İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası, Karabük’te devam ediyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
isitme engelliler voleybol sampiyonasi karabukte devam ediyor gskSuuHQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası, Karabük’te devam ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) iş birliğinde düzenlenen İşitme Engelliler Voleybol Kız-Erkek Türkiye Şampiyonası devam ediyor. Türkiye İşitme Engelliler Ulusal Gruplar Antrenörü Osman Çarkcı, bu çeşit şampiyonaların ulusal kadroya oyuncu seçmek için çok değerli olduğunu belirtti.

Karabük’te 21-27 Nisan tarihleri ortasında düzenlenen İşitme Engelliler Voleybol Kız-Erkek Türkiye Şampiyonası’nda heyecan devam ediyor. Bayanlar kategorisinde 10, erkeklerde ise 6 ekip yer alırken, müsabakalar Yenişehir Merkez Spor Salonu ve Yenimahalle Kapalı Spor Salonu’nda oynanıyor.

Türkiye İşitme Engelliler Ulusal Kadrolar Antrenörü Osman Çarkcı, Ulusal Grup Tercümanı olan ve Ordu Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğü’nde Türk İşaret Lisanı Tercümanı olarak vazife yapan Umut Tufan’ın çevirisiyle açıklamalarda bulundu.

Osman Çarkcı: “Karabük’teki bütün kurumlar, her vakit yardımcı olup, ilgi gösteriyorlar”

Antrenör Osman Çarkcı, Karabük’ün turnuvalar için hoş bir kent olduğunu söyleyerek, “Karabük ile ilgili niyetlerimiz çok açık. Biz burada Avrupa Şampiyonası yaptık. Her sene Türkiye Şampiyonası yapıyoruz. Karabük’teki bütün kurumlar, basın, sporseverler her vakit yardımcı olup, ilgi gösteriyorlar. Kalacağımız yerler ve öteki her şey için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bize bu mevzuda çok yardımcı oluyor. Coşkun Bey’e de buradan teşekkür ediyorum” tabirlerini kullandı.

“Burası ulusal ekip oyuncusu seçmek açısından çok önemli”

İşitme engelliler için sporun ve bu türlü tertiplerin çok büyük bir kıymeti olduğuna değinen Çarkcı, onları bir ortaya getirmenin toplumsal bir proje üzere olduğunu ve onları bir ortada tutmanın çok kıymetli olduğunu aktardı. Osman Çarkcı, oyuncu seçmeleriyle ilgili ise, “Bütün ulusal ekip antrenörlerimiz burada. Bütün maçlar izleniyor. Altyapı oluşturmak emeliyle genç oyunculara daha çok bakıyoruz. Burası da bizim için görsel açıdan, ulusal grup oyuncusu seçmek açısından çok kıymetli. Şu ana kadar en az 10 yeni oyuncu gözümüze ilişti. İleride hoş işler yapabilirler. İnşallah bu biçimde altyapımızı daha da güçlendireceğiz ” dedi.

İşitme engelliler voleybol topluluğunun Gençlik ve Spor’un aldığı bir kararla işitme Engelliler Federasyonu’ndan, TVF çatısı altına geçtiklerini vurgulayarak, “Bu dünyada yapılan bir uygulama. Çabucak çabucak tüm dünyada, branşlar daima ana branşların altına veriliyor. Ben başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere; Türkiye Voleybol Federasyonu’na, İşitme Engelliler Federasyonu’na katkılarından ötürü, teşekkür ediyorum” formunda konuştu.

Şampiyonanın şampiyonluk ve üçüncülük maçları 27 Nisan Pazar günü Yenimahalle Kapalı Spor Salonu’nda oynanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta yesil sahada cifte mutluluk qaraybj7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta yeşil sahada çifte mutluluk

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde Süper Amatör Lig’e yükselme maçında Muslu Belediyespor’da forma giyen Birkan Şengün, takımın 2 golünü kaydettiği maç sonunda kız arkadaşı olan Edanur Keserci’ye evlilik teklifi ederek yüzük taktı.

Filyos Sentetik Stadyumu’nda oynanan Muslu Belediyespor ile Çaycumagücüspor’un Süper Amatör Lig’e yükselme maçı sonrasında yeşil sahada ilginç görüntüler yaşandı. Muslu Belediyespor’un 23 numaralı futbolcusu Birkan Şengün, 2-1 galip geldikleri maçta takımın gollerini kaydetti.

Maçtan galip ayrılan Muslu Belediyespor takımı ve futbolcuları sevinçlerini yaşadığı sırada Birkan Şengün, kız arkadaşı Edanur Keserci’yi sahaya getirerek takım arkadaşlarınında hazır bulunduğu sahada yüzük taktı ve evlilik teklifi etti. O sırada tribünde olan taraftarlar ise ’Benimle evlenirmisin’ pankartı açarak Birkan Şengün ve Edanur Keserci çiftine destek verdi. Şengün’ün kız arkadaşı Edanur Keserci ise beklemediği bir olayla karşılaşırken şaşkına uğrayınca erkek arkadaşı Birkan Şengün’ün teklifi karşısında ‘Evet’ yanıtı verdi.

Evlilik teklifinin ardından duygu ve düşüncülerini paylaşan Birkan Şengün, “Benim için çok güzel bir gün. Sağ bek olarak maça geçtiğimde ilk golümü attım ve sonrasında forvete geçerek de gereğini yaptım. İki gol ile maçı aldık, takımca herkes güzel oynadı. Kız arkadaşıma da evlilik teklifi ettim. İki kutlama bir arada oldu. Şu an hayatımın en güzel günü. Tüm takımı tebrik ederim” dedi.

Evlilik teklifini erkek arkadaşı Birkan Şengün’den alan Edanur Keserci ise, “Ben çok mutluyum ve şaşkınım. Birkan’ı ve bizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin