Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Nisan, 2015 14:47 tarihinde yayınlandı
0

İŞKUR “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini”’ Açtı

Çalışma ve İş Kurumu Karabük İl Müdürlüğü ile Karabük Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan protokolle 200 kişiyi kapsayacak Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin ilk Grubunun kurs açılışı yapıldı.
Kişilerin Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla KOSGEB destekli, 200 kişiyi kapsayacak Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin ilk grubunun kurs açılışı Karabük TSO toplantı salonunda yapıldı.
Açılışa İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven , Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Erol Karadeniz ve TSO Genel Sekreteri Cem Biçen ve kursiyerler katıldı.
Eğitimin açılışında programla ilgili bilgi veren İŞKUR İl Müdür Coşkun Güven istihdamın artırılması için yeni girişimcilere ihtiyaç bulunduğunu, bu programlarla da yeni girişimcilere iş planı hazırlanması ve devlet katkılarını da içeren bir müfredatla eğitimler verildiğini belirterek, kursiyerlerden üretime önem vermelerini ve katma değeri yüksek üretim tesisleri kurmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.
Toplam 70 saat sürecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi süresince İŞKUR tarafından eğitim masrafları karşılanacak olup, kursiyerlerin cep harçlığı ve Genel Sağlık Sigortası primleride İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Eğitimin sonunda kursiyerlere onaylı Katılım Belgesi verilerek, iş kurmak isteyenler bu belge ile KOSGEB’in girişimciler için verdiği hibe ve kredilerinden istifade etme imkânı bulabilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turhalda yesilirmak suyu tasti bazi evleri su basti yOxMV31E
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.

Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin