dökerek kesime daha donanımlı bir halde hazırlanırken, üretim sürecine katkı sağlayarak cep harçlıklarını da çıkartma imkânı buluyor.

“Kaliteli, etraf dostu ve emniyetli eserler ürettik”

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın teşebbüsleri ile boykot edilen eserlere güçlü bir alternatif sunmak için eserlerin üretimine başlandığını söyleyen Kimya Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Budak, “Sıradan eser değil kaliteli eser yapmamız için rektörümüz bize yol gösterdi. Üniversitemizin tüm imkanlarını bu amaç için seferber etti. Güçlü kimya altyapımız ve sanayi iş birliğimizle sorumluluk üstlendik. Markamız kurulduktan sonra boykot edilen eserlere güçlü alternatif sunmak için kaliteli, etraf dostu ve muteber yeni eserler geliştirdik” dedi.

Öğrenciler ise uygulamalı eğitim aldıkları için emeği geçenlere teşekkür ederek üretirken kazandıklarını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplida gelecegin teknolojileri konusuldu 9rVqXZhO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı’da geleceğin teknolojileri konuşuldu

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında öğrenciler, artırılmış, sanal ve karma gerçeklik teknolojileriyle tanıştı.

Zonguldak’ın Alaplı Karşıyaka Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Berk Üstün tarafından “Gerçeği Yeniden Tanımlamak: Artırılmış Karma Sanal Gerçeklik” başlıklı sunum yapıldı. Fen Bilimleri öğretmeni Vahit Uludağ’ın koordinatörlüğünde düzenlenen söyleşide, teknolojinin günümüzdeki kullanım alanları ve gelecekteki etkileri öğrencilere örneklerle anlatıldı.

Programa, İlçe Millî Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Şube Müdürleri Yakup Keleş ve Yüksel Önder ile Okul Müdürü Ersan Atlıhan da katıldı. Etkinlikte konuşan İlçe Millî Eğitim Müdürü Cevat Çevik, bu tür bilimsel çalışmaların öğrencilerin vizyonunu geliştirdiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. Program sonunda katkı sunan öğretmen ve idarecilere teşekkür edildi.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’nin, gençlerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeye ve teknolojiye yönelik farkındalık oluşturmaya katkı sağlamaya devam ettiği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin