İŞKUR  Programları Yeniden Başlıyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Kasım, 2021 10:08 tarihinde yayınlandı
0
0

İŞKUR  Programları Yeniden Başlıyor

Karabük Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mustafa Çalış İşbaşı Eğitim Programları ile Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Kurslarının yeniden başlayacağını belirterek, yapılan değişiklikle; hizmet sektöründe 3 ay süren programlar için istihdam süresinin 6 ay,  İmalat sektöründe 6 ay süren programlar için istihdam süresinin ise  12 ay olarak belirlendiğini söyledi.

İstihdamı artırmak ve işsizlerin mesleki deneyim kazanmaları amacıyla son 7-8 yıldır yoğun bir şekilde uygulanan İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı ve Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü kursları, mevzuat değişikliğinin ardından 1 ay sonra yeniden başlatıldı.

4 Ekim’den itibaren tüm Türkiye’de eşzamanlı olarak ilk kez askıya alınan İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı ve Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü kurslarının 1 ay gibi sürede düzenlenerek tekrardan başlatılması, hem iş yerlerinin hem de kursiyerlerin yüzünü güldürdü.

Karabük  Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mustafa Çalış, “İŞKUR Genel Müdürlüğümüzce mevzuat değişikliği nedeniyle ara verilen kurslar ve İşbaşı Eğitimler önümüzdeki hafta itibariyle yeniden başlatılacak olup, İşbaşı Eğitim Programları istihdam yükümlülüğüne ilişkin süreler öncesinde en az program süresi kadarken, yeni genelgede: “5.11.2021 tarihi ve sonrasında yeni sözleşme imzalanarak başlatılacak işbaşı eğitim programlarında istihdam yükümlülüğüne ilişkin süreler program süresinin iki katına çıkarılmıştır” şekli ile programlara başlanacaktır.

Programlarımıza başvurular  8 Kasım Pazartesi gününden itibaren başlayacak. Yapılan değişiklikle; hizmet sektöründe 3 ay süren programlar için istihdam süresi 6 ay,  İmalat sektöründe 6 ay süren programlar için istihdam süresi 12 ay olarak belirlenmiştir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaaxxaaxxa
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
22 Nisan, 2026 15:29 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük  bölge trafik denetleme binası hızla ilerliyor

Karabük İl Özel İdaresi tarafından yürütülen “Karabük Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Hizmet Binası Yapım İşi” projesi kapsamında çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Proje, Karabük İl Özel İdaresi tarafından ihale edilirken, kontrollük hizmetleri yine kurumun teknik ekibi tarafından yürütülüyor. Yapımı süren hizmet binasının 172 metrekare oturum alanına ve toplam 539 metrekare inşaat alanına sahip olduğu bildirildi.

Güncel çalışmalara ilişkin verilen bilgilere göre, yapının temel betonu tamamlanırken bodrum kat betonarme imalatlarının ise devam ettiği ifade edildi.

Şehrin güvenlik ve hizmet kapasitesine katkı sağlaması hedeflenen projenin en kısa sürede tamamlanması için çalışmaların planlanan takvime uygun şekilde sürdüğü belirtildi.

Karabük İl Özel İdaresi yetkilileri, projede emeği geçen tüm ekiplere teşekkür ederek çalışmaların titizlikle devam ettiğini vurguladı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin