Reklam
Reklam

İnfaz hakimi korona virüsten öldü

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Eylül, 2021 11:29 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Covid-19 virüsüne yakalanan ve 5 gündür evinde karantinada olan infaz hakimi, durumu ağırlaşınca kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Karabük Adliyesi’nde 1 yıldır infaz hakimi olarak görev yapan Ekrem Er (47) korona virüse yakalandı. Evli ve 2 çocuk babası Hakim Er, 5. gün sonunda karantinada olduğu evinde rahatsızlandı. Ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Er, sabah saatlerinde korona virüse bağlı kalp zarı iltihabından dolayı geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Aşı olmadığı öğrenilen Er’in ölümü, görev yaptığı adliyede ve kentte üzüntüye neden oldu. Türk bayrağına sarılı Er’in cenazesi, görev yaptığı Karabük Adliyesine getirildi.
Meslektaşları ve adliye çalışanlarının gözyaşlarını tutamadığı törende konuşan Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Duran, Ekrem hakimin üniversite yıllarından arkadaşı olduğunu ifade ederek, “Özel hayatında ve meslek hayatında olsun, çalışkanlığıyla, titizliğiyle, vicdanı ile hareket eden birisi olarak hep gözümüzün önündedir. İyi insanlar bizden önce yola çıktı” dedi.
Cenazesi araçtan indirilmeyen Er, düzenlenen törende yapılan duaların ardından toprağa verilmek üzere memleketi Bolu’nun Göynük ilçesi Aksaklar köyüne gönderildi. Törene; Karabük Valisi Fuat Gürel, Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Karabük Başsavcısı Koray Kesgin, AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, Karabük Baro Başkanı Emrah Köklü, avukatlar ile adliye personeli katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Safranbolu’da ailesinin 18 gündür haber alamadığı genci arama çalışmaları sürüyor

2e3b6e76 7c91 40e6 a9c3 3b0b043c05db
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 16:44 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde ailesinin yaklaşık 18 gündür kendisinden haber alınamayan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Hamza Duras’ı arama çalışmaları sürüyor.

Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Hamza Duras (22), sınavları öncesinde ailesini ziyaret etmek için Safranbolu’ya geldi. Bir süre ailesiyle vakit geçiren Duras, daha sonra sınavlarına girmek üzere İstanbul’a döneceğini belirterek evden ayrıldı. Ancak ailesinin telefonlarına yanıt vermeyen gencin 9 Haziran’da telefonla irtibatı tamamen kesildi.

Çocuklarına ulaşamayan aile, 13 Haziran’da kayıp başvurusunda bulundu.

Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda Duras’ın en son Safranbolu ilçesine bağlı Çamtarla mevkiinde görüldüğünün belirlenmesi üzerine bölgede arama çalışması başlatıldı.
Jandarma, AFAD ve sivil arama kurtarma ekipleri, ormanlık alanlar ile kanyonlarda Duras’a ulaşabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Baba Şenol Duras, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunu sınavları için İstanbul’a uğurladıklarını düşündüklerini söyledi.

Oğlunun 3 Haziran’da arkadaşlarına bölgedeki ormanları gezeceğini söylediğini öğrendiklerini belirten Duras, “Biz oğlumuzun İstanbul’a gittiğini düşünüyorduk. Buradaki bir tesisin sahibi de oğlumuzun 6-7 Haziran tarihlerinde bölgede görüldüğünü söyledi. Bu nedenle arama çalışmaları burada yoğunlaştırıldı” dedi.

Oğlunun bulunması için yardım isteyen Duras, Hamza Duras’ın İstanbul’a gitmeyip Safranbolu Eski Çarşı bölgesinde konakladığını öğrendiklerini ifade ederek, “Telefonlarımıza yanıt vermedi. Sınav haftası olduğu için üzerine fazla gitmedik. Daha önce de derslerinden dolayı zaman zaman telefonlarını açmadığı oluyordu. Ancak 9 Haziran’da telefonla bağlantı tamamen kesilince kayıp başvurusunda bulunduk” diye konuştu.
Ekiplerin bölgedeki arama çalışmaları devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin