Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Mart, 2017 06:50 tarihinde yayınlandı
0

İmam minareden yangın var diye anons etti, faciadan dönüldü

KASTAMONU ‘nun Tosya ilçesi Sofular köyünde çıkan yangında 1 ahır ve samanlı tamamen yandı. Edinilen bilgiye göre ilçe merkezine 8 km mesafede bulunan Sofular köyünde gece yarısı iddialara göre elektrik kontağından çıktığı söylenen Recep Pekmez’e ait samanlık ve ahırda yangın çıktı. Yangını ilk önce fark eden Köy imamı Ramazan Yumak cemaatin namaz kıldığı sırada minareye çıkarak “Yangın var” diye anons yaptı. Caminin minaresinden yapılan anonsu duyan köylüler ellerinde hortum ve su bakraçları ile yangına müdahale etti. Köy Muhtarının yangının Tosya Belediyesi İtfaiyesi’ne ve jandarmaya haber etmesi ile olay yerine gelen 3 itfaiye aracı ve itfaiye ekibi yangını söndürme çalışmasına başladı. Köy imamının dikkati ve Tosya İtfaiyesi’nin zamanında müdahalesi ile yangın çevre evlere sıçramadan söndürüldü. Yangın sonrası Sofular köyünde 1 samanlık ve ahır tamamen yandı. Yangın sonrası jandarma ve itfaiye ekipleri yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma ve inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
havadaki laz universite ogrencileri ile bir araya geldi r8y42kla
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

‘Havadaki Laz’ üniversite öğrencileri ile bir araya geldi

Sosyal medyada “Havadaki Laz” olarak tanınan ve çektiği uçuş ile seyahat videolarıyla geniş bir kitleye ulaşan Pilot Murat Şen, Avrasya Üniversitesi’nde düzenlenen “Havacılık ve Dijital Medya” konulu söyleşiye katıldı.

Avrasya Üniversitesi Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı ile Medya Kulübü tarafından organize edilen etkinlikte Şen, mesleki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Özellikle kendine has anlatımı ve yöresel üslubuyla dikkat çeken Şen, dijital platformlarda Trabzon kültürünü de tanıtan içerikler üretmesiyle öne çıkıyor.

Trabzon’un Çaykara ilçesi Ataköy Mahallesi’nden olan ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Şen, kıtalararası uçuşlarla sürdürdüğü pilotluk kariyerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ve eğitim faaliyetlerinde de aktif rol aldığını ifade etti.

Söyleşi kapsamında öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştiren Şen, Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı bünyesinde bulunan Mock-Up sınıfını da ziyaret etti. Kendi memleketinde bu tür bölümlerin bulunmasının önemine değinen Şen, “Trabzon’da bu imkanların olması çok değerli. Sizler de oldukça iyi uygulama alanlarında eğitim alıyorsunuz, gelecekte çok başarılı olacağınıza inanıyorum” dedi.

“Faroz’dan Uzungöl’e havadan yolculuk”

Konuşmasında geleceğe yönelik hayallerini de paylaşan Şen, Amerika’da yaygın olan denize iniş yapabilen küçük uçakların Trabzon’da da kullanılabileceğini belirtti. Faroz Limanı’ndan kalkacak bu uçaklarla Uzungöl ve Sera Gölü gibi turistik noktalara ulaşım sağlanabileceğini dile getiren Şen, “Düşünsenize, bir turist Uzungöl’e gitmek istiyor. Faroz’dan alıp kısa sürede ulaştırıyorsunuz. Amerika’da bu sistem oldukça gelişmiş, bazı bölgelerde birçok kişi pilotluk lisansına sahip ve kendi uçağını kullanıyor” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Avrasya Üniversitesi Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı ile İletişim Fakültesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Program sonunda Avrasya Üniversitesi Genel Sekreter Gülay Yeniçeri tarafından Pilot Murat Şen’e plaket takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin