Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mart, 2025 10:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 1

İş insanı annesinin adını camide yaşatacak

Karabük'ün yetiştirdiği iş insanı Murat Yavuz, annesinin adını Şirinevler Mahallesinde yaptıracağı camide yaşatacak.

Karabük'ün tanınmış iş insanlarından Murat Yavuz, Şirinevler Mahallesi'nde depreme dayanıksız olan 60 yıllık mevcut caminin yerine annesinin adını yaşatacak bir cami inşa etmeye karar verdi. Yavuz, yıkılacak olan Şirinevler Camii'nin yerine ‘Semiye Hatun Camii'ni yaptıracak. Camii, mimar Mahmut Sami Kirazoğlu tarafından Selçuklu mimarisi örnek alınarak inşa edilecek.

Artık ihtiyaca cevap veremez duruma gelen Şirinevler Camii önümüzdeki günlerde yıkılacak ve ünlü mimar Mahmut Sami Kirazoğlu tarafından hazırlanan özel proje ile Yavuz’un annesinin ismiyle "Semiye Hatun Camii" olarak yeniden inşa edilecek.

Şirinevler Camii Yaptırma Derneği tarafından bu önemli yatırım nedeniyle bir iftar programı düzenlendi. Safranbolu’daki iftar yemeğine hayırsever iş insanı Murat Yavuz’un yanısıra; Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, 27. dönem Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa ve mahalle sakinleri katıldı.

Şirinevler Camii Yaptırma Derneği Başkanı Doç. Dr. Nihat Yılmaz mevcut caminin Karabük'te en fazla cemaate sahip olan camilerden biri oluğunu belirterek, caminin yenilenmesine katkı sağlayacak olan iş insanın teşekkür etti.

Hayırsever iş insanı Murat Yavuz ise, "Aslında biz bir şey yapmıyoruz, yalnızca olana katkıda bulunuyoruz. Milletvekilimiz Ali Keskinkılıç, bu noktaya gelesiye kadar bizlere çok büyük katkıda bulundular. İnşallah hayırlısıyla camimizi tamamlar ve ibadete açarız" şeklinde duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Belen TOKİ cami derneği

    Belen TOKİ’de ikinci etapta cami derneğimiz var cami için bütün prosedürü hallettik
    Bütçemiz olmadığı için bir türlü başlayamiyoruz

Yeni yorumlara kapalı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

U-15 Futbol Ligi şampiyonluk maçında saha karıştı

Karabük’te oynanan U-15 Futbol Ligi final maçında son dakika golü sonrası yaşanan gerginlik polis takımlarınca engellenirken, o anlar cep telefonu kamerası ile görüntülendi.
Onur Futbol Sahası’nda oynanan müsabakada Safranboluspor ile 5000 Evlerspor karşı karşıya geldi. Safranboluspor müsabakanın son dakikasında bulduğu golle alandan 3-2 galip ayrılarak şampiyon oldu. Maçın bitiş düdüğü ile teze nazaran Safranbolusporlu taraftarlarının yaptığı hareket gerginliğe neden oldu. Daha sonra 5000 Evlersporlu yönetici ve futbolcular, Safranbolusporlu oyunculara saldırmaya çalışırken polis takımlarının ortaya girmesiyle olay sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.