2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı kapsamında düzenlenen İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından 100.Yıl Kültür Merkezinde devam eden İlköğretim Haftası kutlama programına Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Programda 5000 Evler Ömer Lütfü Özaytaç İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Zeynep Yavuz’un “İlköğretim Haftası” adlı şiirini okumasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş konuşmasını gerçekleştirdi.
Konuşmanın ardından 5000 Evler Şehit Hayati Kocakaya Anaokulu öğrencileri tarafından “Sessiz Defile” isimli sunum gerçekleştirildi.
Şerife Bacı Anaokulu öğrencilerinin “Farecik” rondunun sunumunun ardından 5000 Evler Şehit Mehmet Dinçel İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri tarafından “Ben Öğretmen Olmak İstiyorum” adlı oratoryosu sahnelendi.
Şehit Özcan Ören İlkokulu öğrencilerinin “Flüt Çalıyoruz” etkinliğinin ardından 5000 Evler Ömer Lütfü Özaytaç İlkokulu 3. Sınıf öğrencilerinin “Dalga Dalga Bayrağım” etkinliği ile İlköğretim Haftası Kutlama programı sona erdi.
Program sonunda eşi Özlem Aras Gürel ve protokol üyeleri ile birlikte sahneye çıkan Vali Fuat Gürel, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.


İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı
Canik’te mangala coşkusu
Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel Canik Mangala Turnuvası, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.
Canik Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Canik Mangala Turnuvası’nda aileler ve gençler birincilik için kıyasıya mücadele etti. “Bağımsız Gelecek” temasıyla düzenlenen turnuvada, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulurken aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedeflendi.
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, Canik Mangala Turnuvası’nı her yıl farklı temalarla düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, “Canik Mangala Turnuvamızla ailelerimizle buluştuk, gençlerimizin sevincine ortak olduk. Tarihi akıl, zekâ ve strateji oyunumuz Mangala’nın etrafında buluştuğumuz turnuvamızı bu yıl Bağımsız Gelecek temasında gerçekleştirdik. Bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir gelecek için buluştuğumuz turnuvamızda ayrıca aile kavramının önemini bir kez daha hatırlatarak aile içi iletişimin güçlenmesini de hedefledik” dedi.
Başkan Sandıkçı, Canik’te öğrencilerin hizmetine sunulan 27 adet Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, bu sınıflarda öğrencilerin tarihi akıl ve strateji oyunlarıyla buluşturulduğunu söyledi. Sandıkçı, öğrencilerin bu oyunlar sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladığını ve mantık yürütme ile problem çözme gibi bilişsel becerilerini geliştirdiğini kaydetti.
Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.


