Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Haziran, 2022 13:56 tarihinde yayınlandı
0

İngilizce ve Matematik Derslerine Yönelik Yaz Okulu Başlıyor

Temel eğitim düzeyinde 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile ortaöğretim düzeyinde 9, 10, 11 ve 12 inci sınıf öğrencilerinin yaz tatillerini verimli şekilde geçirmeleri amacıyla Matematik ve İngilizce derslerine yönelik “Yaz Okulu” uygulaması gerçekleştirilecek. Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu kapsamında bu yıl ilk defa uygulanacak olan “Yaz Okulu” eğitimleri 4 Temmuz – 28 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak. Matematik ve İngilizce derslerine yönelik yaz okulu 4’er haftalık süreler ile haftada 12 ders saati uygulanacak. Bu uygulama kapsamında oluşturulan gruplar;

  1. Sınıflar – Tek grup, 5-6. sınıflar – Tek grup, 7-8.sınıflar – Tek grup, 9-10.sınıflar – Tek grup, 11-12.sınıflar- Tek grup şeklinde planlandı.

Yaz Okulu uygulamasında öğrencilerin aktif katılım sağlayacağı etkinliklerle eğlenceli bir öğrenim süreci geçirmeleri amaçlanıyor. Bu nedenle öğrencilerin matematik okuryazarlığını güçlendirmek, matematiği sevdirerek günlük yaşam becerileriyle ilişkilendirilmesini sağlamak, verileri okuyarak analitik düşünmeye sevk etmek; İngilizce dil öğretiminde konuşma ve etkili iletişim becerilerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla ilgili derslerdeki mevcut öğretim programları temel alınarak “Yaz Okulu Matematik Çerçeve Programı” ve “Yaz Okulu İngilizce Çerçeve Programı” hazırlanmıştı. Çerçeve programları içerisinde, öğrenme sürecine ilişkin öneriler ve Yaz Okulu eğitiminde her bir grupta uygulanabilecek örnek materyaller sunulmuştu.

Yaz Okulu uygulamasının amaç ve ilkelerinin ele alındığı, Matematik ve İngilizce çerçeve programlarının tanıtıldığı ve uygulanabilecek örnek etkinliklerin paylaşıldığı Matematik ve İngilizce dersleri hizmet içi eğitim videoları 29 Haziran – 2 Temmuz 2022 tarihleri arasında ÖBA (Öğretmen Bilişim Ağı) üzerinden görev almak için başvuru yapan kadrolu ve ücretli öğretmenlerin erişimine açılacak. Görev alacak öğretmenler kurs merkezi müdürlüklerine eğitimleri tamamladıklarına dair sertifikalarını ibraz ederek kurslarda görev alabilecekler.

(Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
takla atan arac hurda yiginina dondu 19 yasindaki surucu agir yaralandi 1WZERriX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı

Zonguldak’ta direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobilin taklalar atarak orta refüjü aşıp karşı şeride geçmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde merkez Karaelmas Mahallesi mevkisinde bulunan Teoman Duralı Tünelleri çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.S. yönetimindeki 67 ABP 922 plakalı otomobil, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, taklalar atarak orta refüjü aştı ve karşı şeride geçerek durabildi. Bu sırada park halindeki iki araca da çarptı.

Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine yoğun şekilde sağlık, polis ve AFAD ile itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yola savrulduğu öne sürülen ağır yaralı sürücü S.S., olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. S.S.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle güzergahta trafik akışı bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Polis ekiplerinin çevre güvenliği almasının ardından, adeta demir yığınına dönen ve kullanılamaz hale gelen otomobil çekici vasıtasıyla yoldan kaldırıldı. Yol temizleme çalışmalarının ardından tünel çıkışındaki trafik akışı yeniden normale döndü.

Polis ekipleri kazayla ilgili tahkikat başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin