Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Ekim, 2024 04:07 tarihinde yayınlandı
0

İmzalar atıldı, SAMULAŞ’ta grev sona erdi

SAMSUN (İHA) – Samsun’da toplu taşıma hizmeti veren SAMULAŞ ile yetkili sendika arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuç verdi, atılan imzaların ardından grev sona erdi.

Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ ile Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası’nın (Demiryol-İş) sürdürdüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Sendika, SAMULAŞ’ta grev kararı alındığını duyurduktan 7 gün sonra bu kez de imzaların atılarak grevin sonlandırıldığını bildirdi.

Grevin sona erdiğini ifade eden Demiryol-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Feyzullah Duman, “3 aydır toplu sözleşme görüşmelerimiz devam ediyordu. Bugün itibarıyla toplu iş sözleşmesi imza altına alındı. Bu süreçte Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’a emek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Sonuç tam hedeflediğimiz gibi olmasa da isteklerimizin birçoğu yerine gelmiştir. Bu anlamda biz de taleplerimizin birçoğunun yerine geldiğini gördüğümüz anda sözleşmeyi imzaladık. Sözleşmemiz 2 yıl geçerli olacak. Yaklaşık 800 civarı personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude engelsiz dusunceler kapsaminda munazara etkinligi duzenlendi mjqA5gnf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de “Engelsiz Düşünceler” kapsamında münazara etkinliği düzenlendi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında düzenlenen münazarada, farklı konular öğrenciler tarafından tartışıldı.

Karabük Üniversitesi Felsefe Kulübü Münazara Topluluğu tarafından, (ÜNİDES) projesi kapsamında hayata geçirilen “Engelsiz Düşünceler” programı çerçevesinde münazara etkinliği gerçekleştirildi.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte üniversite öğrencilerinin yanı sıra özel eğitim kurumu ve lise öğrencileri de yer aldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Sosyal Kapsayıcılık” başlığı altında desteklenen programda, farklı eğitim seviyelerinden katılımcılar bir araya geldi.

Münazarada “İnsan Doğası ve Toplum”, “Suç ve Ceza” ile “Başarı ve Psikoloji” başlıkları ele alındı. İlk oturumda insan doğasının değişmez olup olmadığı tartışılırken, ikinci oturumda cezanın amacı değerlendirildi. Son oturumda ise başarıda duygusal zekâ ile analitik zekânın rolü üzerine görüşler paylaşıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin