Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Ekim, 2021 13:10 tarihinde yayınlandı
0

İŞKURKAMPÜS kaldığı yerden devam ediyor

İŞKURKAMPÜS Karabük Üniversitesi yerleşkesinde faaliyete, kaldığı yerden devam ediyor..

Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesi sonrası kapatılan İŞKURKAMPÜS faaliyetlerine yeniden başlandı.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR)  Şube Müdürleri ve İş ve Meslek Danışmanları katılımıyla, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 1.katta faaliyetlerini yürütecek olan birim, şimdilik haftada 2 gün üniversite öğrencilerine hizmet edecek.

İŞKURKAMPÜS, kurum faaliyetleri, mesleki eğitim, iş arama süreçlerine destek, Kariyer Planlamaları gibi birçok konuda danışmanlık hizmetlerini yürütecek.

Pandemi nedeniyle ara verilen faaliyeti yeniden başlattıklarını söyleyen Çalışma ve İş Kurumu ( İŞKUR)  İl Müdürü Mustafa Çalış, hizmetin öğrencilerin ayaklarına getirildiğini, İŞKUR noktasını ve Kurumu takip etmeleri çağrısında bulunarak yeni akademik yılın Öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
Yangin sondurme helikopteri Karabukte goreve basladi
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Haziran, 2026 13:32 tarihinde yayınlandı
0

Yangın söndürme helikopteri Karabük’te göreve başladı

Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında tahsis edilen yangın söndürme helikopteri, Karabük’te konuşlandırılarak göreve başladı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan Bartın, Karabük ve Zonguldak illeri başta olmak üzere, ihtiyaç duyulması halinde diğer bölgelerde meydana gelebilecek orman yangınlarına da müdahale edecek olan yangın söndürme helikopteri, Karabük Orman İşletme Müdürlüğü Cemaller Deposu’nda konuşlandırıldı.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen ve “Orta-56” koduyla görev yapacak yangın söndürme helikopteri, 1 Haziran – 15 Ekim 2026 tarihleri arasında orman yangınlarına erken ve etkin müdahale amacıyla hizmet verecek.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, görevli ekibi ziyaret ederek helikopter ve gerçekleştirilen test uçuşları hakkında bilgi aldı.

Bölge Müdürü Oflu yaptığı açıklamada, “Orman yangınlarıyla mücadelemize önemli katkı sağlayacak helikopterimiz, yangın riski açısından bölgemizin hassas noktalarından biri olan Karabük Orman İşletme Müdürlüğü Cemaller Deposu’nda konuşlandırılmıştır. Helikopter ekibimiz 3 pilot, 2 ormancı teknik personel ve 3 teknisyenden oluşmaktadır.” ifadelerini kullandı.

2025 yılında yoğun bir yangın sezonunun yaşandığını hatırlatan Oflu, 2026 yılında en büyük temennilerinin hiçbir orman yangınının meydana gelmemesi olduğunu belirtti. Önleyici tedbirler ile bilinçlendirme çalışmalarının artırıldığını vurgulayan Oflu, yangınla mücadele ekiplerinin 7 gün 24 saat esasına göre görev başında olduğunu ifade etti.

Açıklamada ayrıca, orman teşkilatının “Yeşil Vatan”ın korunması için havadan ve karadan gece gündüz çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin