SAMSUN (İHA) – Samsun’da toplu taşıma hizmeti veren SAMULAŞ ile yetkili sendika arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuç verdi, atılan imzaların ardından grev sona erdi.
Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ ile Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası’nın (Demiryol-İş) sürdürdüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Sendika, SAMULAŞ’ta grev kararı alındığını duyurduktan 7 gün sonra bu kez de imzaların atılarak grevin sonlandırıldığını bildirdi.
Grevin sona erdiğini ifade eden Demiryol-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Feyzullah Duman, “3 aydır toplu sözleşme görüşmelerimiz devam ediyordu. Bugün itibarıyla toplu iş sözleşmesi imza altına alındı. Bu süreçte Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’a emek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Sonuç tam hedeflediğimiz gibi olmasa da isteklerimizin birçoğu yerine gelmiştir. Bu anlamda biz de taleplerimizin birçoğunun yerine geldiğini gördüğümüz anda sözleşmeyi imzaladık. Sözleşmemiz 2 yıl geçerli olacak. Yaklaşık 800 civarı personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.


İmzalar atıldı, SAMULAŞ’ta grev sona erdi
Tokat’ta yolun karşısına geçmek isteyen kadına alkollü sürücü çarptı
Tokat’ta alkollü sürücünün çarptığı kadın ağır yaralandı.
Kaza, Ayhan Çevik Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, K.A. (35) idaresindeki 60 AFM 804 plakalı Hyundai marka otomobil, cadde üzerinde seyir halindeyken karşıdan karşıya geçmeye çalışan H.A. isimli kadına çarptı. Çarpmanın etkisiyle kadın metrelerce sürüklendi. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı kadın, ambulansla Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. H.A.’nın durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Polis ekiplerince sürücü K.A.’ya yapılan kontrolde 2,68 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kaza nedeniyle cadde üzerinde kısa süreli trafik yoğunluğu yaşanırken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

