KASTAMONU ‘nun Tosya ilçesi Sofular köyünde çıkan yangında 1 ahır ve samanlı tamamen yandı. Edinilen bilgiye göre ilçe merkezine 8 km mesafede bulunan Sofular köyünde gece yarısı iddialara göre elektrik kontağından çıktığı söylenen Recep Pekmez’e ait samanlık ve ahırda yangın çıktı. Yangını ilk önce fark eden Köy imamı Ramazan Yumak cemaatin namaz kıldığı sırada minareye çıkarak “Yangın var” diye anons yaptı. Caminin minaresinden yapılan anonsu duyan köylüler ellerinde hortum ve su bakraçları ile yangına müdahale etti. Köy Muhtarının yangının Tosya Belediyesi İtfaiyesi’ne ve jandarmaya haber etmesi ile olay yerine gelen 3 itfaiye aracı ve itfaiye ekibi yangını söndürme çalışmasına başladı. Köy imamının dikkati ve Tosya İtfaiyesi’nin zamanında müdahalesi ile yangın çevre evlere sıçramadan söndürüldü. Yangın sonrası Sofular köyünde 1 samanlık ve ahır tamamen yandı. Yangın sonrası jandarma ve itfaiye ekipleri yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma ve inceleme başlattı.


İmam minareden yangın var diye anons etti, faciadan dönüldü
ATATÜRK’ÜN ARMAĞANI 107 YAŞINDA
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Karabük’te törenlerle kutlanacak.
Milli Mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 107. Yıldönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de etkinliklerle kutlanacak. “Türkiye Yüzyılı’na Yön Veren Gençlerle” sloganıyla hazırlanan kutlama programı kapsamında ilk tören 19 Mayıs Salı günü saat 10.00’da Yenişehir Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilecek. Burada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinlikler Yenimahalle Spor Salonunda devam edecek. Buradaki etkinlikler Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak. Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılacak. Gençlik adına konuşma, gençlik adına şiirlerin okunmasının ardından Halk Oyunları Gösterileri, Cimnastik Gösterileri, Step ve Aerobik Gösterileri, Karakucak Güreş Gösterileri, Taekwondo gösterisi ve ödül töreni ile etkinlikler sona erecek.
GENÇLİK HAFTASI KAPSAMINDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENMİŞTİ
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası dolayısıyla Karabük’te “Türkiye’nin Gücü Gençliği” temasıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
14 Mayıs Perşembe günü Safranbolu Gençlik Merkezi’nde bağlama konseri düzenlendi. 15 Mayıs Cuma günü Stadyum Genç Ofis’te el sanatları ve resim sergisi, akıl ve zeka oyunları turnuvası ile şiir dinletisi yapıldı. 16 Mayıs Cumartesi günü Safranbolu Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda “İyilik Oryantiringi”, “GSB Sanat Sokağı” ve “Gençlik ve Spor Festivali” gerçekleştirildi. Aynı gün Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu Satranç Salonu’nda satranç turnuvası düzenlendi. 17 Mayıs Pazar günü Sarıçiçek Göleti çevresinde “Ormanlar Benim Doğa Yürüyüşü” ile gençler doğayla iç içe bir etkinlikte buluştu. 18 Mayıs Pazartesi günü ise Vali Nafiz Kayalı Konferans Salonu’nda piyano, keman ve gitar konseri verildi, Safranbolu Eski Çarşı’da fotoğraf yarışması yapıldı ve Karabük Gençlik Merkezi’nde masa tenisi turnuvası gerçekleştirildi.

