Çalışma ve İş Kurumu Karabük İl Müdürlüğü ile Karabük Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan protokolle 200 kişiyi kapsayacak Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin ilk Grubunun kurs açılışı yapıldı.
Kişilerin Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla KOSGEB destekli, 200 kişiyi kapsayacak Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin ilk grubunun kurs açılışı Karabük TSO toplantı salonunda yapıldı.
Açılışa İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven , Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Erol Karadeniz ve TSO Genel Sekreteri Cem Biçen ve kursiyerler katıldı.
Eğitimin açılışında programla ilgili bilgi veren İŞKUR İl Müdür Coşkun Güven istihdamın artırılması için yeni girişimcilere ihtiyaç bulunduğunu, bu programlarla da yeni girişimcilere iş planı hazırlanması ve devlet katkılarını da içeren bir müfredatla eğitimler verildiğini belirterek, kursiyerlerden üretime önem vermelerini ve katma değeri yüksek üretim tesisleri kurmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.
Toplam 70 saat sürecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi süresince İŞKUR tarafından eğitim masrafları karşılanacak olup, kursiyerlerin cep harçlığı ve Genel Sağlık Sigortası primleride İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Eğitimin sonunda kursiyerlere onaylı Katılım Belgesi verilerek, iş kurmak isteyenler bu belge ile KOSGEB’in girişimciler için verdiği hibe ve kredilerinden istifade etme imkânı bulabilecek.


İŞKUR “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini”’ Açtı
Mahalle sakinlerinden Başkan Çetinkaya’ya teşekkür ziyareti
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 100. Yıl Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek mahallede yürütülen ve planlanan çalışmaları değerlendirdi.
Karabük Belediyesinde gerçekleştirilen ziyarette, 100. Yıl Mahallesi’ne yönelik altyapı, asfalt, kaldırım ve park yatırımları ele alındı.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 100. Yıl Mahallesi Muhtarı Bahri Yılmaz ve mahalle sakinlerinden oluşan heyeti makamında kabul etti.
Ziyarette mahallede tamamlanan çalışmalar ile planlanan altyapı ve üstyapı yatırımları değerlendirildi. Muhtar Bahri Yılmaz, mahalleye kazandırılan hizmetlerden dolayı Başkan Çetinkaya’ya teşekkür etti. Mahalle sakinleri de gerçekleştirilen yatırımların yaşam kalitesini artırdığını belirterek, asfalt serimi, kaldırım yenileme ve park yapımı gibi taleplerini iletti.
Başkan Özkan Çetinkaya, mahallelerin ihtiyaçlarını saha ziyaretleriyle yerinde tespit ettiklerini belirterek, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti. Çetinkaya, asfalt, kaldırım ve park yatırımlarına öncelik vereceklerini kaydederek kamu kaynaklarını etkin şekilde kullanarak mahallelerin eksiklerini gidermeyi hedeflediklerini söyledi.
Ziyaret, görüş alışverişi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.


