İsmail Kartal, Spartak Trnava maçını değerlendirdi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Ekim, 2023 10:05 tarihinde yayınlandı
0
0

İsmail Kartal, Spartak Trnava maçını değerlendirdi

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spartak Trnava galibiyetinin ardından, “Daha farklı da kazabilirdik” dedi.

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi H Grubu 2. hafta maçında deplasmanda Slovakya ekibi Spartak Trnava’yı 2-1 mağlup ederek 6 puanla zirvede yer aldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktör İsmail Kartal açıklamalarda bulundu. Kartal, “İlk devre oyunun tamamı bizim elimizdeydi sadece üçüncü bölgede üretkenliğimiz azdı. Net pozisyonlar üretemedik. İkinci yarı kendi oyunumuzla üçüncü bölgede daha fazla oynayarak, üretkenliğimizi arttırmamız gerektiğini oyuncularımıza anlattım. Sonra da daha hücumcu, daha organize ataklar geliştirebilmek için iki oyuncuyu birden değiştirdik. Bu değişikliklerle beraber takımın oyun hızı arttı. Pozisyonlara girmeye başladık. Gol geldi, bir gol daha bulduk. Ardından iki gol daha attık, iptal edildi. Kendi hatamızdan da bir gol yedik. Bu da futbolda olabilir. Rakip de 2-1’in verdiği enerji ve tribünlerin desteği ile üzerimize gelmeye çalıştı. Onun haricinde rakibe bir tane net pozisyon verdik gibi. Fazla bir pozisyon da vermedik ama bizim pozisyonlarımız vardı. 2-1 kazandık. Daha farklı da kazanabilirdik. Sonuçta burada hedefimiz kazanmak ve üç puan almaktı. Bunu başardık, oyuncularımı tebrik ediyorum. Bundan sonraki maçlar için de rakibe başarılar diliyorum. Biz kendi işimize bakacağız. 3 puan için çok mutluyum. Oyuncularımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

“Bugün istediğimizi aldık”

Bütün oyuncularına güvendiğini vurgulayan başarılı teknik adam, “60. dakikaya kadar aynı oyuncularımla devam ettim. 60’tan sonra oyuna daha katkı yapacağına inandığımız değişikliklerle oyuncularımızı sahaya sürdük. Bunlar bazen tutuyor, bazen tutmuyor. Tutunca ‘Hocanın değişikliği tuttu’ deniliyor, istediğiniz sonucu elde edemediğiniz zaman ‘Taktik tutmadı’ diyorlar. Futbolda bunlar var. Bugün istediğimizi aldık” ifadelerini kullandı.

“Her oynadığı maçta takıma katkı verdi”

Attığı golle galibiyetin mimarlarından olan King ve İrfan Can ile ilgili bir soru üzerine Kartal, “Joshua King uzun zamandır her zaman hazır ve hazır olduğu zaman biz de ona şans veriyoruz. Her oynadığı maçta takıma katkı verdi. Bugün arka hamstringinde bir problem var. Durumu yarın MR’ı çekilince belli olacak. Sprinter bir oyuncu olduğu için bu tip sakatlıklar oluyor. İnşallah çok fazla bir şeyi yoktur ve bir an evvel aramıza döner. İrfan Can’a sürekli ‘oyunda kal, ısın, oyunun içinde ol, kalenin içinde çok kalma’ dedik. O da uzun zaman oynamamasına rağmen güzel bir maç çıkarttı” açıklamasında bulundu.

Bu maçın geride kaldığını vurgulayan İsmail Kartal, şu an tek hedeflerinin hafta sonu oynayacakları Kasımpaşa maçı olduğunu sözlerine ekledi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
mustafa gursel biz 7 takimiz orayi birakmamiz lazim hEQ18HXN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Mustafa Gürsel: “Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım”

Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, Çorum FK maçının ardından, “Bundan sonra alacağımız her galibiyet ya da puan play-off için önemli. Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım” dedi.

Trendyol 1. Lig 33. hafta karşılaşmasında Bandırmaspor, deplasmanda Çorum FK’yı 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, önemli bir galibiyet aldıklarını ve bundan sonra play-off hattında kalmak için mücadele edeceklerini dile getirdi.

“Bu ligi güzel kılan tarafı herkesin herkesi yenebilmesi”

Karşılaşmayı değerlendire Mustafa Gürsel, “Çorum FK son 7 maçını kazanarak buraya geldi. Biz de 6 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlikle geldik 7. maçımıza. Artık ligin boyu kısaldı. İki takımın da hedefleri var. Dışarıdan baktığımızda bazen Bandırmaspor’un şu andaki konumuna, hedefine bakmıyorlar. İki takım da play-off’un içinde. Çorum’un son çıkışıyla ilk ikide olma şansı vardı. Ama bu lig kolay bir lig değil. Baktığımızda sonuna kadar hangi takımla oynarsak oynayalım ligin başından itibaren böyle. Bu ligi güzel kılan tarafı herkesin herkesi yenebilmesi. Biz bugün baktığımızda kendi adımıza güzel bir galibiyet aldık. Ama Çorum da hedefinden hiçbir şey kaybetmedi diye düşünüyorum. İlk iki hedefine ulaşması için yukarıdaki takımların hata yapması lazım. Ama bugünkü maça baktığımızda taktiksel anlamda düşündüklerimizin hepsini sahaya yansıttık. Çünkü Tanque’nin olmaması santrfor anlamında bizi olumsuz etkiledi. Kehinde’nin de oğlu oldu, iki, üç gün önce aramıza katıldı. Ndongala’nın dizinde bir problem vardı, çok az kullanabildik. Oyuncularımız ofansif anlamda, santrforsuz oynama durumu oldu” ifadelerini kullandı.

“İnşallah bunun motivasyonunu ve coşkusunu bütün maçlara taşırız”

Ligin kalan kısmındaki tüm maçların kendileri için önemli olduğunu kaydeden Gürsel, “Bu sene her maç kendi içimizde bir şey çözmeye çalışıyoruz. Sistem anlamında ligde çok değişik sistemlerde oynadık. Biz de takım adına değişik bir yıl yaşıyoruz. Son 5 maça geldik. Bugün maçta düşündüklerimiz oldu, uyguladık. Futbol bizden yanaydı. İkinci golü de atabilirdik. İyi durduk, iyi savunma yaptık. Rakibi iyi karşıladık, iyi çıkmaya çalıştık. Golü biz bulduk, biz kazandık. Rakibimiz saygı duyulacak bir takım. Onlara bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Son 5 maça giriyoruz. Her takım önemli. Biz buradan 3 puan aldık. Buraları son yıllarda oynamaya alışık bir takımız. Bundan sonra alacağımız her galibiyet ya da puan play-off için önemli. Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım. Takımımız istiyor, elimizden geleni yapacağız. Hiçbir şeyin garantisi yok. 7. sırada olarak arkamızdan bizi kovalayan takımlar var. Biz sonuna kadar mücadelesini vereceğiz. İnşallah bizim bu seneki gerçekçi hedefimiz play-off’a girebilmek. Tüm isteğimiz bu. Onu başarırsak ondan sonrası yeni bir kulvar, yeni bir macera, yeni bir turnuva olacak. Önemli bir rakipten önemli bir galibiyet aldık. Bunun bilincindeyiz. İnşallah bunun motivasyonunu ve coşkusunu Sarıyer, ondan sonraki Bodrum ve lig bitine kadar bütün maçlara taşırız. Bunu taşıyamadıktan sonra buradan aldığımız 3 puanın hiçbir anlamı olmaz. Bu bilinçteyiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin