Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Temmuz, 2018 14:00 tarihinde yayınlandı
0

İŞKUR’la, kendi işlerinin patronu olmak için toplandılar 

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Karabük İl Müdürlüğü ve Yenice Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Yenice’de açıldı.
Kursun açılışında konu ile ilgili bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, 2018 yılı için İŞKUR olarak İl genelinde yaklaşık 700 kişiye bu eğitimleri vermeyi hedeflediklerini, Karabük ve Safranbolu da yılın ilk 6 aylık döneminde 350 dolayında kişiye eğitim verdiklerini , bugün de Yenice’de Esnaf Odasının katkıları ile 25 kişiye yönelik kursu başlattıklarını belirtti. Amaçlarının istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasına yönelik kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarının, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak, başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak, iş fikirlerinin geliştirilmesi, üretim, yönetim ve finansal planların oluşturulması amacıyla eğitimler vermek olduğunu belirten İl Müdürü Güven, özellikle yeni girişimci adaylarının KOSGEB desteklerinden yararlanmaları için bu belgeye ihtiyaçlarının olduğu vurgusunu yaptı.4 fiili gün, 32 saat sürecek eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verilerek, kendi işlerinin patronu olmaları yönünde destek verileceğini,eğitimlerde ayrıca , girişimci adaylarına İŞKUR ve diğer devlet destekleri hakkında da bilgi verilerek, başarılı ve sürekli işletmelerin kurulmasına yardımcı olunacağını belirtti.Yenice Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cevdet Abaoğlu’ da , kursun Yenice de yapılmasına dikkat çekerek İŞKUR yönetimine teşekkür eserek , yeni girişimcilere ihtiyaç duyulduğunu ve özellikle üretim yapılan işyerlerinin artırılmasının ekonomiye de destek açısından önemli olduğunu ve oda olarak katılımcılara her türlü desteğin verileceğini belirtti.
Programın sonunda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Ahmet Oğuz tarafından verilmeye başlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda dereler tasti tarim arazileri sular altinda kaldi TIAz2hDF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da dereler taştı, tarım arazileri sular altında kaldı

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası derelerin taşması sonucu bazı tarım arazileri ve yollar sular altında kaldı.

Mudurnu ilçesinde dün öğleden sonra başlayan ve şiddetini artıran yağışlar bölgede taşkınlara neden oldu. İlçeye bağlı Tımaraktaş köyü sınırları içerisinde etkili olan şiddetli yağışın ardından derelerde su seviyesi aniden yükseldi. Ormanlık alanın içerisinden geçerek taşan sular, çevredeki tarım arazilerini sular altında bıraktı. Taşkın suları nedeniyle ekili araziler zarar görürken, dere kenarlarında bulunan yollar da sulara gömüldü. Bölgede suların çekilmesiyle birlikte tarım arazilerindeki hasarın boyutunun ortaya çıkması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin