Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
677a8c1d2ffb4
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
05 Ocak, 2025 16:42 tarihinde yayınlandı
0

“İş Dünyası ve Gelecek Vizyonu Zirvesi’ Sona Erdi

Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD)  3-5 Ocak tarihleri arasında düzenlediği “İş Dünyası ve Gelecek Vizyonu Zirvesi” ile iş dünyasını ve akademik camiayı bir araya getirdi

Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD), Karabük’ün sanayi, ticaret, eğitim ve kültür alanında gelişimini desteklemek amacıyla önemli bir organizasyona imza attı. İstanbul merkezli olarak kurulan ve Karabük’ün kalkınması için çalışmalarını sürdüren KASİD, 3-5 Ocak tarihleri arasında “İş Dünyası ve Gelecek Vizyonu” Zirvesi’ni düzenledi.

Eskipazar’da gerçekleştirilen zirve, üç gün boyunca iş dünyası, akademi ve kültürel alanlarda önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Zirve boyunca Karabük’ün kalkınmasına yönelik fikirler, projeler ve iş birlikleri masaya yatırıldı.

AÇILIŞ KONUŞMALARI VE İLK GÜNÜN ÖNE ÇIKANLARI

Zirve, 3 Ocak tarihinde KASİD Genel Başkanı Çetin İpek’in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Üniversite-Sanayi İşbirliği” başlıklı konuşmasıyla üniversitelerin bölgesel kalkınmadaki rolüne dikkat çekti. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz ise şehrin mevcut ticari yapısı ve potansiyelini değerlendirdi.

İlk gün, akademik ve ticari perspektiflerden bakış açılarının paylaşıldığı bir platforma dönüştü. Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, “Milli İktisat” konusundaki görüşlerini katılımcılarla paylaşırken, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. İsmail Aslan ise “Türkiye Yüzyılında Yerli ve Milli Teknolojiler” üzerine etkileyici bir konuşma gerçekleştirdi.

İKİNCİ GÜN: STRATEJİK VE HUKUKİ YAKLAŞIMLAR

Zirvenin ikinci günü, iş dünyası için stratejik ve hukuki bakış açılarıyla dikkat çekti. Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, “Stratejik Öngörü ve Karar Verme” konusundaki görüşlerini aktardı. İstanbul 3. Vergi Mahkemesi Başkanı ve yazar Mustafa Balcı ise şirket ortaklarının kamu alacaklarına ilişkin önemli bilgiler verdi.

ZİRVENİN DİĞER KONUŞMACILARI VE KONULARI

KASİD’in organizasyonunda yer alan farklı alanlardan uzman konuşmacılar, iş dünyasının gelişimine yönelik önemli konuları masaya yatırdı. Karabük Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ali Osman Yılmaz: İşletmelerde iç denetim ve suiistimal denetimi, Avukat, KASİD Başkan Yardımcısı Soner Büyükdikmen: Kanuni temsilci ve şirket ortaklarının kamu alacakları,  Avukat, CEO İKC Yatırım  Ender Varlık: Girişimcilik ve girişimcilik sermayesi yatırımları,  Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Çağatay Kılınç: Liderlik ve yönetim, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oktay Koç da  Yapay zeka çağında yönetim 5.0 – yeni çağda iş dünyası” konularında konuştu.

HADRİANAPOLİS ANTİK KENTİ GEZİSİ İLE FİNAL

Üç gün sürecek olan zirve, KASİD Genel Başkanı Çetin İpek’in kapanış konuşmasıyla sona erdi. Ardından, katılımcılar  Hadrianapolis Antik Kenti gezisi yaptı.

 KASİD, sadece iş dünyasıyla sınırlı kalmayarak, Karabük’ün sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimi için kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor. Bu zirve, Karabük’ün hak ettiği konuma gelmesi yolunda atılmış önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.

677a8c28ea628
Bizi sosyal medyadan takip edin
2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Mayıs, 2026 10:29 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Yenişehir merdivenleri bakıma alındı

Gazetemizde daha önce yer alan “Yenişehir Merdivenleri Bakımsızlıktan Kullanılamaz Halde” haberinin ardından Karabük Belediyesi harekete geçti. Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetleri de dikkate alan belediye ekipleri, bölgede kapsamlı bir onarım çalışması başlattı.

Uzun süredir bakımsızlık nedeniyle kırık basamaklarla dikkat çeken Yenişehir Merdivenleri, artık güvenli bir şekilde kullanılamaz durumdaydı. Konuyla ilgili gazetemizde yayımlanan haberin ardından Karabük Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Halkımızın güvenliğini ön planda tutuyoruz. Yenişehir Merdivenleri’nde başlattığımız onarım çalışmaları kapsamında basamaklar yenilenecek ve çevre düzenlemesi yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Yenişehir bölgesinde yaya ulaşımının çok daha güvenli ve konforlu hale gelmesi bekleniyor. Mahalle sakinleri ise duyarlılıklarından dolayı belediyeye teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin