Reklam
Reklam
ilkkez jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Temmuz, 2024 13:24 tarihinde yayınlandı
0

İlk kez memleketlerini ziyaret edip doyasıya eğlendiler

İstanbul’da yaşayan Kastamonulu gençler, düzenlenen düzenlenen turizm gezisiyle memleketlerinin tarihi ve turistik mekanlarını gezerek kamp yaptı.

Kastamonu Şenpazar Sosyal Yardımlaşma, Kültür ve Spor Derneği Gençlik Kolları tarafından, İstanbul’da yaşayan Kastamonulu gençlere yönelik turizm gezisi düzenlendi. Bu yıl 11’incisi düzenlenen gezi çerçevesinde Şenpazar, Taşköprü, Azdavay ve Karabük‘ün Safranbolu ilçelerinde bulunan tarihi ve turistik yerler gezildi. Şenpazar Derneği Gençlik Kolları tarafından İstanbul’da yaşayan ve memleketlerini görme imkanı bulamayan gençlere yönelik düzenlenen gezide gençler dıyasıya eğlenme fırsatı buldu.

Düzenlenen gezi programı çerçevesinde ilk olarak Taşköprü ilçesi ziyaret edildi. Ziyarette, gençleri Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan karşıladı. Başkan Arslan, gençlerle bir süre sohbet etti. Gençler, Taşköprü’nün tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra Pompeipolis Antik Kentini de ziyaret etti. Pompeipolis Antik Kentinde 2 bin yıl öncesine ait yollarda yürüme imkanı bulan ziyaretçiler, ilçeyi gezerek ilçeye adını veren Taş Köprüde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Daha sonra Azdavay ilçesine geçen ziyaretçiler, Azdavay At Çiftliğinde ata binme fırsatı buldu. Buradaki gezinin ardından Safranbolu ilçesini gezen gençler, evlerinin mimarisiyle ünlü Safranbolu caddelerinde yürüdü. Gençler, son olarak Şenpazar ilçesini ziyaret etti. Şenpazar’da bulunan Kızılcasu Kamp Alanında yakılan ateş ve yapılan etkinliklerle güzel vakit geçiren gençler, doğanın güzellikleri içerisinde bulunan bungalov evlerde konakladı.

Ziyarete katılan gençlerden Batuhan Açıkgöz, “Şenpazar ilçemize bağlı Kısılcasu kamp alanında kamp ateşimizi yaktık. Kamp ateşi etrafında müzik ve danslar ederek, eğlenceli bir şekilde gece geçirdik. Doğal güzellikleriyle anılan Şenpazar ilçemizde herkesi bekliyoruz” dedi.
Efekan Sarı ise, “Gençlik Kampımız çerçevesinde ilk ziyaret ettiğimiz nokta şehrimizin önde gelen ilçesi olan Taşköprü oldu. 2 bin yıllık bir tarihe sahip olan Pompeipolis Antik Kentinde yürüyüş platformlarını gezdik. Bu yoldan yürüme imkanı bulduk. Tarihi antik kenti gezerek, tiyatro alanını ziyaret etme imkanı bulduk” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cografi isaretli taskopru sarimsaginin katma deger ve marka gucu bu projeyle artacak QJ4hcGbT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Coğrafi işaretli Taşköprü sarımsağının katma değer ve marka gücü bu projeyle artacak

Türkiye’nin coğrafi işaretli ve AB tesciline sahip en önemli tarım ürünlerinden biri olan Taşköprü sarımsağının ulusal ve uluslararası pazarlardaki rekabet gücünü arttırmak amacıyla hayata geçirilen proje ile yol haritası hazırlanacak.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUZKA) 2026 Yılı Tarımda Verimlilik ve Katma Değerin Artırılması Teknik Destek Programı kapsamında, Taşköprü Belediyesi tarafından yürütülecek proje çerçevesinde Taşköprü sarımsağının üretimden pazarlamaya kadar tüm süreçleri analiz edilerek sürdürülebilir kalkınmayı destekleyecek bir stratejik yol haritasının hazırlanması amaçlanıyor. Taşköprü Belediye Başkanlığında gerçekleştirilen imza töreninde, projenin protokol sözleşmesi Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ile KUZKA Genel Sekreteri Mehmet Akif Eraslan tarafından imzalandı.

Yol haritası hazırlanacak

Türkiye’de sarımsak üretiminin simge merkezlerinden biri olan Taşköprü’de yıllık yaklaşık 25 bin ton üretim gerçekleştirilirken, 2 bin 531 üretici geçimini bu önemli tarımsal üründen sağlıyor. Ancak mevcut depolama ve pazarlama altyapısındaki eksiklikler nedeniyle ürünün önemli bir bölümü hasat döneminde piyasaya sürülüyor ve üreticiler çoğu zaman düşük fiyatlarla satış yapmak zorunda kalıyor. Proje ile Türkiye’nin coğrafi işaretli ve AB tesciline sahip en önemli tarım ürünlerinden biri olan Taşköprü sarımsağının ekonomik değerinin artırılması hedefleniyor.

KUZKA desteğiyle hazırlanacak stratejik yol haritasının, Taşköprü sarımsağının depolama, pazarlama ve markalaşma kapasitesini güçlendirerek üreticilerin gelir düzeyinin artırılmasına, tarımsal ticaretin gelişmesine ve Türkiye’nin coğrafi işaretli tarımsal markaları arasında daha güçlü bir konuma taşınmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Mehmet Akif Eraslan, proje kapsamında Bölgede sürdürülebilir bir kalkınmanın desteklenmesi amacıyla Taşköprü sarımsağı için stratejik bir yol haritasının hazırlanacağını söyledi. Eraslan, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen ‘Anadoludakiler’ programının ’81 İl 81 Ürün’ kapsamında geliştirilen çalışmalar arasında da yer alan Taşköprü sarımsağının öncelikli olarak mevcut durum analizi yapılarak ürün değer zinciri incelenecek. Paydaşların katılımıyla çalıştaylar düzenlenecek ve elde edilen veriler doğrultusunda yatırım ve proje önerilerini de içeren kapsamlı bir yol haritası hazırlanacak. Yol haritasında özellikle depolama, paketleme, markalaşma ve pazarlama altyapısının güçlendirilmesine yönelik stratejiler belirlenecek. Amacımız Taşköprü sarımsağını yalnızca bir tarımsal ürün olarak değil, yüksek katma değer üreten güçlü bir marka olarak konumlanmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

“Geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz”

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ise projenin ilçe tarımı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Taşköprü sarımsağımızın marka değerini yükseltecek önemli bir süreci başlatıyoruz. Üreticilerimizin daha fazla kazanmasını sağlayacak, ürünümüzün ulusal ve uluslararası pazarlardaki gücünü artıracak bu proje ile geleceğe yönelik güçlü bir yol haritası oluşturacağız. Taşköprü’müz için üretmeye, tarımımıza değer katmaya ve geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin