Safranbolu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltında bulunan bir imamı nezaretten çıkartarak başka bir odaya alan 3 emniyet mensubu tutuklandı.
Alınan bilgiye göre, Karabük İl Emniyet ve Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili ilçede ki bir camide imamlık yapan Dursun S’yi gözaltına aldı. Nezarette konan imam, bir süre sonra polis memurları Erdal Ellialtıoğlu, Birol Eslek ve İdris Kaya tarafından çıkartılarak başka bir odaya alındı. İmamın başka odada bulunduğunu gören diğer polis memurları, imamı tekrar nezarete koydu. İmamın emirsiz nezaretten çıkmasını sağlayan ve üçüncü kişilerle iletişime geçmesine izin verdikleri iddia edilen 3 polis memuru, arkadaşları tarafından gözaltına alındı.
Adliyeye sevk edilen polis memurları, çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


İmamı Nezaretten Çıkartan 3 Polis Tutuklandı
Çorum’da bıçaklı kavga: 2 yaralı
Çorum’da iki genç, sokak ortasında tanımadıklarını iddia ettikleri kişi veya kişilerle yaşadıkları tartışma sonucu bıçaklanarak yaralandı.
Olay, Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy 1. Cadde üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, U.G. (17) ve B.Ç. (17) ile kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler arasında bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine U.G. ve B.Ç. bıçak darbesi alarak yaralandı. Daha sonra ise yaralı gençler olay yerinden ayrılarak yakınlarından yardım istedi. Araçla Kale Mahallesi Aydınlıkevler 6. Sokağa gelerek 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Polis ekipleri, olayın ardından kaçan şüpheli şahıs ya da şahısların kimliklerinin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı.


