Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Kasım, 2015 08:54 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 12:01
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

İnebolu Limanı’nın İhalesine Süreli Kapasite Arttırımı Şartı Konulması

KASTAMONU İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri, 27 Kasım'da ihaleye çıkacak İnebolu Limanı için süreli kapasite artırımı şartı konulması için harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Kastamonu İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri, İnebolu Liman ihalesinin mevcut hali ile satılacak olmasına tepki gösterdi. 27 Kasım'da yapılacak olan İnebolu Limanı ihalesi şartnamesine, limanın 5 milyon ton kapasiteye çıkarılması ile balıkçı barınağının kesinlikle projeye katılması gerektiğinin altını çizen İşeri, "Bu konuların sahip çıkılması yönünde milletvekillerine, Kastamonu ve Çankırı Valilerine, limana ihtiyaç duyacak, ihracat yapacak iş adamlarına avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum. Artık şu limana sahip çıkalım, yoksa mevcut hali ile satılacak. Bu şekliyle ihaleyi alacak olan, limana hiçbir şey yapmayacak. Limanın kapasitesinin küçük olduğunu geçtiğimiz günlerde limana sığmayan hamsi teknelerinde gördük. Bir çok tekne limana giremediği gibi onlar varken limana gemi de giremedi" dedi. Balıkçı Barınağının kesinlikle yapılması gerektiğini ifade eden Şakir İşeri, "Limanın bu halinin çok küçük olduğunu geçen hafta herkes gördü. Limana giremeyen hamsi teknelerinin faydasını esnaf gördü, herkes gördü, esnaf nefes aldı. Balıkçı barınağının yapılmasının şart olduğunu herkes anladı. Şartnameye kapasite artırımı şartı süresi konulmadan yapılacak olan satışta, ihaleyi alan firma buraya hiçbir yatırım yapmayacak. Tel örgü örülecek, ve yıllardır bu alandan geçimini sağlayan balıkçımız tel örgünün içine dahi geçemeyecek" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Çetinkaya Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kentin önemli ticaret ve sosyal akslarından biri olan Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Cadde üzerindeki iş yerlerini tek tek ziyaret eden Başkan Çetinkaya, esnafın talep ve beklentilerini dinleyerek yürütülen belediye çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ziyaret kapsamında vatandaşlarla da sohbet eden Çetinkaya, günlük yaşama ilişkin görüş ve önerileri dinleyerek taleplerin ilgili birimlerce değerlendirilmesi için not alınmasını sağladı.
Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Özkan Çetinkaya, şehir yönetiminde sahada olmayı ve istişare kültürünü esas aldıklarını belirterek, "Karabük’te hizmet anlayışımızın merkezinde hemşehrilerimiz yer alıyor. Esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan aldığımız her geri bildirim, şehrimizin geleceğine dair attığımız adımlarda yol gösterici oluyor. Daha düzenli ve daha yaşanabilir bir Karabük için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.
Başkan Çetinkaya, kamuoyunda yer alan bazı iddialara da açıklık getirerek Ankara Caddesi’ne ilişkin "yıkım" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Ankara Caddesi için bir planlama sürecinin yürütüleceğini ancak herhangi bir yıkımın söz konusu olmadığını ifade eden Çetinkaya, Cumapazarı mevkiinde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını, sürecin vatandaşların hakları gözetilerek ve istişare içerisinde yürütüleceğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin