SAMSUN (İHA) – Samsun’da CHP İlkadım Gençlik Kolları üyeleri Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması düzenleyerek Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Aday olmayın’ çağrısında bulundular.
CHP içerisinde değişim tartışmaları sürerken, Türkiye’de CHP’li gençlik arasında en yüksek ve en sert tepkilerden biri CHP Samsun İlkadım Gençlik Kollarından geldi. Başkan Mehmet Başar ve yönetim kurulu üyeleri Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaparak Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.
Mehmet Başar yaptığı açıklamada, “Zincirleme başarısızlıklar ile yola devam edemeyiz. Bunca yaşananlardan sonra insanlara umut olamayız. Birilerinin çıkıp kral çıplak diyebilmesi gerekir. İşte biz tam bunun için buradayız. Milyonlarca seçmenimizin söylediği ama mevcut görevi olan ve görev beklentisi içinde olan, başta parti kurmaylarımız ardından il ve ilçe başkanlıklarımızın söyleyemediklerini söylemek için buradayız. Biz Ulu Önderimiz Atatürk’ün Bursa nutkundan ve Gençliğe hitabesinden aldığımız talimatlar gereğince diyoruz ki; genel başkanımız; lütfen önümüzdeki kurultayda hiç bir şekilde genel başkan adayı olmayın. Eğer genel başkan adayı olmaz, kendi isteğinizle bırakırsanız tarihe geçeceksiniz. Aksi takdirde bizleri umutsuzluğa, kazanılamayacak seçimler için çalışmaya mahkum edeceksiniz. Size milyonlarca genç adına yalvarıyorum, Lütfen değişime öncülük edin. Unutmayın ki CHP değişirse Türkiye değişir. Buradan gençlik kolları genel merkezimize de bir sorumuz var. Siz muhalefetin gençlik kolları olarak mı devam etmek istiyorsunuz? Yoksa büyük ve radikal bir değişim ile yeni bir vizyonda gençliğe öncülük etmek mi?” dedi.
Gençler basın açıklamasının ardından anıt önünde fotoğraf çekinip, dağıldılar.


İlkadım Gençlik Kolları’ndan Kılıçdaroğlu’na ‘aday olma’ çağrısı
Karabük’te kursiyerlerin eserleri beğeniye sunuldu
Karabük’te “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında düzenlenen programda, Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünlerinden oluşan sergi açıldı.
Sergide tel kırma, dikiş-nakış, seramik, örgü, resim, ebru, kağıt rölyef ve filografi gibi geleneksel el sanatları başta olmak üzere çok sayıda el işi ürün yer aldı.
Halk Eğitimi Merkezi’ndeki serginin açılışına, Vali Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çekerek, “Örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızda öğrencilerimiz ve kursiyerlerimiz akademik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda önemli başarılara imza atmaktadır. Hayat payı öğrenme yalnızca bir kurs faaliyeti değil, bireyin kendini geliştirmesi, üretmesi ve topluma katkı sunmasıdır” dedi.
Programda konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya kurslar ve kursiyerlerle ilgili olarak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tahsis edilen kıymetli eğitmenlerimizle birlikte Karabük Kültür ve Eğitim MERKEZİ (KAMER) bünyesinde tam 6 binden fazla kursiyerimize giyim, el sanatları, sağlıklı yaşam egzersizleri, spor, rölyef, resim, el nakışı, makine nakışı, ebru, 4-6 yaş dini değerler eğitimi, Eflani çember bezi dokuma gibi birçok branşta eğitim sunduk” ifadelerini kullandı.
Karabük Valisi Oktay Çağatay ise Milli Eğitim denince akla ilk olarak okulların geldiğini ama onunla sınırlı olmadığını ifade ederek, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda sosyal kurumların iş birliği ile yediden yetmişe birçok çoluğumuza, çocuğumuza, hanımefendiye, beyefendiye biz kurslarla kaliteli zaman geçirdik. Sağlıklı yaşamak, değerlerimizin korunması, kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerimizin yaşatılması anlamında binlerce insanımıza kurs veriyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından işaret dili öğrencileri eşliğinde müzik performansı sergilendi. Açılış sonrası sergiyi gezen protokol üyeleri, kursiyerler tarafından hazırlanan eserleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı eserlerin sergilendiği etkinlik, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında hafta boyunca Karabük Halk Eğitimi Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

