Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2024 00:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

İsale hattının mezar olduğu işçiler son yolculuğuna uğurlanacak

Trabzon’un Hayrat ilçesi Balaban Mahallesi’nde dün içme suyu isale hattı çalışması sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçiler son yolculuğuna uğurlanacak.
Hayrat ilçesinin Balaban Mahallesi’nde İller Bankası’nın yaptığı Trabzon Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (TİSKİ) içme suyu ana isale hattında arıza meydana gelince yeniden hat döşeme çalışması başlatıldı. Boru hattı döşeme çalışması sırasında kaynak yapan taşeron firma çalışanı işçilerin üzerine yamaçtan toprak geldi. Toprak altında kalan 3 işçinin kurtarılması için iş makineleri kurtarma çalışması başlatırken, bölgeye jandarma, AFAD ve İtfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin uzun süren çalışmaların ardından Mehmet Sultan Allahverdi, İbrahim Keskin ve Dinçer Uzunosmanoğlu isimli 3 işçinin cansız bedenleri toprak altından çıkartıldı. İşçilerin cansız bedenleri otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na kaldırılırken, otopsi işlemleri tamamlanan 3 işçiden 2’si bugün son yolculuklarına uğurlanacak. Hayatını kaybeden işçilerden İbrahim Keskin Trabzon’un Arsin ilçesindeki Yeniköy mahallesinde, Mehmet Sultan Allahverdi ise Rize’nin İyidere ilçesinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Dinçer Uzunosmanoğlu ise yarın kılınacak cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlanacak.
Öte yandan, Trabzon’un Hayrat ilçesi Balaban Mahallesi’nde meydana gelen ve 3 işçinin hayatını kaybettiği göçük ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak Öğretmenevi’nde deprem ve tahliye tatbikatı

Zonguldak’ta "Afet ve Acil Durum Farkındalık Ayı" aktiflikleri kapsamında zelzele ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen tatbikatta, sarsıntı anında işçinin ve konukların inançlı formda tahliye edilmesi, toplanma alanına süratli ve tertipli ulaşılması hedeflendi. "Çök - Kapan - Tutun" hareketini uygulan iştirakçilerin afet sırasında yanlışsız davranış biçimleri gösterildi.
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Evim Afete Hazır" kampanyasına dikkat çekilen aktiflikte, afet çantasının hazırlanması, riskli eşyaların sabitlenmesi ve toplanma noktalarının evvelce belirlenmesi hususlarında bilgilendirme sunumları yapıldı.
Afet şuurunun artırılması hedefiyle benzeri farkındalık etkinliklerinin yıl boyunca süreceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin