Karabük Postası tarafından
14 Ekim, 2014 15:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İŞKUR’dan Yenice’de “Mesleki Eğitim Seferberliği”

İŞKUR İl Müdürlüğü Yenice’de meslek eğitim seferberliği başlatarak protokol imzaladı.  ‘Geçerli Bir Meslek Güvenli Bir Gelecek’ sloganı ile yola çıkan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Yenice de, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü,Yenice ve Yortanpazarı Çok Programlı Liseleri ile Özel Politika Gerektiren Gruplara yönelik sadece kadın katılımcıların yararlanacağı Özel Politika ve Uygulamaların Geliştirilmesi kapsamında işbirliği protokolü imzaladı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, Yenice Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erol Köseoğlu ve Yenice Çok Programlı Lisesi Müdürü Mahir Emre Doğuş’un imzaladığı protokol kapsamında “Hasta ve Yaşlı Bakımı,Satış Görevlisi ve Düz Dikişi Makinası “ mesleklerinde toplam 45 kursiyere mesleki eğitim verilecek. Konu ile ilgili açıklama yapan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, “2014 yılı içerisinde Özel Politika ve Uygulamaların Geliştirilmesi kapsamında, dezavantajlı gruplar içerisinde sayılan kadınlara yönelik projelerin Kurumumuz tarafından desteklenmesi kararı alınmış; bu kapsamda da özellikle ilçelerimizden gelen projelere öncelik verilmiştir. Mesleki beceri kazandırılmasına yönelik Yenice Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ve kadın katılımcıların yararlanacağı “Hasta ve Yaşlı Bakımı,Satış Görevlisi ve Dikiş Makinası Operatörlüğü ” mesleklerine yönelik hazırlanan proje Müdürlüğümüzce uygun görülmüş ve 45 kursiyere bu alanda teorik ve uygulamalı eğitim verilecektir. Temel hedefimiz istihdam sloganı ile açılan kurslarımıza genel ve özel şartları uyan katılımcıların Müdürlüğümüz İş ve Meslek Danışmanlarınca ve Yenice de bulunan İşkur Hizmet noktasından müracaatları alınacaktır. Kursiyerlere eğitim süreleri boyunca 20 TL cep harçlığı verilecek olup, yine katılımcıların kurs süresi boyunca Genel Sağlık Sigortası ve kısa vadeli sigorta primleri kurumumuz tarafından karşılanacaktır” dedi.
blank
Berkay Doğan tarafından
13 Nisan, 2025 14:46 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yerel Kalkınmaya 50 Milyon EURO Hibe

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Karabük’ün de aralarında bulunduğu 81 ilde kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla toplam 50 milyon Euro tutarında hibe desteği sağlanacağını açıkladı.

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Avrupa Birliği iş birliğinde tarım projelerine sağlanan Katılım Öncesi Yatırım Aracı (IPARD) III Programı 6. başvuru çağrı ilanı yayımlandı. İlan kapsamında 81 ildeki Yerel Eylem Gruplarına toplam 50 milyon EURO hibe desteği sağlanacak. Programa başvurular, 2 Haziran’da başlayacak ve başvurular için son tarih 27 Haziran olarak belirlendi. Hibe desteği, kırsaldaki kadınlar, gençler ve diğer yerel aktörler için fırsatlar sunmayı amaçlıyor.
IPARD III PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEK
Bu destek, Avrupa Birliği ve Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) iş birliğiyle yürütülen Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) III kapsamında sağlanacak. Programın 6. başvuru çağrı ilanı yayımlandı.
Yayımlanan ilana göre, Yerel Eylem Grupları (YEG) tarafından uygulanacak projelere yönelik destek, %100 hibe şeklinde verilecek. Yerel potansiyeli harekete geçirmeye yönelik yenilikçi projeler bu hibeden faydalanabilecek. Başvurular 2 Haziran 2025’te başlayacak ve son başvuru tarihi 27 Haziran 2025 olarak belirlendi. Projeler, IPARD III Programı’nın LEADER Yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilecek.
BAKAN YUMAKLI’DAN AÇIKLAMA
Bakan Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Kırsalda kadın ve gençlerimiz başta olmak üzere, yerel potansiyeli harekete geçirmek için yenilikçi çözümleri desteklemeye devam ediyoruz. Yerel Eylem Grupları aracılığıyla bölgelerin kalkınması için stratejiler belirleniyor ve uygulanıyor. Böylece kırsaldaki yöre insanı yerelde güçleniyor.”
Yumaklı, bugüne kadar Yerel Eylem Gruplarına 328 milyon TL hibe desteği sağlandığını da belirterek, yeni çağrıyla birlikte 50 milyon Euro tutarında destek sağlanacağını duyurdu.
KARABÜK İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ’NDEN ÇAĞRI
Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, kentteki üretici ve yerel aktörleri bu fırsattan yararlanmaya davet etti. Ayvalık, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın yüzde 100 hibe desteklerini kaçırmayın” diyerek çağrıda bulundu.
LEADER YAKLAŞIMI NEDİR?
LEADER Yaklaşımı, yerel toplulukların kendi kalkınma stratejilerini hazırlayarak uygulamaları esasına dayanıyor. Bu modelde çiftçiler, sivil toplum kuruluşları, kadın ve genç temsilcileri gibi birçok farklı paydaş bir araya gelerek Yerel Eylem Gruplarını oluşturuyor. Bu sayede, her bölgenin kendi dinamiklerine uygun projeler hayata geçirilebiliyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.