İsmail Haniye için Trabzon’da gıyabi cenaze namazı kılındı
İran’ın başkenti Tarhan’da yapılan saldırı sonucu hayatını kaybeden İsmail Haniye için Trabzon’da bugün Cuma namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı.
Ülke genelinde 81 ilde olduğu gibi Trabzon’da da İskenderpaşa Camiinde cuma namazı sonrası İsmail Haniye ve tüm Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Yoğun katılımın olduğu gıyabi cenaze namazında, Haniye için helallik istenmesinin ardından dualar edildi.
Trabzon’da 4 gün önce evinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan 25 yaşındaki Enes Terzi her yerde aranıyor. Kayıp gence ait olduğu değerlendirilen kıyafetlerin son olarak Beşirli dolgu sahasında bulunmasının ardından sahil ve denizde de geniş çaplı arama çalışması başlatıldı.
Trabzon’un 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi’ndeki evinden 27 Ocak tarihinde çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 25 yaşındaki Enes Terzi’ye ait olduğu değerlendirilen kıyafetler Beşirli dolgu sahasında bulunmasının ardından arama çalışmaları yoğunlaştırıldı. Bölgeye AFAD, Sahil Güvenlik, polis ve arama-kurtarma ekipleri sevk edildi. Sahil hattı ve çevresinde geniş çaplı arama faaliyeti başlatan ekipler, çalışmaları karadan, denizden ve havadan sürdürüyor.
Arama çalışmaları kapsamında AFAD ekiplerince drone ile havadan tarama yapılırken, dalgıç ekipleri denizde arama gerçekleştiriyor. Sahil Güvenlik ve polis botları da deniz yüzeyinde arama-tarama faaliyetine katılıyor.
Öte yandan, bölgede sürdürülen arama çalışmalarını, sahil kesiminde toplanan bazı vatandaşların da meraklı gözlerle takip ettiği görüldü.