İşadamı Recep Özçelik Okul İçin Destek Bekliyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Eylül, 2021 12:38 tarihinde yayınlandı
0
0

İşadamı Recep Özçelik Okul İçin Destek Bekliyor

Hayırsever İşadamı Recep Özçelik Karabük’e ikinci bir Fen Lisesi yaptırmak için harekete geçti.  Yetkililerden arsa talebinde bulunduğunu ifade eden Özçelik, konuyla ilgili olarak yetkililerden yanıt alamadığını söyledi

Karabük’ün sevilen ve sayılan İşadamlarından Recep Özçelik, eşi ve kendisi adına  Fen Lisesi yaptırmak için kolları sıvadı.  Yetkililerden okul yaptırmak için arsa talebinde bulunduğu öğrenilen Özçelik’in bu talebine henüz bir karşılık verilmediği öğrenildi.

Yaptığı yardımları bir elin verdiğini diğer el duymayacak anlayışı ile yaptığını söyleyen İşadamı Recep Özçelik son çare olarak bu olayı Basın yoluyla kamuoyuna duyurmaya karar verdiğini belirterek, Gazetemize açıklamalarda bulundu.

Karabük’e yapılan her hizmette harcı olduğunu belirten İşadamı Özçelik,  yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“5 Mart 1934 Yılında Karabük Saitler köyünde dünyaya geldim. Çocukluğum Öğlebeli köyü Karabük mahallesinde Teyzem ve Dayım’ların yanında geçti.

İlk okulu Saitler köyüne .Cumhuriyet hükümetinin yaptığı Kız yatılı Erkek nehari ilk okul ve Sanat okulunu bitirdim.

1952 yılında ticarete başlayarak  geçirdiğim bir rahatsızlıktan sonra 1998 Ağustos ayında işyerimi kapattım.

1960’tan  itibaren Üniversitede okuyan 10 çocuk ve İstanbul Merter’de kurduğumuz vakıf ile  2 çocuğa Burs veriyorum. Bu sene 11 Karabük 3 İstanbul 14 çocuğumuza burs veriyorum.

Bu Vatan cehaletten çok çekti. O nedenle en güzel faydalı ve yararlı yatırım,  Eğitim ve insana yapılan yatırımdır düsturunu göz önüne alarak Karabük’ümde Eşim Yücel hanımla paylaşarak FEN LİSESİ YAPTIRMAYA KARAR VERDİK.

Karabük’te Kamuya ait her şeyde bir kürek harcım olduğunu Sevgili hemşerilerim biliyor. Bunları saymaya ve anlatmaya gerek yok. 1953 yılından günümüze kadar GELİR VERGİSİ Zamanında Devletime ödüyorum.

Konuyu etrafa yaymadan sessiz yapmayı; sağ elimle verdiğimden sol elim habersiz yapmaya çalıştım. Neticeye ulaşamayınca sayın BASIN ORTAK SESİMİZDİR diyerek  konuyu arz ettim. Umarım basın aracılığı ile neticeye ulaşırım.”

Öte yandan  Karabük’te kira gelirlerinde bir çok kez Vergi Rekortmeni olan İşadamı Recep Özçelik, geçtiğimiz yıl pandemiden kaynaklı yaşanan sıkıntıda dairelerinde oturan öğrenci ve vatandaşlardan kira almayarak örnek davranışta bulunmuştu.  (Haber: Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda park halindeki araclara carpip takla atti surucu alkolmetreye ufleyemedi 57yVvIhR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi

Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kaza anı kamerada

Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin