İnce: “Hiç kimseyle pazarlık yapmadım” - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Nisan, 2023 21:11 tarihinde yayınlandı
0
0

İnce: “Hiç kimseyle pazarlık yapmadım”

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimi için kimseyle pazarlık yapmadığını belirterek, verilen cumhurbaşkanı yardımcılığı vaatleri üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, bir dizi ziyaretler için Karabük’e geldi. Kemal Güneş Caddesi’ndeki parti binası önünde çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu topluluğa konuşan İnce, “Dört cumhurbaşkanı adayı var. Dördünden birine oy vereceksiniz. Ben sizin yerinizde olsam şöyle yaparım. Bir FETÖ kimi destekliyor? FETÖ birini destekliyorsa ben onu desteklemem. İki PKK kimi destekliyor? Kimi destekliyorsa ben onu desteklemem. Hizbullah kimi destekliyor, o kimi destekliyorsa ben onu desteklemem” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinden 6’lı masaya yüklenen İnce, “Cumhurbaşkanı adaylarının içinde, onların içinde bagajı dolu olan var mı? Vaatleri var mı? Milleti ikna etmek için yedi tane cumhurbaşkanı adayına rüşvet vermiş mi? Yardımcı ol demiş mi? Muharrem İnce’nin hiç kimseyle bir pazarlığı yok. Ne terör örgütleriyle, ne marjinal gruplarla, hiç kimseyle bir pazarlığım yok. Hiçbir partiyle, Hiçbir cumhurbaşkanı yardımcısı adayıyla, hiç kimseyle pazarlık yapmadım” diye konuştu.

Eski AK Partili Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile ittifak yapan Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenen İnce, şunları söyledi:
“Erdoğan gitmeli de Kılıçdaroğlu niye gelmemeli? O da Erdoğan’ın eskilerine güveniyor. Ya onların zaten hayrı olsaydı Erdoğan’ın yanında hayrı olurdu. 2001’den 2019’a kadar 18 sene Babacan yanında Davutoğlu yanında. 18 sene beraber olmuşlar. Özelleştirmeler yapılırken Babacan orada bakan. Yargı FETÖ’ye teslim edilirken, Babacan orada bakan. Referandumlarda tek adam anayasaları çıkarılırken, Erdoğan’ın yanında Babacan, bakan, Davutoğlu bakan. Bu memleketi beraber batırmışlar. Şimdi Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın eskilerini almış, onlarla memleketi kurtaracakmış. Hadi be oradan.”

“FETÖ’cülerle, Taraf gazetesi yazarlarıyla ne işim olur”
CHP’de 40 sene hizmet ettiğini belirten İnce, “CHP listelerinde 77 kişi var. ‘Gelecek’li, ‘Saadet’li, ‘Deva’lı 77 kişi. Çankaya’da kim var biliyor musunuz? Sadullah Ergin var. Sadullah Ergin Çankaya’da. Atatürk’ün Çankaya’sında. Kim bu? Yargıyı FETÖ’ye teslim eden Adalet Bakanı. Yuh! İzmir birinci sıraya koydukları kim biliyor musunuz? ‘Kemalizm ırkçılıktır’ diyen Taraf gazetesinin yazarını. Yuh ki ne yuh! Muharrem İnce neden gittin diye soruyorlar? İşte bu yüzden gittim. Benim FETÖ’cülerle, Taraf gazetesi yazarlarıyla bunlarla ne işim olur benim” ifadelerini kullandı.

“İHA ve SİHA’lar konusunda Türkiye iyi işler yaptı”
“Bizim muhalefet anlayışımız başkaları gibi değil” diyen İnce, “Türkiye Azerbaycan’a yardım etti. Erdoğan’a dedim ki az yaptın. Ben olsaydım daha çok yapardım. Destekliyorum. Türkiye’nin Libya’da olmasını destekliyorum. Mavi Vatan’ı destekliyorum. İHA’lar SİHA’lar konusunda Türkiye iyi işler yaptı. Erdoğan’ın damadıymış, umurumda değil, destekliyorum. Destekliyorum. Ama Erdoğan Suriyeliler konusunda yanlış, Suriyeliler konusunda Erdoğan’ı desteklemiyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından gençlerle caddede yürüyen İnce, bol bol fotoğraf çektirdi.(İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinde yurutulen sorusturmada gozaltina alinan 3 kisi serbest birakildi Euubdb2e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı

Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı.

Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü.

3 isim de serbest bırakıldı

il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin