Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Ekim, 2024 04:07 tarihinde yayınlandı
0

İmzalar atıldı, SAMULAŞ’ta grev sona erdi

SAMSUN (İHA) – Samsun’da toplu taşıma hizmeti veren SAMULAŞ ile yetkili sendika arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuç verdi, atılan imzaların ardından grev sona erdi.

Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ ile Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası’nın (Demiryol-İş) sürdürdüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Sendika, SAMULAŞ’ta grev kararı alındığını duyurduktan 7 gün sonra bu kez de imzaların atılarak grevin sonlandırıldığını bildirdi.

Grevin sona erdiğini ifade eden Demiryol-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Feyzullah Duman, “3 aydır toplu sözleşme görüşmelerimiz devam ediyordu. Bugün itibarıyla toplu iş sözleşmesi imza altına alındı. Bu süreçte Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’a emek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Sonuç tam hedeflediğimiz gibi olmasa da isteklerimizin birçoğu yerine gelmiştir. Bu anlamda biz de taleplerimizin birçoğunun yerine geldiğini gördüğümüz anda sözleşmeyi imzaladık. Sözleşmemiz 2 yıl geçerli olacak. Yaklaşık 800 civarı personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
3c8a800d f03d 4aad 8409 c5dfb98b3a34
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Mayıs, 2026 13:01 tarihinde yayınlandı
0

Belenköy TOKİ’ de neler oluyor?

Karabük’te bulunan Belenköy TOKİ Konutları’nda son günlerde gündeme gelen yönetimle ilgili iddialar, site sakinleri arasında tartışmalara neden oldu. Özellikle aidat ücretleri ve mali işlemler konusunda ortaya atılan iddiaların ardından bazı kat maliklerinin harekete geçtiği öğrenildi.

İddiaya göre site sakinleri, aidat ve ortak gider faturalarının yüksek geldiğini öne sürerken, mali süreçlere ilişkin çeşitli soru işaretlerinin bulunduğunu ifade etti. Konuyla ilgili olarak bazı kat maliklerinin bir araya gelerek mevcut yönetimin faaliyetlerinin detaylı şekilde incelenmesini talep ettiği belirtildi.

Öte yandan edinilen bilgilere göre bazı kat maliklerinin site yönetimine kayyum atanmasını istediği, ayrıca yönetim hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlandığı da iddialar arasında yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin