Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Mayıs, 2023 14:33 tarihinde yayınlandı
0

İran’da 4.9 büyüklüğünde deprem

İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletine bağlı Serab kentinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi tarafından yapılan açıklamada, İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletinde yer alan Serab kentinde yerel saatle 21.06’da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Depremin 8 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtilirken, depremin Erdebil eyaletinde de hissedildiği aktarıldı. Depremde can ve mal kaybına ilişkin ise henüz bir açıklama yapılmadı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciligi yaptigi iddia edilen 21 kisi adliyeye sevk edildi g9A8exUz
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığı yaptığı iddia edilen 21 kişi adliyeye sevk edildi

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında mesleki liselerde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şahıs sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin