Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ocak, 2024 20:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İsmi kadar konumuyla da dikkat çekiyor

Tokat’ın Reşadiye İlçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Cihonus Şelalesi ismi kadar konumuyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Üzerinden geçen karayolu ile ikiye ayrılan şelale görsel şölen oluşturuyor.

Tokat’ın Reşadiye İlçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve isminin anlamı bilinmeyen Cihonus Şelalesi dikkat çekiyor. Konumu ve ismiyle vatandaşların ilgi odağı olan şelale üzerinden geçen karayolu sayesinde ikiye ayrılıyor. Yolculuk yapan birçok vatandaşın uğrak noktası olan şelale, doğa severlerin ilgisini çekiyor. 4 mevsim ayrı güzelliklere bürünen şelale kartpostallık görüntüler oluşturuyor. Çevre iller ve bölge halkı tarafından sıkça ziyaret edilen şelalenin isminin anlamı ise bilinmiyor.

"İsmi oldukça ilginç"
Şelalenin görsel şölen oluşturduğunu ifade eden Arif Şahin, “Reşadiye ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan bir şelalede bulunuyoruz. Şelalenin ismi Cihonus. İsminin nereden geldiğini bilmiyorum; ama ismi oldukça ilginç. Nisan aylarında şelalenin suyu biraz daha artıyor. Kış aylarında yağışların az olmasından dolayı malum bu yıl kar da yağmadı. Şelalenin suyu bu yüzden azaldı. Ona rağmen şelalenin görsel görüntüsü gayet güzel. Yoldan geçen insanlar durup burada fotoğraf çekiniyor. Yoldan geçenlere bir nevi burası durak oluyor. Üzerinden karayolu geçiyor ve şelale ikiye bölünüyor. Soğuk havalardan dolayı kış aylarında şelale normalde donuyordu. Şelaleden akan su sarkıtlar oluşturuyordu. Bu sarkıtların görsel şöleni daha güzel oluyordu. Ama bu yıl keş Reşadiye İlçesine uğramadığı için su da donmadı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

UEFA Konferans Ligi: Legia Varşova: 0 – Samsunspor: 1 (Maç sonucu)

UEFA Konferans Ligi’nin birinci haftasında Samsunspor, deplasmanda Polonya takımı Legia Varşova’yı 1-0 mağlup etti.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
47. dakikada Urbanski’nin şutunda direkten dönen topa ceza alanı içinde Colak’ın vuruşunda meşin yuvarlak direğin sağından auta çıktı.
51. dakikada Musaba’nın pasında Mouandilmadji’nin şutunda kaleci Kobylak’ı geçen topu defans çizgi üstünde kornere gönderdi.
68. dakikada Weisshaupt’un ortasına penaltı noktası üzerinde uygun yükselen Rajovic’in baş vuruşunda top direğin üstünden az fakla auta çıktı.
80. dakikada Vinagre’nin kullandığı kornerde Rajovic’in golü, ofsayt nedeniyle iptal edildi.
90+4. dakikada defanstan seken topa sert vuran Zewlakow’un şutunda top üstten az farkla dışarı gitti.

Stat: Municipal
Hakemler: Jeremie Pignard, Aurelien Frouet, Alexis Auger
Legia Varşova: Kacper Tobiasz, Marco Burch, Radovan Pankov, Artur Jedrejczyk, Ruben Vinagre, Rafal Augustyniak, Kacper Urbanski (Juergen Elitim dk. 64), Wojciech Urbanski (Vahan Bichakchyan dk. 76), Kacper Chodyna (Jakub Zewlakow dk. 82), Petar Stojonovic (Noah Weisshaupt dk. 64), Antonio Colak (Mileta Rajovic dk. 64)
Yedekler: Gabriel Kobylak, Stave Kapuadi, Pawel Wszolek, Arkadiusz Reca, Damian Szymanski, Bartosz Kaputska, Ermal Krasniqi
Teknik Yönetici: Edward Lordanescu
Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru (Soner Gönül dk. 90+2), Lubo Satka, Rick van Drongelen, Logi Tomasson, Celil Yüksel (Antoine Makoumbou dk. 63), Olivier Ntcham (Toni Borevkovic dk. 84), Carlo Holse, Tanguy Coulibaly (Yunus Emre Çift dk. 63), Anthony Musaba (Joe Mendes dk. 84), Marius Mouandilmadji
Yedekler: Albert Posiadala, Efe Töruz, Leroy Atoen, Polat Yaldır
Teknik Yönetici: Thomas Reis
Gol: Musaba (dk. 10) (Samsunspor)
Sarı kartlar: Augustyniak, Jedrejczyk, Pankov (Legia Varşova), Celil, Drongelen, Borevkovic, Yunus (Samsunspor)

Bizi sosyal medyadan takip edin