Kastamonu’da bir iş yerindeki tadilat çalışması sırasında iskeleden düşen işçi yaralandı.
Olay, Kastamonu il merkezi Topçuoğlu Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerindeki bir iş yerindeki tadilat çalışması sırasında dengesini kaybeden inşaat işçisi beton zemine düştü. Yaralanan işçi, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahalenin ardından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan işçinin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı. (İHA)


İskeleden düşen işçi yaralandı
Hacıbektaşoğlu, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum”
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yayınladığı mesaj ile kutladı.
Hacıbektaşoğlu mesajında, “19 Mayıs 1919; milletimizin esarete boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiği, bağımsızlık yolunda geleceğini yeniden tayin etmeye karar verdiği tarihi bir dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan Millî Mücadele, aziz milletimizin birlik, kararlılık ve vatan sevgisiyle verdiği büyük bir varoluş mücadelesine dönüşmüştür” diyerek şunları söyledi:
“O gün Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi, Anadolu’nun dört bir yanında milletimizin yeniden kenetlenmesine vesile olmuş; umut, cesaret ve mücadele ruhunu diri tutmuştur. 19 Mayıs; millet iradesinin, inancın ve ortak hedef etrafında birleşmenin en güçlü simgelerinden biri olarak tarihimizdeki yerini almıştır.
Cumhuriyetimizin teminatı olan gençlerimiz ise bu büyük mirasın en kıymetli taşıyıcılarıdır. Tarihinden güç alan, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, bilgiyle ve sorumluluk bilinciyle yetişen her bir gencimiz; ülkemizin yarınlarına yön verecek en önemli değerdir. Çünkü güçlü bir geleceğin temeli, iyi yetişmiş, kendine güvenen ve ülkesine karşı sorumluluk duygusu taşıyan nesillerle mümkündür.
Bugün bizlere düşen görev; 19 Mayıs ruhunu yalnızca hatırlamak değil, onu anlayarak gelecek nesillere aynı inanç ve kararlılıkla aktarmaktır. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkarak ve ülkemizi her alanda daha ileriye taşıma azmimizi canlı tutarak bu emaneti geleceğe taşıyacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor; geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum”


