İnebolu'da Kent Müzesi 9 Haziran'da Bitiyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Kasım, 2015 08:53 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da Kent Müzesi 9 Haziran’da Bitiyor

KASTAMONU İnebolu ilçesinde Kent Müzesi yapılması için protokol imzalandı.
İnebolu ilçesini turistik bir ilçeye dönüştürmek için Nezihe Battal Kültür Evi’nden sonra Kent Müzesi ve Sanat Sokakları inşa ediliyor. Eski İnebolu Belediye binası restorasyonu yapılarak ilçe yakın tarihini gösteren Kent Müzesi yapılması için protokol imzalandı. Binanın içindeki odalar sponsorlar desteği ile bitirilecek. İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, “Kent müzesi ile ilgili çalışmalarımızı hızlandırmış bulunmaktayız. 11 Kasım’da yüklenici firma ile kent müzemizin yapım protokolü imzalanmıştır. Bu projede kent müzesinin içindeki bölümlerin yapılmasında, sponsorluklarını, katkılarını esirgemeyen değerli İnebolu halkı, çok sevdiğim İstanbul’daki İnebolulu iş adamlarımız ve en büyük katkıyı sağlayacak olan, her daim konuşmalarında desteğini esirgemeyeceğini belirten, İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri, müzedeki ilçe ticaretini ve odanın tarihini yansıtmasından dolayı, esnaf açısından da katkısı olacağını düşündüğünden 100 bin lira bağışta bulunan Ticaret ve Sanayi Odası’nın meclis yönetimine şimdiden katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Aynı şekilde müzemize Esnaf ve sanatkarlar odası, Esnaf ve Kredi Kefalet Başkanlığı, Nakliyeciler Odası ve diğer iş adamlarımız bu çorbada benim de tuzum olsun, bu binada benim de bir tuğlam olsun demek isteyen her vatandaşımızdan da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun ilçemize. 9 Haziran’da da İnşallah güzel anlamlı bir günde geniş kapsamlı katılımlarla açılışını gerçekleştireceğiz. Kent Müzesi açıldığında İnebolu’muza gelen misafirlerimizin ilçemizde daha fazla zaman harcayarak, konaklaması sağlanacak. İnebolu’ya gelen misafirlerimize Türkocağı, Nezihe Battal Kültür Evinden sonra, Kent Müzesini üzerine bir de İnebolu tarihini ve kültürünü verebilecek, tüm hizmetleri gösterebilecek bir kurum haline getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
safranbolu tso yorex fuarinda yoresel urunlerini tanitti iCzqzQOq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu TSO, YÖREX Fuarı’nda yöresel ürünlerini tanıttı

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’na Batı Karadeniz Kalkınma Birliği ile birlikte katılarak bölgenin yöresel ürünlerini tanıttı.

Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıların yer aldığı fuarda Safranbolu standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Fuarda, Safranbolu’nun coğrafi işaretli ürünleri başta olmak üzere yöresel lezzetler katılımcıların beğenisine sunuldu.

Erol Altuntepe, yaptığı açıklamada, bu tür organizasyonların yerel üreticilerin tanıtımı ve ürünlerin ulusal pazarda bilinirliğinin artırılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın hem ticari bağlantılar kurmak hem de kültürel değerleri geniş kitlelere ulaştırmak adına önemli bir platform olduğunu ifade eden Altuntepe, Safranbolu’nun değerlerini tanıtmaya yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Fuar süresince Safranbolu standını ziyaret eden katılımcılara ürünler hakkında bilgi verilirken, bölgenin turizm potansiyeli de tanıtıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin