Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
16 Haziran, 2014 07:50

İSO Heyeti, Ticaret Borsası’nı Ziyaret Etti

A+ A-
KASTAMONU İstanbul Sanayi Odası, Kastamonu Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı, Meclis Başkanı ve üyeleri hafta sonunda Kastamonu Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Borsa’daki ziyarette, sembolik bir açılışta yapıldı. Bir tepsi içerisindeki Kastamonu Pastırması, Başkan Sedat İşeri tarafından açık artırmaya sunuldu. Açık artırma sonucu Kastamonu Pastırması’nı 250 TL’ye eski Bakan Ali Coşkun aldı. Pastırma, daha sonra katılımcılara ikram edildi. Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri, tarihi bir günün yaşandığını söyledi. İşeri, Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirmeyi planladıkları yeni projeleri olduğunu belirterek, Ticaret Borsası ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise, “Çok güzel bir binada, güler yüzlü insanlar tarafından karşılanmaktan dolayı büyük mutluluk duyduk” cümlesiyle başladı. ‘Kalbimizi burada bırakıp gidiyoruz” diyen Bodur, Nasrullah suyundan üç defa içtiğini ve yeniden Kastamonu’ya geleceğini kaydetti. Kastamonu’da tarım alanında yürütülecek her türlü çalışmaya katkı vermeye hazır olduğunu ifade eden Bodur, turizm anlamında ise orijinal fikirlerle turizmin geliştirilmesi gerektiğini kaydetti. Köksüz hiçbir şeyin olmadığına dikkat çeken Bodur: “Kastamonu köklü bir il. Dolayısıyla fikri bulup, parlatıp ortaya koymak lazım” dedi. “ÜNİVERSİTE AÇARKEN HEDEF KOYMADAN AÇMANIN TRAJEDİK GÖSTERGESİ KASTAMONU’DA” İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan da, İşeri’nin 1995 yılında yaptığı konuşmanın metnini çıkartıp yeniden okuması karşısında çok etkilendiğini belirten Bahçıvan, “Kastamonu’yu o kadar kendi yaşamından daha değerli buluyor ki, zamanının büyük bir bölümünü Kastamonu için ayırıyor ve Kastamonu’nun heyecanına heyecan katmaya çalışıyor” diye konuştu. ‘Özellikle Büyükşehirlerde Ticaret Borsaları ne yapar?’ sorusunun son dönemde sıkça sorulmaya başlandığını kaydeden Bahçıvan, bu yönde bazı çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti. Kastamonu Üniversitesi bünyesinde bir zirai bölümünün olmadığını duyduğunda çok şaşırdığını ve üzüldüğünü de belirten Bahçıvan, “Bu, bir üniversite açarken hedef koymadan açtığımızın trajedik bir göstergesi. Kastamonu gibi bir ilde zirai bölüm nasıl olmaz anlayabilmiş değilim. Bu sorunların çözümü noktasında bizler de taşın altına elimizi koymalıyız. Kastamonu’da 17 bin öğrenci var ancak tarımla ilgili değiller” şeklinde konuştu. Programın devamında Serdar İzbeli tarafından organik tarıma ilişkin bir sunum yapıldı. Kısa örnekler veren İzbeli, sağlıklı yaşam konusunda çalışmalar yapılmasının önemine değindi.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

28 Kasım, 2024 00:52
blank
İhlas Haber A.

Kastamonu Üniversitesi ile TOBB arasında girişimciliğe katkı sağlayacak önemli iş birliği

Kastamonu Üniversitesi ile TOBB arasında girişimciliğe katkı sağlayacak önemli iş birliği
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi ile TOBB Kastamonu Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları arasında kadınların ve gençlerin ekonomiye katılımını desteklemek ve Kastamonu Üniversitesi bünyesinde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.
Kastamonu Üniversitesi ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kastamonu Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları arasında, girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, TOBB Kastamonu Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Taner Tonbul ve TOBB Kastamonu Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Halime Nilgül Şener’in katılımıyla Rektörlük makamında düzenlenen törende imzalandı.
Protokolün amacı, kadınların ve gençlerin ekonomiye katılımını destekleyerek, Kastamonu Üniversitesi bünyesinde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik toplumsal farkındalığı artırmak olarak belirlendi. Bu çerçevede, gerçekleştirilecek çalışmaların bölgesel ve ulusal kalkınmaya önemli katkılar sunması hedefleniyor.
Üniversite ve kurullar arasında ortak projeler, eğitimler ve atölyeler düzenlenerek, kadın ve genç girişimcilere mentörlük sağlanması, öğrenciler için staj imkânlarının artırılması ve girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması planlanıyor. Ayrıca, ulusal ve uluslararası fonlara yönelik başvuruların yapılması ve bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunulması da iş birliğinin önemli unsurları arasında yer alıyor.
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, bu iş birliğinin girişimcilik ruhunu destekleyeceğini ve Kastamonu Üniversitesi’nin sürdürülebilir kalkınma alanındaki vizyonunu daha da güçlendireceğini ifade etti. TOBB Kastamonu Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Taner Tonbul ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Halime Nilgül Şener de iş birliğinin kadın ve genç girişimciler için önemli fırsatlar sunacağını vurguladı.
İmza töreninin ardından, kurul üyeleri ve üniversite yetkilileri günün anısına fotoğraf çekimi gerçekleştirdi.

blankNöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

100. Yıl Eczanesi
100. Yıl Eczanesi
Adres

100.Yıl Mahallesi 1003 Caddesi, No:26-28/a Karabük

Telefon

(370) 433-4400

Ülkü Eczanesi
Ülkü Eczanesi
Adres

Şirinevler Mahallesi, Mehmet Akif Caddesi, No:1 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 415-1350

Ateş Eczanesi
Ateş Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Kaya Erdem Caddesi, No:33/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 725-1113

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455