Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Haziran, 2023 11:07 tarihinde yayınlandı
0

İplik fabrikası işçilerini taşıyan araç kaza yaptı: 7 yaralı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde iplik fabrikasında çalışan işçileri taşıyan araç takla attı. Kazada 7 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Kaza, Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Yazıcılar köyünde meydana geldi. İlçedeki bir iplik fabrikasında taşıyan işçileri mesai sonrası köye getiren M.T. idaresindeki 34 ZR 3500 plakalı araçla seyir halindeyken Kdz. Ereğli ilçesine seyir halindeki F.Ç. idaresindeki 67 AB 743 plakalı araçla çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle işçileri taşıyan araç üç takla atarak ters durdu. Kazayı gören vatandaşlar yaralıların imdadına yetişti. Kazada araç sürücüsü M.T. ile araçta bulunan işçiler olmak üzere toplam 7 kişi yaralandı.

Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla ilçedeki hastanelere kaldırıldı. Kdz. Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler kaza yerinde güvenlik önlemi aldı. Öte yandan tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin