karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Ocak, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Irmakta gördüğü canlıyı ornitorenk sandı; gerçek ise sonradan anlaşıldı

Tokat’ta eğitim gören lise öğrencisi Bünyamin Yılmaz; Tokat’ın merkezinden geçen Yeşilırmak kenarında sudan çıkan bir canlı gördü. Canlıyı ornitorenk sanan Yılmaz; gerçeği ise daha sonra öğrendi.
Türkiye’de nesli tükenme tehlikesindeki yaban hayvanları listesinde yer alan su samuru, Tokat’ın içinden geçen Yeşilırmak kenarında görüntülendi. Kent merkezindeki Gaziosmanpaşa Lisesi 12. Sınıfta eğitim gören Bünyamin Yılmaz, akşam yürüyüş yapmak için ırmak kenarına geldi. Dinlenmek için durduğu sırada sudan bir canlının çıktığını gören Yılmaz, cep telefonunu çıkartarak kayda aldı. Çektiği görüntüdeki canlıyı merak eden Yılmaz, arkadaşlarıyla paylaşarak hayvanın ne olduğunu sordu. Bazı arkadaşları ornitorenk derken fok balığına benzetenler bile oldu. Yılmaz, internetten yaptıkları araştırma neticesinde su samuru olduğuna karar kıldı. Kayda alınan görüntülerde su samuru yüzeye çıkarak kenarında bulunan halı üzerinde hareket ettiği görüldü.
Yeşilırmak kenarında gezinirken bir canlının sudan çıktığını gördüğünü söyleyen 17 yaşındaki lise öğrencisi Bünyamin Yılmaz; “Saat 21.00 civarı buradan geçiyordum. Bu noktada oturmak istedim. Kafamı ırmak tarafına çevirdiğim anda bir canlı gördüm. Ben de başta ne olduğunu anlayamadım. Videosunu çektim. Bizim arkadaşlarla falan paylaştım. Bizim çoğu arkadaş ornitorenk dedi. Bazı arkadaşlarımdan fok balığı diyenler bile oldu. En sonunda su samurayı olduğu hakkında kesin karara vardık. İki dakika boyunca suyun dışındaydı. Daha uzun video da çekebilirdim ama o anın heyecanıyla kısa video çekebildim. Sudan çıkarken gördüm. Bir anda duvar kenarındaki yeşil halıya doğru çıktı” dedi.
Su samurları Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin nesli tükenmek üzere olan hayvanlar kategorisinde yer alıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da gece saatlerinde yüksek sese geçit yok

Bolu’da, vatandaşların yoğun şikayeti üzerine gece saatlerinde harekete geçen trafik polisleri geniş çaplı denetim gerçekleştirdi. Uygulamada, abartılı egzoz kullanan, yüksek sesle müzik dinleyen ve trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücülere cezai işlem uygulandı.
Bolu’da son günlerde gece saatlerinde Kılıçarslan Mahallesi’nde Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’nda yüksek ses ihbarları çoğalması üzerine güvenlik güçleri harekete geçti. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarlar doğrultusunda Bolu İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri gece saatlerinde vatandaşların ihbarda bulunduğu noktalarda şok uygulama yaptı. Kılıçarslan Mahallesi’nde Asayiş Şube Müdürlüğü’nün de destek verdiği denetimde araç içerisinde bulunan vatandaşların kimlik kontrolleri yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren uygulama kapsamında yüksek ses müzik dinleyerek çevreye rahatsızlık veren, abartılı egzoz bulunan, aykırı ışık sistemi bulunan ve trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücülere cezai işlem uygulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin