Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Aralık, 2023 04:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İnsan kaçakçılarının planı ihbarla bozuldu, 8 kaçak göçmen yakalandı

Amasya’da yoldaki kontrol noktasını geçmek için taşıdıkları 8 Afgan kaçak göçmeni indirip arazide yürütmeye çalışan kaçakçıların planını bir vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçen polisler bozdu.
Edinilen bilgiye göre, İran’dan Türkiye’ye kaçak yollarla girip Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinden Erzurum’a kadar arazide yürüyerek ilerledikleri öğrenilen 8 kişilik Afgan göçmen grubu Erzurum’da 3 kişiyle anlaşarak minibüse bindi. Erzurum’dan yola çıkan minibüsün sürücüsü Amasya il merkezine yaklaştığında polis kontrol noktasına gelmeden 8 kaçak göçmeni indirip ilerledi. Bahçelere dağılmak isteyen göçmenleri gören bir vatandaş durumu polise bildirdi. Harekete geçen ekipler yaşları 18 ile 30 arasındaki 8 kişiyi yakalayarak Amasya Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.
Göçmenleri beklerken polislerle karşılaşan minibüsteki B.K, Ş.D ve R. G gözaltına alındı. Kentte 2 gün önce de kontrol noktasında durdurulan tırda 62 kaçak göçmen yakalanmıştı.

blank
Mustafa Akgün tarafından
10 Nisan, 2025 13:44 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

260 Metrekarelik Sahra Hastanesi Kuruldu

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, olası afetlere karşı hazırlıklarını sürdürüyor. UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) ekiplerinin özverili çalışmalarıyla afet anlarında hızlı müdahale sağlayacak kapasitede bir sahra hastanesi kuruldu. 54 metrekarelik şişme çadır dahil olmak üzere toplam 6 üniteden oluşan ve 260 metrekare kapalı alana sahip sahra hastanesi, aynı anda 70 hastaya sağlık hizmeti verebilecek donanıma sahip.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara yaptığı açıklamada, “Geçmişte Van, Elazığ, İzmir ve Kahramanmaraş depremleri başta olmak üzere, afet ve acil durumlarda büyük özveriyle çalışan UMKE personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Dr. Kara, Karabük’te afetlere karşı hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, “140 personelimiz, sahra hastanesi çadırlarımız, 3 UMKE aracı, 1 UMKE lojistik aracı, 1 UMKE Acil Müdahale Ünitesi Aracı ve güçlü ekipmanlarımızla 7/24 göreve hazırız” ifadelerini kullandı. Kara; bu çalışmalar kapsamında Sağlık Bakanlığı’na, Karabük Valisi Sayın Mustafa Yavuz’a, Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Dr. Ali Keskinkılıç’a ve tüm destekçilere teşekkürlerini iletti.

Karabük İl Sağlık Müdürü Kara, Karabük'ün her türlü  kötü senaryoya hazırlıklı olduğunu belirterek,  "Bu hazırlıklarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. UMKE ekiplerimizin başarılı çalışmaları sayesinde afetlere karşı etkin ve hızlı bir müdahale gücüne sahibiz. Karabük İl Sağlık Müdürlüğü olarak güçlü bir müdahale anlayışıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.