İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Eylül, 2021 08:57 tarihinde yayınlandı
0
0

İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı kapsamında düzenlenen İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından 100.Yıl Kültür Merkezinde devam eden İlköğretim Haftası kutlama programına Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Programda 5000 Evler Ömer Lütfü Özaytaç İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Zeynep Yavuz’un “İlköğretim Haftası” adlı şiirini okumasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş konuşmasını gerçekleştirdi.
Konuşmanın ardından 5000 Evler Şehit Hayati Kocakaya Anaokulu öğrencileri tarafından “Sessiz Defile” isimli sunum gerçekleştirildi.
Şerife Bacı Anaokulu öğrencilerinin “Farecik” rondunun sunumunun ardından 5000 Evler Şehit Mehmet Dinçel İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri tarafından “Ben Öğretmen Olmak İstiyorum” adlı oratoryosu sahnelendi.
Şehit Özcan Ören İlkokulu öğrencilerinin “Flüt Çalıyoruz” etkinliğinin ardından 5000 Evler Ömer Lütfü Özaytaç İlkokulu 3. Sınıf öğrencilerinin “Dalga Dalga Bayrağım” etkinliği ile İlköğretim Haftası Kutlama programı sona erdi.
Program sonunda eşi Özlem Aras Gürel ve protokol üyeleri ile birlikte sahneye çıkan Vali Fuat Gürel, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesi the 2026 asya universiteleri siralamasinda yer aldi IwJSdqL3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi, THE 2026 Asya Üniversiteleri sıralamasında yer aldı

Kastamonu Üniversitesi, Times Higher Education (THE) tarafından yayımlanan 2026 Asya Üniversiteleri Sıralaması’nda Türkiye’deki üniversiteler arasında 39. sırada yer aldı.

Kastamonu Üniversitesi, dünyanın saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından Times Higher Education (THE) tarafından yayımlanan 2026 Asya Üniversiteleri Sıralaması sonuçlarında uluslararası görünürlüğünü sürdürdü.

THE tarafından açıklanan 2026 Asya Üniversiteleri Sıralaması’nda, 36 ülke ve bölgeden 929 üniversite değerlendirmeye alındı. Sıralama, üniversitelerin öğretim ve araştırma ortamları, araştırma kalitesi, uluslararası görünüm ve sanayi başlıklarındaki performansları esas alınarak hazırlandı. THE metodolojisinde üniversiteler, toplam 18 performans göstergesi üzerinden değerlendirildi.

Türkiye, 2026 Asya Üniversiteleri Sıralaması’nda dikkat çeken ülkeler arasında yer aldı. THE’nin yayımladığı sonuçlara göre Türkiye’den 109 üniversite sıralamada yer alırken, Kastamonu Üniversitesi 39. sırada yer aldı.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, elde edilen sonuca ilişkin yaptığı değerlendirmede uluslararası sıralamaların üniversitelerin gelişim yönünü belirlemede önemli bir referans niteliği taşıdığını belirterek, “Times Higher Education tarafından hazırlanan Asya Üniversiteleri Sıralaması, yalnızca bir sıralama değil; kurumların güçlü yönlerini ve gelişime açık alanlarını görmelerine imkan tanıyan stratejik bir değerlendirme aracıdır. Türkiye’nin 109 üniversite ile en fazla temsil edilen ilk beş ülke arasında üçüncü sırada yer alması yükseköğretim sistemimiz açısından dikkat çekici bir göstergedir. Bu tabloda 601-800 bandında yer almamız ise son yıllarda ortaya koyduğumuz istikrarlı gelişimin somut bir yansımasıdır” dedi.

Elde edilen sonuca ilişkin değerlendirmesinde uluslararası sıralamaların üniversitelerin gelişim yönünü belirlemede önemli bir referans niteliği taşıdığını söyleyen Rektör Topal, “Times Higher Education tarafından hazırlanan Asya Üniversiteleri Sıralaması, yalnızca bir sıralama değil; kurumların güçlü yönlerini ve gelişime açık alanlarını görmelerine imkân tanıyan stratejik bir değerlendirme aracıdır. Türkiye’nin 109 üniversite ile en fazla temsil edilen ilk beş ülke arasında üçüncü sırada yer alması yükseköğretim sistemimiz açısından önemli bir göstergedir. Üniversitemizin 601-800 bandında yer alması ise son yıllarda ortaya koyduğumuz istikrarlı gelişimin somut bir yansımasıdır. Eğitim-öğretim süreçlerimizin niteliğini artırmaya, araştırma kapasitemizi geliştirmeye ve topluma katkı üretme sorumluluğumuzu daha etkin şekilde yerine getirmeye yönelik çalışmalarımızın uluslararası sıralamalara yansıması memnuniyet vericidir. Bulunduğumuz noktayı bir sonuçtan ziyade yeni bir başlangıç olarak değerlendiriyoruz ve Üniversitemizin daha üst sıraları hedefleyebilecek potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Rektör Topal, sürece katkı sunan akademik ve idari personele de teşekkür ederek, “Uluslararası sıralamalara veri sağlayan ve kurumsal verilerimizin doğru, düzenli ve zamanında paylaşılmasına katkı sunan tüm personelimiz ile öğrencilerimize teşekkür ediyor, aynı kararlılık ve iş birliği anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Uluslararasılaşma alanlarında sağladıkları teşvik ve destekler dolayısıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine teşekkürlerini ileten Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası düzeyde daha ileri bir konuma ulaşması yönündeki çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin