blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

İsrail-İran çatışması Trabzon turizmine darbe vuruyor

İsrail-İran çatışması Trabzon turizmini de olumsuz etkiliyor. İki ülke ortasında 6 gündür artarak devam eden akınlar nedeniyle orta hava koridorunda yer alan Ürdün ve Irak üzerindeki sivil uçuşların durması, Trabzon’a bu ülkelerden yapılan turistik uçak seferlerini durdurdu. Umudunu Körfez ülkelerinden gelecek turistlere bağlayan turizmciler ise yaşanan gerginliğin bir an evvel bitmesini diliyor.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan turizmci Barış Çuvalcı, İsrail-İran savaşı nedeniyle Trabzon’da turizmin durma noktasına geldiğini söyledi. Çuvalcı, "Savaş nedeniyle orta koridordaki Ürdün ve Irak’tan Trabzon’a uçuşlar durdurulunca turizm acenteleri önemli kayıplar yaşamaya başladı. Rezervasyonlar iptal ediliyor. Cins firmaları iş yapamaz durumda. Irak ve Ürdün’deki tüm uçaklar iptal, hava alanları kapanmış. Irak ve Ürdün savaş sınırı ortasında kaldığı için vatandaşlarına ülkelerini terk etmemesi konusunda telkinde bulunuyor. Bu durum başka Körfez ülkelerini de etkilemeye başladı" dedi.

"Savaş nedeniyle rezervasyonlar iptal ediliyor"
Irak ve Ürdün’den gelen turistlerden sonra Kuveyt, Bahreyn, Katar, Umman ve Suudi Arabistan üzere Körfez ülkelerinden bölgeye gelen turistleri taşıyan uçakların da yeniden birebir hava koridorunu kullanamaması nedeniyle büyük bir problemle karşı karşıya kaldıklarını söz eden Çuvalcı, "Şimdi Kuveyt, Bahreyn, Katar, Umman ve Suudi Arabistan üzere Körfez ülkelerinden Trabzon’a gelecek uçaklar da o koridoru kullanamadıkları için hem uçuş müddetleri uzuyor hem de önemli oranda mali kayıp yaşıyorlar. Gelecek olan konuklar de bu uçuş müddetlerinin uzamasından ötürü ayrıyeten savaşın kendi ülkelerini de etkileyeceğini düşündükleri için tatillerini erteliyorlar yahut rezervasyonlarını iptal ediyorlar. Bu da bölümü önemli oranda baltalıyor. Trabzon’da turizm bu nedenle durma noktasına geldi" tabirlerini kullandı.
Öte yandan Ürdün’den Trabzon’a turist getiren bir uçağın savaş nedeniyle 3-4 gündür Trabzon Havalimanı’nda beklediği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ekim, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Polisten kaçan motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı

Karabük’ün 100. Yıl Mahallesi’nde polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan motosikletli, arabaya çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye nazaran, 39 ACP 945 plakalı motosiklet şoförü Adem Karaca, polis gruplarının "dur" ihtarına uymayarak kaçtı. Karaca idaresindeki motosiklet, 100. Yıl Mahallesi 1002 Nolu Cadde üzerinde Bahçelievler mahallesi istikametine seyir halindeyken, karşı taraftan gelip 1009 Nolu Cadde’ye dönüş yapmak isteyen Adem Çevik yönetimindeki 78 ACP 029 plakalı arabayla çarpıştı. Çarpmanın tesiriyle motosiklet şoförü Adem Karaca ve ardında yolcu olarak bulunan Mert Şükrü Çoban yola savrularak yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Sıhhat gruplarının olay yerinde yaptığı birinci müdahalenin akabinde başından darbe alan Karaca ile hafif yaralanan Çoban, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Öte yandan Olay Yeri İnceleme gruplarının kaza yerinde yaptıkları çalışmasının akabinde motosiklet cazibeli yardımı ile kaldırıldı.
Kaza ile ilgili polis takımları tarafından inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin