İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası, Karabük'te devam ediyor - Karabük Haber Postası
123 7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2025 13:03 tarihinde yayınlandı
0
0

İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası, Karabük’te devam ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) iş birliğinde düzenlenen İşitme Engelliler Voleybol Kız-Erkek Türkiye Şampiyonası devam ediyor.

Türkiye İşitme Engelliler Milli Takımlar Antrenörü Osman Çarkcı, bu tür şampiyonaların milli takıma oyuncu seçmek için çok önemli olduğunu belirtti.

Karabük’te 21-27 Nisan tarihleri arasında düzenlenen İşitme Engelliler Voleybol Kız-Erkek Türkiye Şampiyonası’nda heyecan devam ediyor. Kadınlar kategorisinde 10, erkeklerde ise 6 takım yer alırken, karşılaşmalar Yenişehir Merkez Spor Salonu ve Yenimahalle Kapalı Spor Salonu’nda oynanıyor.
Türkiye İşitme Engelliler Milli Takımlar Antrenörü Osman Çarkcı, Milli Takım Tercümanı olan ve Ordu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde Türk İşaret Dili Tercümanı olarak görev yapan Umut Tufan’ın tercümesiyle açıklamalarda bulundu.

Osman Çarkcı: “Karabük’teki bütün kurumlar, her zaman yardımcı olup, ilgi gösteriyorlar”

Antrenör Osman Çarkcı, Karabük’ün turnuvalar için güzel bir şehir olduğunu söyleyerek, “Karabük ile ilgili düşüncelerimiz çok açık. Biz burada Avrupa Şampiyonası yaptık. Her sene Türkiye Şampiyonası yapıyoruz. Karabük’teki bütün kurumlar, basın, sporseverler her zaman yardımcı olup, ilgi gösteriyorlar. Kalacağımız yerler ve diğer her şey için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bize bu konuda çok yardımcı oluyor. Coşkun Bey’e de buradan teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Burası milli takım oyuncusu seçmek açısından çok önemli”
İşitme engelliler için sporun ve böyle organizasyonların çok büyük bir önemi olduğuna değinen Çarkcı, onları bir araya getirmenin sosyal bir proje gibi olduğunu ve onları bir arada tutmanın çok önemli olduğunu aktardı. Osman Çarkcı, oyuncu seçmeleriyle ilgili ise, “Bütün milli takım antrenörlerimiz burada. Bütün maçlar izleniyor. Altyapı oluşturmak amacıyla genç oyunculara daha çok bakıyoruz. Burası da bizim için görsel açıdan, milli takım oyuncusu seçmek açısından çok önemli. Şu ana kadar en az 10 yeni oyuncu gözümüze ilişti. İleride güzel işler yapabilirler. İnşallah bu şekilde altyapımızı daha da güçlendireceğiz ” dedi.

İşitme engelliler voleybol camiasının Gençlik ve Spor’un aldığı bir kararla işitme Engelliler Federasyonu’ndan, TVF çatısı altına geçtiklerini vurgulayarak, “Bu dünyada yapılan bir uygulama. Hemen hemen tüm dünyada, branşlar hep ana branşların altına veriliyor. Ben başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere; Türkiye Voleybol Federasyonu’na, İşitme Engelliler Federasyonu’na katkılarından dolayı, teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Şampiyonanın şampiyonluk ve üçüncülük maçları 27 Nisan Pazar günü Yenimahalle Kapalı Spor Salonu’nda oynanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta motosiklet kazasinda agir yaralanan genc hayatini kaybetti wNyJ8g5e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta motosiklet kazasında ağır yaralanan genç hayatını kaybetti

Tokat’ın Zile ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 23 yaşındaki genç, 3 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, kaza, 5 Nisan 2026 tarihinde gece saatlerinde ilçe merkezinde meydana geldi. 23 yaşındaki Ahmet Satılmış idaresindeki motosiklet, henüz bilinmeyen bir nedenle park halindeki araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan genç sürücü, olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesinin ardından Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Satılmış, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Ahmet Satılmış’ın cenazesinin, Zile ilçesinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin