Karabük Postası tarafından
06 Kasım, 2021 10:08 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

İŞKUR  Programları Yeniden Başlıyor

Karabük Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mustafa Çalış İşbaşı Eğitim Programları ile Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Kurslarının yeniden başlayacağını belirterek, yapılan değişiklikle; hizmet sektöründe 3 ay süren programlar için istihdam süresinin 6 ay,  İmalat sektöründe 6 ay süren programlar için istihdam süresinin ise  12 ay olarak belirlendiğini söyledi. İstihdamı artırmak ve işsizlerin mesleki deneyim kazanmaları amacıyla son 7-8 yıldır yoğun bir şekilde uygulanan İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı ve Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü kursları, mevzuat değişikliğinin ardından 1 ay sonra yeniden başlatıldı. 4 Ekim’den itibaren tüm Türkiye’de eşzamanlı olarak ilk kez askıya alınan İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı ve Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü kurslarının 1 ay gibi sürede düzenlenerek tekrardan başlatılması, hem iş yerlerinin hem de kursiyerlerin yüzünü güldürdü. Karabük  Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mustafa Çalış, “İŞKUR Genel Müdürlüğümüzce mevzuat değişikliği nedeniyle ara verilen kurslar ve İşbaşı Eğitimler önümüzdeki hafta itibariyle yeniden başlatılacak olup, İşbaşı Eğitim Programları istihdam yükümlülüğüne ilişkin süreler öncesinde en az program süresi kadarken, yeni genelgede: “5.11.2021 tarihi ve sonrasında yeni sözleşme imzalanarak başlatılacak işbaşı eğitim programlarında istihdam yükümlülüğüne ilişkin süreler program süresinin iki katına çıkarılmıştır” şekli ile programlara başlanacaktır. Programlarımıza başvurular  8 Kasım Pazartesi gününden itibaren başlayacak. Yapılan değişiklikle; hizmet sektöründe 3 ay süren programlar için istihdam süresi 6 ay,  İmalat sektöründe 6 ay süren programlar için istihdam süresi 12 ay olarak belirlenmiştir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da yılkı atları D-100’e indi: Orta refüjde otladılar

Bolu’da doğal yaşam alanlarından inen yılkı atları, uluslararası geçiş güzergahı olan D-100 kara yolunda görüntülendi. Paşaköy Mahallesi mevkiinde yolun orta refüjüne çıkan atlar, akan trafiğe aldırış etmeden otladı.
Olay, öğle saatlerinde D-100 kara yolunun Paşaköy Mahallesi kesiminde meydana geldi. Şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki At Yaylası bölgesinde yaşayan yılkı atları, kente kadar indi. Araç trafiğinin yoğun olduğu D-100 kara yoluna çıkan atlar, sürücülerin ilginç bakışları arasında yolun ortasındaki refüje geçti.
Refüjdeki çimleri yiyerek karınlarını doyuran atlar, zaman zaman yola yaklaşarak trafikte tehlike oluşturdu. Güzergahı kullanan sürücüler, atlara çarpmamak için hızlarını düşürerek kontrollü şekilde ilerledi. Bir süre orta refüjde otlayan atlar, daha sonra bölgeden uzaklaşarak gözden kayboldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin