Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Mart, 2017 14:43 tarihinde yayınlandı
0

İŞKUR Stand açtı

Karabük İş ve İşçi Bulma Kurumu(İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından İstihdam Seferberliği kapsamındaki Desteklerin daha geniş kesimlere ulaştırabilmek adına , Eski Belediye Binası önünde  stand açıldı.

İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven, Gazetecilere yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanımızın 7 Şubat’ta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Salonunda, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında başlatmış olduğu seferberliği, yerel bazda 7 Şubat’tan itibaren yürütmeye başlamıştık. İşsizliğin azaltılması, istihdamın arttırılmasına yönelik faaliyetlerimizi birinci elden gelen işverenlerimize, işsizlerimize ve diğer STK’larımıza duyuruyoruz. 7 Şubat’tan itibaren bu çalışmalarımızı kamuoyu ile paylaştık. Çeşitli organizasyonlar düzenledik. Karabük’te 50 ve üstü işverenlerimize yönelik özellikle istihdam artışına vesile olabilecek sigorta prim desteklerinin arttırılması kapsamında toplantılarımız olmuştu. Hem meslek danışmanlarımız aracılığıyla hem de diğer müdür yardımcısı arkadaşlarımızın aracılığıyla OSB’de başlamak üzere, işverenlerimizi sık sık ziyaret ediyoruz. Amacımız devletimizin de istihdam seferberliği kapsamında vermiş olduğu destekleri yerinde bulunan kişilere anlatabilmek. Önceliğimiz Karabük’te ki işsizlerimizin kolay iş bulabilmesine yardımcı olabilmek. 2017 yılının 2.5 aylık döneminde yaklaşık 650 civarındaki kişiler istihdam kapsamından yararlandı. Karabük’te sigorta kapsamında çalışan toplam 40.000 çalışanımız var. Hedefimiz %10. Yaklaşık 4000 kişiyi 2017 sonuna kadar artı istihdam kapsamında istihdam etmeyi hedefliyoruz” dedi

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
caycuma kent konseyinden kizilay subesine ziyaret WaSZvjAW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Çaycuma Kent Konseyi’nden Kızılay Şubesine Ziyaret

Çaycuma Kent Konseyi heyeti, kısa süre önce faaliyetlerine başlayan Kızılay Çaycuma Şubesi’ni ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Kızılay Çaycuma Şube Başkanı İzzet Turpçu tarafından karşılanan heyette, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı İsmail İnam, Kadın Meclisi Başkanı Semra Çakır, Yönetim Kurulu Üyesi ve Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Çetin Verim ve Mihrican Kurt yer aldı.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette, ilçede sosyal dayanışmanın güçlendirilmesi, gönüllülük faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ve ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Kızılay’ın afet, yardım ve sosyal destek alanlarında yürüttüğü faaliyetlerin toplum açısından taşıdığı öneme dikkat çekildi.

Kent Konseyi Başkanı İsmail İnam, Kızılay’ın toplumun en köklü yardım kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, Çaycuma’da yeniden teşkilatlanarak faaliyetlerine başlamasının önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. İnam, sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğinin güçlenmesinin ilçedeki sosyal dayanışmaya katkı sağlayacağını vurguladı.

Kızılay Çaycuma Şube Başkanı İzzet Turpçu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kızılay’ın temel amacının ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek olduğunu söyledi. Turpçu, Çaycuma’da gönüllülük çalışmalarını büyütmek ve daha geniş kitlelere ulaşmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin paylaşılması ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi. Kent Konseyi heyeti, Kızılay Çaycuma Şubesi’ne çalışmalarında başarılar dileyerek yeni dönemin ilçeye hayırlı olmasını temenni etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin