karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
677a8c1d2ffb4
Berkay Doğan tarafından
05 Ocak, 2025 16:42 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

“İş Dünyası ve Gelecek Vizyonu Zirvesi’ Sona Erdi

Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD)  3-5 Ocak tarihleri arasında düzenlediği “İş Dünyası ve Gelecek Vizyonu Zirvesi” ile iş dünyasını ve akademik camiayı bir araya getirdi

Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD), Karabük’ün sanayi, ticaret, eğitim ve kültür alanında gelişimini desteklemek amacıyla önemli bir organizasyona imza attı. İstanbul merkezli olarak kurulan ve Karabük’ün kalkınması için çalışmalarını sürdüren KASİD, 3-5 Ocak tarihleri arasında “İş Dünyası ve Gelecek Vizyonu” Zirvesi’ni düzenledi.

Eskipazar’da gerçekleştirilen zirve, üç gün boyunca iş dünyası, akademi ve kültürel alanlarda önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Zirve boyunca Karabük’ün kalkınmasına yönelik fikirler, projeler ve iş birlikleri masaya yatırıldı.

AÇILIŞ KONUŞMALARI VE İLK GÜNÜN ÖNE ÇIKANLARI

Zirve, 3 Ocak tarihinde KASİD Genel Başkanı Çetin İpek’in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Üniversite-Sanayi İşbirliği” başlıklı konuşmasıyla üniversitelerin bölgesel kalkınmadaki rolüne dikkat çekti. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz ise şehrin mevcut ticari yapısı ve potansiyelini değerlendirdi.

İlk gün, akademik ve ticari perspektiflerden bakış açılarının paylaşıldığı bir platforma dönüştü. Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, “Milli İktisat” konusundaki görüşlerini katılımcılarla paylaşırken, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. İsmail Aslan ise “Türkiye Yüzyılında Yerli ve Milli Teknolojiler” üzerine etkileyici bir konuşma gerçekleştirdi.

İKİNCİ GÜN: STRATEJİK VE HUKUKİ YAKLAŞIMLAR

Zirvenin ikinci günü, iş dünyası için stratejik ve hukuki bakış açılarıyla dikkat çekti. Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, “Stratejik Öngörü ve Karar Verme” konusundaki görüşlerini aktardı. İstanbul 3. Vergi Mahkemesi Başkanı ve yazar Mustafa Balcı ise şirket ortaklarının kamu alacaklarına ilişkin önemli bilgiler verdi.

ZİRVENİN DİĞER KONUŞMACILARI VE KONULARI

KASİD’in organizasyonunda yer alan farklı alanlardan uzman konuşmacılar, iş dünyasının gelişimine yönelik önemli konuları masaya yatırdı. Karabük Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ali Osman Yılmaz: İşletmelerde iç denetim ve suiistimal denetimi, Avukat, KASİD Başkan Yardımcısı Soner Büyükdikmen: Kanuni temsilci ve şirket ortaklarının kamu alacakları,  Avukat, CEO İKC Yatırım  Ender Varlık: Girişimcilik ve girişimcilik sermayesi yatırımları,  Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Çağatay Kılınç: Liderlik ve yönetim, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oktay Koç da  Yapay zeka çağında yönetim 5.0 – yeni çağda iş dünyası” konularında konuştu.

HADRİANAPOLİS ANTİK KENTİ GEZİSİ İLE FİNAL

Üç gün sürecek olan zirve, KASİD Genel Başkanı Çetin İpek’in kapanış konuşmasıyla sona erdi. Ardından, katılımcılar  Hadrianapolis Antik Kenti gezisi yaptı.

 KASİD, sadece iş dünyasıyla sınırlı kalmayarak, Karabük’ün sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimi için kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor. Bu zirve, Karabük’ün hak ettiği konuma gelmesi yolunda atılmış önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.

blank
Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kastamonuda yogun kar yagisi araclar yolda mahsur kaldi hN1C7xOK
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Kastamonu’da yoğun kar yağışı: Araçlar yolda mahsur kaldı

Kastamonu’da etkili olan yoğun kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler yolda mahsur kaldı. Yolda kalan araçlar sebebiyle uzun araç kuyruğu oluştu.
Kastamonu’da akşam saatleri itibarıyla etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kastamonu-İnebolu karayolu Oyrak mevkiinde yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle bazı araçlar yolda kaldı. Yolun iki şeridinde de tır ve kamyonların yolda mahsur kalması sebebiyle uzun araç kuyruğu oluştu.
Karayolları ekipleri ulaşımın yeniden sağlanabilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yolda kalan bazı sürücüler de araçlarına zincir takarak ilerlemeye çalıştı. Oyrak geçidinde hava sıcaklığı ise sıfırın altında 4 dereceye kadar düştü. Jandarma ekipleri de ulaşımın aksamaması için seferber oldu.
Karayollarına bağlı ekipler ise Oyrak mevkiinde hem kar kürüme hem de tuzlama çalışması yürüterek yolda mahsur kalan araçlara yardım ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin